Συμφωνία για ακόμη έναν «ξαφνικό θάνατο» τύπου ΕΡΤ

Επιβεβαιώνονται -χωρίς δυστυχώς να προκαλούν έκπληξη- τα χειρότερα σενάρια για την κάλυψη του «ελλείμματος» των περίπου 1.200 απολύσεων από τις συνολικά 4.000 που απαιτεί η τρόικα μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη και της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, επετεύχθη πακέτο συμφωνίας που προβλέπει και τον «ξαφνικό θάνατο» ενός μικρού ή μεσαίου δημόσιου φορέα, κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το in.gr oι απολυμένοι της ΕΡΤ (περίπου 2.000) και εργαζόμενοι της αμυντικής βιομηχανίας που θα αποχωρήσουν (εκτιμάται περίπου 800 - 1.000) πρόκειται να προσμετρηθούν για την επίτευξη του μνημονιακού στόχου των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του 2013.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα ενέκρινε τη λίστα του πρώτου κύματος των 12.500 διαθεσιμοτήτων (στόχος Σεπτεμβρίου), ενώ έδωσε παράταση δύο ή τριών μηνών για την κατάρτιση της λίστας του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας για άλλους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους (στόχος Δεκεμβρίου).

Στη λίστα της διαθεσιμότητας εντάχθηκαν -κατά τις πληροφορίες- και οι περίπου 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων.

Ως προς τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων του δεύτερου κύματος θα προκύψει από τον ΕΟΠΥΥ, από ΟΤΑ και από άλλους φορείς που δεν έχουν μέχρι τώρα αξιολογηθεί.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις που εμφανίζουν παθητικό για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου και πως τα ζητήματα του υπουργείου δεν αποτελούν αγκάθι στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20/11/2013 - 14:08