Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική η απεργία στα ΑΕΙ

Το πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη όχι όμως και καταχρηστική τη νέα 48ώρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων. Πρόκειται για τη δεύτερη προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στη Δικαιοσύνη μέσα στο Νοέμβριο.

Η εξέλιξη θα αξιολογηθεί εκ νέου από τα συντονιστικά όργανα των απεργών, οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας-διαθεσιμότητας προσωπικού, καθώς μπορεί να γίνει προκήρυξη νέας απεργίας με τα ίδια αιτήματα.

Το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν προς όφελος των φοιτητών. Πληροφορίες του  parapolitika.gr  αναφέρουν  ότι εξετάζεται ακόμη και η περίπτωση να αναλάβουν τη γραμματειακή  υποστήριξη των σχολών  υπάλληλοι  άλλων  υπηρεσιών έως ότου ολοκληρωθούν οι εγγραφές των  νέων φοιτητών και τα υπόλοιπα διαδικαστικά του εξαμήνου.

Από την πλευρά τους οι απεργοί θεωρούν υπαίτια την κυβέρνηση για την παρατεταμένη κρίση στα δύο πανεπιστήμια, δηλώνοντας ότι τα πανεπιστήμια ούτως ή άλλως δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν λόγω των περικοπών στο προσωπικό

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20/11/2013 - 11:57