Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών (video)

Την παραίτηση τους στη διάθεση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνη, έθεσαν το απόγευμα της Δευτέρας τα μέλη της Συγκλήτου, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των διοικητικών υπαλλήλων που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, καθώς λόγω των παραιτήσεων τους, τα τμήματα του Πανεπιστημίου δεν μπορούν πρακτικά να λειτουργήσουν.

Λίγο νωρίτερα οι διοικητικοί υπάλληλοι - ΕΚΠΑ και ΕΜΠ είχαν γνωστοποιήσει τη συνέχιση των απεργιών τους για 11η εβδομάδα ανακοινώνοντας δύο ακόμη 48ωρες απεργίες έως την Παρασκευή.

Ανάλογη απόφαση έλαβαν και οι διοικητικοί του Πολυτεχνείου, οι οποίοι και θα συνεδριάσουν ξανά την Τετάρτη για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Σε δηλώσεις του, κ. Πελεγρίνης ανέφερε ότι τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας αρνούνται να κάνουν μαθήματα κάτω από αστυνομική εποπτεία και έκανε λόγο για επιλήψιμες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας που οδήγησαν στο αδιέξοδο.

«Ζητήσαμε από τον κ. Πελεγρίνη να χρησιμοποιήσει τις παραιτήσεις μας αν και εφόσον το κρίνει, όπως το κρίνει. Αύριο δεν θα γίνουν μαθήματα στο ΕΚΠΑ διότι με αστυνομία εμείς δεν κάνουμε μάθημα», δήλωσε στο «Ποντίκι» ο εκπρόσωπος της Συγκλήτου, κ. Βαλσαμής Βαλσαμάκης.
 
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι : «Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως για να δώσει λύση στο πρόβλημα των πανεπιστημίων και φυσικά δεν αποδεχόμαστε την απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων. Είναι απαραίτητοι αυτοί για τη λειτουργία του Ιδρύματος. Επίσης δεν αποδεχόμαστε την λίστα του ΑΣΕΠ η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18/11/2013 - 19:23

Πολυμέσα