Αναβολή της συνάντησης με την τρόικα

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, η προγραμματισμένη για το πρωί της Κυριακής, συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας.  Προηγήθηκε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα , του οικονομικού επιτελείου, και των υπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας. Στη συνάντηση της Δευτέρας οι διαπραγματεύσεις επί του βαρύ καταλόγου δημοσιονομικών παρεμβάσεων, συνεχίζονται μετά από τη διακοπή για το πρόσφατο Eurogroup.

Την Κυριακή, πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.

Η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πλέον είναι ότι η ελληνική εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό φτάνει τα 1,3 δισ. Ευρώ με τους δανειστές να μην πείθονται ότι μπορεί να καλυφθεί μόνο από μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Αλλά ακόμα και η επιτυχία των μέτρων που περιλαμβάνει στους σχεδιασμούς της η κυβέρνηση κυρίως για τα ασφαλιστικά ταμεία, την Υγεία και τις ΔΕΚΟ δεν πρόκειται να εξοικονομήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ αφήνοντας περιθώριο που δεν υπάρχει τρόπος να καλυφθεί παρά μέσω της λήψης οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων και παρά τις πολλοστές διαβεβαιώσεις από πλευράς της κυβέρνησης περί του αντιθέτου.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17/11/2013 - 03:55