Ο Μπερλουσκόνι επανιδρύει τη «Φόρτσα Ιτάλια» και αποφεύγει την ανοιχτή σύγκρουση με τους «αντάρτες»

Επανιδρύει τη «Φόρτσα Ιτάλια» ο Μπερλουσκόνι

Το κόμμα με το οποίο εισήλθε στον πολιτικό στίβο το 1994, την «Φόρτσα Ιτάλια» επανίδρυσε σήμερα Σάββατο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την επίσημη συνεδρίαση του εθνικού της συμβουλίου στην ιταλική πρωτεύουσα. Παράλληλα ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός απέφυγε την ανοικτή σύγκρουση με τον πρώην «δελφίνο» του, τον Αντζελίνο Αλφάνο, και τους γερουσιαστές και βουλευτές που αποφάσισαν να δημιουργήσουν την νέα πολιτική δύναμη «Νέα Κεντροδεξιά».

 

«Είχαμε ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των στελεχών που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της απόσχισης» δήλωσε Μπερλουσκόνι, μιλώντας στο συνεδριακό μέγαρο της Ρώμης.

Σε ότι αφορά την επιστροφή στην ονομασία Φόρτσα Ιτάλια

Ο Μπερλουσκόνι, θέλησε να τονίσει ότι «το προηγούμενο όνομα του κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας, που όλοι ανέφεραν πάντα μόνο τα αρχικά του, δεν συγκινούσε, δεν ζέσταινε αρκετά τις καρδιές, όπως είναι αναγκαίο».

«Τη νύχτα που μας πέρασε δεν κοιμήθηκα. Σας ζητώ, όμως, να μην κάνουμε δηλώσεις που να αναφέρονται στην Νέα Κεντροδεξιά και να έχουμε όλοι υπόψη μας ότι έστω και αν σήμερα η απόφαση του Αλφάνο βοηθά την κεντροαριστερά, μελλοντικά, στις επόμενες εκλογές, η πολιτική του δύναμη θα πρέπει να συμμαχήσει μαζί μας, με όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς. Για το λόγο αυτό, ας αποφύγουμε τραυματικές ρήξεις», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

'Αφησε να εννοηθεί ότι οι βουλευτές και γερουσιαστές του θα αποσύρουν τη στήριξη στην κυβέρνηση Λέττα σε περίπτωση που ο ίδιος, στις 27 Νοεμβρίου, εκπέσει από γερουσιαστής με τη σχετική ψηφοφορία του σώματος. «Είναι δύσκολο να συνεχίσεις να κυβερνάς με κάποιον που επιθυμεί να δολοφονήσει πολιτικά τον ηγέτη σου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός. 

Μετά τη διάσπαση του Αλφάνο την Παρασκευή, οι μπερλουσκονικοί βουλευτές και γερουσιαστές δεν διαθέτουν πλέον τον αναγκαίο αριθμό για να καταφέρουν να ρίξουν την κυβέρνηση ευρείας συμμαχίας που συγκροτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο. 
Σε ότι αφορά, τέλος, την οικονομική κρίση, ο «πρώην Καβαλιέρε» επανέλαβε ότι «η πολιτική λιτότητας ζημιώνει την Ιταλία και την Ευρώπη και ευνοεί μόνο τη Γερμανία» και για τον λόγο αυτό «θα πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16/11/2013 - 16:09