Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου οργανώνουν το ΚΚΕ και η  ΚΝΕ.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Στην Κέρκυρα βρίσκονται από τις 13.11 οι Γιατροί του Κόσμου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους».
Το πρόγραμμα   προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε πολίτες της Κέρκυρας έως και την Παρασκευή (15.11), ενώ το κλιμάκιο των γιατρών θα μεταβεί το Σάββατο (16.11)   στο ακριτικό Μαθράκι.
Οι Γιατροί του Κόσμου ήλθαν στην Κέρκυρα ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Υποστρατήγου Χρήστου Κονταρίδη με τη συνεργασία του Δήμου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας και η Αμερικανική Γωνιά της Βιβλιοθήκης οργανώνουν webchat, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, στο Παλαιό Φρούριο, με τίτλο: «Κάνοντας τη διαφορά μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας».
Η διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στις 2.00 μ.μ.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων  θα λειτουργήσει όπως και τα προηγούμενα έτη, τη Σχολή Γονέων στη Νότια Κέρκυρα. Οι συναντήσεις της Σχολής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αρσενίου Λευκίμμης, από το Μητροπολίτη Κερκύρας,  Παξών και Διαποντίων  Νήσων  Νεκτάριο με την τέλεση του Αγιασμού. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί εισηγητική ομιλία με θέμα «Η κρίση στις ανθρώπινες σχέσεις. Η περίπτωση του νάρκισσου» από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμ. Σεραφείμ Λινοσπόρη. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Παράλληλα,   την ίδια μέρα θα λειτουργήσει και η Σχολή Γονέων της πόλεως Κερκύρας, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με εισηγητική ομιλία με θέμα «Ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας στα παιδιά»  από την κ. Φιλίτσα Γκέκα, Λογοθεραπεύτρια.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΖΑΖ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ
Στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ θα εμφανιστούν live την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου ο  Νεοϋορκέζος κιθαρίστας και συνθέτης της τζαζ Rory Stuart και ο  σαξοφωνίστας και εκπαιδευτικός Δήμος Δημητριάδης. Μαζί τους ο ταλαντούχοι σπουδαστές Λάμπρος Παπανικολάου στο μπάσο  και ο Δημήτρης Λειβαδιώτης στα τύμπανα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη
 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ
Πρόγραμμα κατασκευής μουσικών οργάνων για παιδιά «από υλικά που θέλουν να μιλήσουν και να ντύσουν με ήχους μια ιστορία» θα υλοποιηθεί  στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ.
Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και θα τα χρησιμοποιήσουν  σε μια αφήγηση παραμυθιού, με υπεύθυνο τον καθηγητή μουσικοκινητικής αγωγής και μουσικοσυνθέτη Γιάννη Ψαριώτη.
Το εργαστήρι θα γίνει το Σάββατο 16 του μηνός, στις 12.00 το μεσημέρι.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ
«Παραμύθια νυχτερινά για δύσκολους καιρούς» θα αφηγηθεί η Λίλλη Λαμπρέλλη, το Σάββατο 16 του μηνός, στις 8.30 το βράδυ, στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ. Η μουσική είναι του Γιάννη Ψαριώτη

ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Tα Υπόγεια Ρεύματα έρχονται για πρώτη φορά με τη νέα τους σύνθεση στην Κέρκυρα και στο ΕΠΤΑ, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου για μία και μόνο εμφάνιση.
Η συναυλία θα αρχίσει στις 10.00 το βράδυ

ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Με νέο ωράριο λειτουργεί η Δημόσια Βιβλιοθήκη από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και μέχρι τις 31 Μαΐου 2014.
Σύμφωνα με αυτό, η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή στο κοινό: Δευτέρα 8.00 με 18.00, Τρίτη και Τετάρτη 8.00 με 15.00, Πέμπτη 8.00 με 18.00 και Παρασκευή 8.00 με 15.00