Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

"Σπίτι δίπλα στην θάλασσα"

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Σπίτι δίπλα στη θάλασσα"  του Η.Χ. Παπαδημητρακόπουλου  απο τις εκπομπές της ΕΡΤ " ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" θα πραγματοποιηθεί  απο τον Σύλλογο Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης , την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών «Γεώργιος Καφταντζής», στις 7 το βράδυ. Παραγωγός της εκπομπής ο Σερραίος Τάκης Χατζόπουλος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σερραϊκά Σύμμεικτα

Τον 2ο τόμο του επιστημονικού περιοδικού συγγράμματος Σερραϊκά Σύμμεικτα θα παρουσιάσει η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών , σε εκδήλωση  την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο " Γεώργιος Καφταντζής" στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη στις 7.30 το βράδυ.

Εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
 

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη προέδρου των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και μελών των Δημοτικών Επιτροπών.
Σήμερα  κατρατεθηκαν  οι υποψηφιότητες στις Δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές και  θα αναρτηθούν οι υποψήφιοι.
Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και την Τρίτη  απο τις 12 το μεσημέρι έως  τις 4 το απόγευμα θα υποβάλλονται οι ενστάσεις στην  εφορευτική  επιτροπή.
Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις; 12 το μεσημέρι θα συζητηθούν οι ενστάσεις και στις 8 το βράδυ θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι.
Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή θα δεχτεί εισηγήσεις για τυχόν αναβολή των εκλογών σε Δημοτικές Οργανώσεις, αλλά και αλλαγή ώρων ψηφοφορίας και προετοιμασία για την ψηφοφορία.
Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις; 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.
Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 12 με 2 το μεσημέρι θα υποβληθούν τυχόν ενστάσεις και το απόγευμα απο τις 6 έως τις 10 το βράδυ θα εξεταστούν , οπότε και θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα στις 11 το βράδυ.
Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου απο 6 το απόγευμα έως 10 το βράδυ  τα νέα εσωκομματικά όργανα θα συγκροτηθούν σε σώμα.

Επανεξελέγει επικεφαλής της Διάβασης Πεζών ο Παναγιώτης Κοτρώνης

Επανεκλογή για τον επικεφαλή της Διάβασης Πεζών κ. Παναγιώτης Κοτρώνης ο οποίος επικράτησε με των υπόλοιπων συνυποψήφιων του στις ενδοπαραταξιακές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσία της Διάβασης που έλαβαν μέρος στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ το απόγευμα της Τετάρτης. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν συνολικά 130 Σερραίοι από τους οποίους οι 88 ψήφισαν υπέρ του κ. Κοτρώνη, 40 υπέρ του κ. Μπόικο, 1 ψήφο έλαβε ο κ. Βύσνας, ενώ μία ψήφος κρίθηκε άκυρη. Την ικανοποίηση του για την έκβαση της Γενικής Συνέλευσης εξέφρασε ο επικεφαλής της Διάβασης Πεζών κ. Κοτρώνης ο οποίος έκανε λόγο για την πιο επιτυχημένη συνεδρίαση  της παράταξης από την ημέρα ίδρυσής της: «Ήταν μία από τις καλύτερες Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήσαμε ως παράταξη από την ημέρα της ίδρυσής μας, ούτε εγώ ο ίδιος ομολογώ δεν περίμενα μία τόσο ικανοποιητική εικόνα. Σχεδόν 150 Σερραίοι έδωσαν το παρόν και διατύπωσαν τις απόψεις και τις θέσεις ους για την Διάβαση, ενώ 130 εξ αυτούς ψηφίσανε για την ανάδειξη επικεφαλή ενώ στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχαν μόλις 30».
Μάλιστα όπως υπογράμμισαν αρκετά μέλη της παράταξης η παραπάνω εικόνα ομόνοιας ήταν μία απάντηση στις φήμες των τελευταίων εβδομάδων που ήθελαν να υπάρχουν «ατμόσφαιρα εμφυλίου» στην Διάβαση Πεζών και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των δύο κύριων υποψηφίων για την ηγεσία.

Νέα υπόθεση μαϊμού εράνου αυτή την φορά στη Λιβαδιά

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ποροΐων και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κερκίνης Σερρών, τρία άτομα ηλικίας 41, 65 και 70 ετών, για διενέργεια παράνομου εράνου, απόπειρα απάτης και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, στη Λιβαδιά Σερρών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι τη στιγμή που επιχειρούσαν να ενεργήσουν έρανο υπέρ συλλόγου χωρίς σχετική άδεια πουλώντας έντυπο υλικό και πλαστά πανομοιότυπα έντυπα που δεν έχουν τυπωθεί εκ μέρους του ανωτέρω συλλόγου έναντι του χρηματικού ποσού των δύο ευρώ, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπλοκ αποδείξεων, έντυπο υλικό σχετικά με τον έρανο (φυλλάδια), πέντε πιστοποιητικά Πρωτοδικείου για αναγνώριση του προαναφερόμενου σωματείου και το χρηματικό ποσό των 170,4 ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ποροΐων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.