Αγκαλιά αλληλεγγύης στην ΕΡΤ - Απομόνωση στην κυβέρνηση

Κυβέρνηση απομονωμένη, που καταφεύγει πανικόβλητη σε κινήσεις πανικού και αυθαιρεσίας, δείχνει ο συνδυασμός των κυβερνητικών επιλογών, όπως η εισβολή στην ΕΡΤ, με το κύμα αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους (και όχι απολυμένους – υπενθυμίζουμε τις μαζικές αγωγές που έχουν κατατεθεί γι΄ αυτό) από το σύνολο της κοινωνίας. Μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα, που εδώ και καιρό έχει ξεπεράσει τα πλαίσια της ΕΡΤ και έχει γενικευτεί.

 

ΠΟΕΔΗΝ: «Η κυβέρνηση συνεχίζει τον ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κατήφορο, τον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ και τη λήψη μέτρων ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ προκειμένου να επιβάλλει την βάρβαρη – ανάλγητη πολιτική, ενάντια στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
Ο Δημοκρατικός διάλογος εκλείπει από την ατζέντα της κυβέρνησης και με τις δυνάμεις καταστολής (Αστυνομία, ΜΑΤ) εκφοβίζει, τρομοκρατεί και επιβάλλει τα κυβερνητικά ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ μέτρα που οδηγούν τους πολίτες στον «καιάδα».
Η κυβέρνηση μετά τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ αποφάσισε την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να απομακρύνει τους εργαζόμενους που μάχονται για Ελεύθερη – Δημόσια Πλουραλιστική ενημέρωση και για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων τους».


Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας: «Απαιτεί από την Κυβέρνηση να ΞΥΠΝΗΣΕΙ και να γυρίσει το ρολόι του χρόνου ξανά στο 2013. Δεν βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 1973. Το πολίτευμα της χώρα μας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όχι Χούντα.
Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση απέδειξε πόσο καλή είναι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, δίνοντας εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν νύχτα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Τρομοκρατεί, εκφοβίζει και κρύβεται πίσω από την Αστυνομία για να επιβάλλει τις άθλιες επιλογές της.
Αντιγράφοντας πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές με τραγικά τότε αποτελέσματα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση της εκπαίδευσής τους και ως στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων πήδηξαν τον φράχτη του Ραδιομεγάρου, στις 4.30 π.μ., εισέβαλαν στο κτίριο απωθώντας τους εργαζόμενους και προχώρησαν σε 4 συλλήψεις, αυτές του Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, του εκπροσώπου των εργαζομένων του ραδιοφώνου και δύο ακόμη δημοσιογράφων».


ΠΟΕ-ΔΟΥ: «Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενούς της . Να μην περάσει το δόγμα «νόμος και τάξη».
 Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί στο πλευρό των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. Έτσι και τώρα καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική, που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μόνο με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν!».


ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: «Η σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο της ΕΡΤ δείχνει ότι ο κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται πέντε μήνες μετά το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.
Η νέα εκδήλωση αυταρχισμού πέντε μήνες μετά την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική εκτροπή του κλεισίματος της ΕΡΤ, είναι το νέο «επεισόδιο» στο «σήριαλ» των αντεργατικών πολιτικών μετά τις επιστρατεύσεις , τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις συλλήψεις συνδικαλιστών.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταδικάζει την επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ».
 

 ΟΙΥΕ: «Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό»
«Η ΟΙΥΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και άκρως αυταρχική – αντιδημοκρατική ενέργεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, να διατάξει τις πρώτες πρωινές ώρες, επέμβαση των ΜΑΤ, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  στην Αγία Παρασκευή.
10 ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση θυμίζοντας αλήστου μνήμης εποχές, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις καταστολής, για να βάλει φίμωτρο και στην Ελεύθερη Ραδιοφωνία Τηλεόραση και στη Δημοκρατία.
 Αυτή η ενέργεια έρχεται να προστεθεί στον μαύρο κύκλο καταστολής και αυταρχισμού κατά των εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δουλειάς και της ζωής τους.
Τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα είναι υπό διωγμό!
Η επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ είναι όμως ακόμα  ένας αναγκαίος κρίκος στην ατέλειωτη αλυσίδα της --με κάθε τρόπο--- εφαρμογής των Μνημονίων που έχουν επιβάλει οι δανειστές στη χώρα μας και εξοντώνουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους με ολοένα και αυξανόμενο αυταρχισμό και καταστολή.
Ζητούμε  να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από το Ραδιομέγαρο και να συνεχίσει τη λειτουργία της η ΕΡΤ  με το σύνολο του προσωπικού της σε μόνιμη και σταθερή δουλειά.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και απολυμένους, να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας όλως μας».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08/11/2013 - 10:00