ΚΕΕΡΦΑ: Αυθαιρεσίες σε αστυνομικά τμήματα με θύματα μετανάστες

Σειρά περιστατικών σε βάρος μεταναστών καταγγέλλει η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ).
 
Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ: «O Χελάλ Αχμέντ κρατείται διοικητικά εδώ και πέντε μήνες στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Ο Χελάλ Αχμέντ, μετανάστης,  είναι ένα από τα πολλά θύματα των διαφόρων κυκλωμάτων δικηγόρων και υπαλλήλων που προμηθεύουνε τους μετανάστες με πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα αντί αδράς  αμοιβής. Ο Χελάλ ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το έτος 2007, όλη την διάρκεια αυτή, μέχρι την ημέρα της σύλληψης του εργαζόταν νόμιμα, με βάση τα νομιμοποιητικά έγγραφα που είχε. Πίστευε ότι, καθώς πλήρωνε εφορία και ΙΚΑ, ζούσε νόμιμα στην Ελλάδα, ώσπου μία ημέρα προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα και έκτοτε κρατείται προς απέλαση.
 
Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο Χελάλ είναι άρρωστος, πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και η πολύμηνη και αβέβαιη ως προς τα χρονικά όρια κράτηση του, επιδεινώνει καθημερινα την κατάσταση του. Η Διεύθυνση Αλλοδαπών αρνείται να τον αφήσει λόγω μιας καταδικαστικής απόφασης σχετικά με την άδεια παραμονής που του έδωσαν τα παραπάνω κυκλώματα. Εξαιτίας αυτής της απόφασης, που εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό, η Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών  τον θεωρεί επικίνδυνο για την δημόσια τάξη (!). Είναι πολύ εύκολο για την Ελληνική αστυνομία να κρίνει τους μετανάστες ως επικίνδυνους για την δημόσια τάξη, με μονάχα ακόμη πολλές φορές και την απλή άσκηση της ποινικής δίωξης για οποιοδήποτε αδίκημα. Οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει με την ζωή τους και την εργασία τους στην Ελλάδα, να κρίνονται, πολλές φορές με παντελώς αυθαίρετο τρόπο, επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, να κρατούνται και να απελαύνονται, όποτε το θελήσει, το κρίνει και το αποφασίσει η Ελληνική Αστυνομία. Κάποιος που έπεσε θύμα γνωστών κυκλωμάτων προμήθειας πλαστών εγγράφων που πολλές φορές και αστυνομικά όργανα είναι μπλεγμένα σε τέτοιου είδους ιστορίες, να θεωρείται αυτός επικίνδυνος για την δημόσια τάξη και ασφάλεια και όχι τα κυκλώματα που συνεχίζουν να πλουτίζουν ανεμπόδιστα.
 
Και παρόλο που πια κινδυνεύει η ζωή του και η κράτηση του γίνεται όλο και περισσότερο επικίνδυνη για την ζωή του, η Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών αρνείται να  αφήσει ελεύθερο. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει σημασία όμως. Σημασία έχει, οι μετανάστες να στοχοποιούνται και να θεωρούνται υπεύθυνοι για την κρίση, για την εγκληματικότητα και για αυτό να κρίνονται, με την απλή και μόνο άποψη της Ελληνικής Αστυνομίας επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη και ασφάλεια.
Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.
Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης».
 
Απεργία πείνας μεταναστών στα κρατητήρια του ΑΤ Αγίου Στεφάνου
 
Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει: «Σε απεργία πείνας βρίσκονται από την Πέμπτη 31 /10 τρεις κρατούμενοι μετανάστες στα κρατητήρια του  Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Στεφάνου διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης που επικρατούν εκεί. Σ’ αυτούς προστέθηκαν άλλοι δεκατρείς απεργοί πείνας από την Δευτέρα 4/11.
 
Ο Χασάν Αμπάς, ο Μοχάμεντ Άμαρ και ο Γαζανφάρ Άλι οι οποίοι κρατούνται παράνομα για πάνω από δέκα μήνες, κατήγγειλαν  στην ΚΕΕΡΦΑ πως ενώ τα κρατητήρια έχουν χωρητικότητα για 10 άτομα στοιβάζονται εκεί 35 άτομα, ουσιαστικά ο ένας πάνω στον άλλον .
 
Όσοι από τους κρατούμενους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ζητάνε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εισπράττουν την αδιαφορία των αστυνομικών που τους απαντάνε πως αν θέλουν φάρμακα να αγοράσουν με δικά τους λεφτά.
 
Ο Μοχάμεντ μας δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας σεβασμός προς τους κρατούμενους, πως συχνά τους βρίζουν και τους φέρονται σαν ζώα. Ο ίδιος, εξαιτίας της βάρβαρης μεταχείρισης που έχει συναντήσει από την αστυνομία του Δένδια, θέλει να φύγει από την Ελλάδα και να γυρίσει στο Πακιστάν κάτι το οποίο του το αρνούνται. Το βράδι της Κυριακής, όταν ο Μοχάμεντ λιποθύμησε λόγω της αδυναμίας που του έχει προκαλέσει η απεργία πείνας και αρνήθηκε να πιεί νερό, οι αστυνομικοί τον «περιποιήθηκαν» τραβώντας του τα μαλλιά και χαστουκίζοντάς τον.
 
Το αίτημα των απεργών πείνας είναι απλό και ξεκάθαρο: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».