Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

 

Ενημερωτική ημερίδα για τους φορείς ελαιοκομίας στο Επιμελητήριο
Ενημερωτικές ημερίδες με θέμα “Μέθοδοι βιώσιμης διαχείρισης για την ελαιοκαλλιέργεια” διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, στις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Πιερίας και Σερρών στις 11,12,13, 14 και 15 Νοεμβρίου.  Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στις 11, 12 και 13 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Σερρών και η τρίτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
 
Συνελήφθη  Βούλγαρος  για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης!
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία τσιγάρα συνελήφθη ένας 34χρονος Βούλγαρος...
Ο αλλοδαπός συνελήφθη, στα Κάτω Πορόια Σερρών, καθώς όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις διωκτικές αρχές της ΠΓΔΜ.
Οι πράξεις που του αποδίδονται τελέστηκαν το διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2010 έως τον ίδιο μήνα του 2011. Ο συλληφθείς οδηγείται στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.
 

Πρεμιέρα του "Δον Κιχώτη" απο την παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ

Το  Σάββατο 9  Νοεμβρίου θα δοθεί η πρεμιέρα του "Δον Κιχώτη" του Μιγκέλ Θερβάντες, σε θεατρική διασκευή του Πασχάλη Τσαρούχα,  απο την παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, στην αίθουσα  του κινηματοθέατρου "Αστέρια" στις 7 το βράδυ. Παράσταση θα δοθεί και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου την ίδια ώρα.  Μαθητικές παραστάσεις θα δοθούν από Δευτέρα 11 Νοεμβρίου μέχρι Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Χρήστος Μωραΐτης
Μουσική : Χρήστος Δημάκης
Σκηνικά –Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου
Χορογραφίες: Ναταλί Θεοδωρίδου Κανελίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Τατιάνα Νικολαϊδου
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί : Παντελής Σταυρινός, Μιχάλης Κοβανίδης, Γιώργος Καρύδας, Αστερόπη Χαριτίδου, Νικολέττα Μαστρογιαννοπούλου, Στέλλιος Σταυρίδης, Χαράλαμπος Παυλίδης. Συμμετέχουν τα μέλη της ομάδας χορού της κ. Ναταλί Θεοδωρίδου Κανελίδου : Βάσω Βαφέα, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Μιχάλογλου.
 
Κλειστεί η αγορά των Σερρών την Παρασκευή
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν Σερρών ενημερώνει τους εμπόρους επιχειρηματίες και καταναλωτές  οτι την  Παρασκευή 8 Νοεμβρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ ημέρα των Πανμεγ. Ταξιαρχών Μιχάηλ και Γαβριήλ καθώς είναι οι πολιούχοι της πόλης των Σερρών.