Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

 Ρεσιτάλ πιάνου με τον Αλέξανδρο Σαρακενίδη
 
Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου με τον συμπολίτη μας Αλέξανδρο Σαρακενίδη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της μουσικής, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 8 το βραδύ στην αίθουσα του Ωδείου του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών (Β.Βασιλείου 12)...
Στο πρόγραμμα του ρεσιτάλ ο ταλαντούχος πιανίστας έχει συμπεριλάβει τα έργα: J.S.BACH - F.BUSONI: Πρελούδιο και Φούγκα σε Ρε μείζονα,
BWV 532 C.FRANCK: Πρελούδιο, Χορικό και Φούγκα Chorale & Fugue
L.v.BEETHOVEN: Σονάτα σε λα μείζονα έργο 109
Γ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ: Έξι σπουδές σε δημοφιλή ελληνικά θέματα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
 
Δυο δράσεις αλληλεγγύης από το Σύλλογο Γυναικών Αναγέννησης «Η Αγρότισσα»
 
Με δύο νέες δράσεις αλληλεγγύης, αυτή της συλλογής ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και αυτή της συλλογής βιβλίων, συνεχίζει το κοινωνικό του έργο ο Σύλλογος Γυναικών Αναγέννησης «Η Αγρότισσα»...Ύστερα από την εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας που έχει συστήσει στην Αναγέννηση, προχωράει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου , σε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από τις 10 το πρωί στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου γυναίκες του συλλόγου θα παραλαμβάνουν όσα προσφέρουν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο κάτοικοι της Αναγέννησης, αλλά και των γύρω περιοχών. “Οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε, επιβάλλουν -με τη θετική έννοια- στους συλλόγους να έχουν και κοινωνική δράση” δήλωσε στα “Σερραϊκά Νέα” η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Κυριακίδου, υποσχόμενη ότι το κοινωνικό έργο του συλλόγου θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί. Παράλληλα, ωστόσο, με τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Σύλλογος Γυναικών Αναγέννησης “Η Αγρότισσα”, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου , καλεί ολα τα μέλη και τους φίλους του, να προσέλθουν στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αναγέννησης, προκειμένου να προσφέρουν στο σύλλογο όσα βιβλία από τις βιβλιοθήκες τους δεν χρειάζονται, για τη βιβλιοθήκη που έχει στα άμεσα σχέδια του να φτιάξει ο σύλλογος. “Θέλουμε να φτιάξουμε μια δανειστική βιβλιοθήκη στην Αναγέννηση, απ' όπου ο καθένας θα μπορεί να δανειστεί και να διαβάσει βιβλία της αρεσκείας του” τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του να φέρουν βιβλία.
 
Παράλληλα, ο σύλλογος διαθέτει τη δική του ομάδα αιμοδοτών και πραγματοποιεί εθελοντικές αιμοδοσίες δύο φορές το χρόνο, ως προσφορα στους συνανθρώπους μας.

Πραγματοποίηση ημερίδας για τη διατροφή στην οικονομική κρίση

Η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών - Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης - Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων, τον Σύλλογο Αποφοίτων Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας και το Επιμελητήριο Σερρών θα πραγματοποιήσουν ημερίδα με θέμα : «Οικονομική κρίση και Διατροφή: αποφεύγοντας τη διατροφική κρίση μέσω πρακτικών λύσεων & προτάσεων-Τοπικά προϊόντα»
Η  ημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και γονείς και θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη, 7  Νοεμβρίου , ώρα 7.00 μ.μ
Χώρος διεξαγωγής της ημερίδας: Αίθουσα εκδηλώσεων «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών.
 
Μια βραδιά  «JAZZ STANDARDS»

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου  και ξεκινά η πρώτη μουσική βραδιά στο Φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου «Αστέρια».
Ένα αφιέρωμα στη Τζαζ μουσική με συνθέσεις Jazz Standards, σε ένα ταξίδι από το Swing μέχρι την Bossa Nova και την ελευθερία των αυτοσχεδιασμών. Παίζουν οι μουσικοί:  
Φάνης Ασβεστάς - Κιθάρα, Πέτρος Δαμιανίδης – Κοντραμπάσο, Τάσος Χατζηνικολάου – Σαξόφωνο
Ώρα έναρξης :  9.30΄ μ.μ. το βράδυ
Τιμή εισόδου: 5 ευρώ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών

Μετά τις εκλογές της 21ης Οκτωβρίου 2013 του Συνδέσμου των Φιλολόγων του Ν. Σερρών, για τη διαφάνεια των οποίων και την αθρόα προσέλευση των μελών νιώθουμε όλοι εξαιρετικά ικανοποιημένοι, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου προτάθηκαν και εκλέχθηκαν:
Πρόεδρος : Ζέττα Βασιλική
Αντιπρόεδρος: Ζουρνατζή Τάνια
Γενικός Γραμματέας:  Μπαγανά Θεοδώρα
Οργανωτικός Γραμματέας: Σκέμπερη Ευαγγελία
 Ειδικός γραμματέας: Καραθανάση Μαρία
 Ταμίας: Πετρομελίδου Ελένη
 Έφορος Βιβλιοθήκης:  Τυμπανίδου Καλλιόπη
 
Με ανανεωμένη διάθεση προσφοράς και ενισχυμένο αίσθημα ευθύνης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ευχαριστεί τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, σχεδιάζει τη συνεργασία μαζί τους και την υποστήριξη του έργου τους και αναμένει την ίδια θετική ανταπόκριση με αυτή των τελευταίων εκλογών.
 
Εκλογές για επικεφαλή στην " διάβαση πεζών"

Εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλή στην δημοτική παράταξη " διάβαση πεζών" θα πραγματοποιηθούν  την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα,  στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ. Θα προηγηθεί γενική συνέλευση κατά την οποία θα γίνει απολογισμός και θα συζητηθούν θέματα για την πορεία προς τις δημοτικές εκλογές τον Μάϊο του 2014. Όλοι οι παρόντες θα έχουν δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας

Μνημόσυνο για τους φονευθέντες στην Τριάδα

Το  ετήσιο  μνημόσυνο  των  φονευθέντων  το  έτος  1944  στην  Τοπική  Κοινότητα  Τριάδας που θα  τελεστεί, στις 10  Νοεμβρίου  2013,  ημέρα  Κυριακή  και  ώρα  10:00π.μ..