Επίσημα λουκέτο στον όμιλο «Nutriant - Κατσέλης»

Απελπισία για εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων φέρνει η είδηση για την πτώχευση της Nutriart - Κατσέλης. Οι τίτλοι τέλους για ένα μεγάλο όμιλο στον κλάδο των τροφίμων επισημοποιήθηκαν μετά την δικαστική απόφαση για πτώχευση του, που είναι μάλιστα εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.

Την αίτηση πτώχευσης είχε καταθέσει η εταιρεία τον Ιούνιο και όπως δημοσιεύεται, η απόφαση βγήκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς την δρομολόγησαν οι βασικοί μεγαλομέτοχοι που δεν προτίμησαν την εκκαθάριση σε λειτουργία.

Τα εκρηκτικά προβλήματα είχαν φανεί εδώ και καιρό με συρρίκνωση της παραγωγής που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ουσιαστικά ανεφοδιασμού των καταστημάτων με προιόντα της εταιρείας.Οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν στην πτώχευση είναι:

- Η ανεπαρκής, εως και ανύπαρκτη, χρηματοδότηση του ομίλου από τις τράπεζες με συνέπεια να μην υπάρχει ρευστότητα    - Η συρρίκνωση στην αγορά με την αναπόφευκτη απώλεια μεριδίων  

- Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό όπως καταγγελεται με κακές επιχειρηματικές επιλογές.

Απόλυτα ενδεικτικός της κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, που πριν μερικά χρόνια είχε ηγετικό ρόλο στον κλάδο των τροφίμων, είναι ο κύκλος εργασιών της.

2012: 20,23 εκατ.ευρώ

2011: 38,32 εκατ.ευρώ

2010: 79,25 εκατ.ευρώ

 

- Το 2010 ήταν 79,25 εκατομμύρια ευρώ.

- Το 2011 έπεσε στα 38,32 εκατομμύρια ευρώ

- Το 2012 έπεσε σχεδόν 50% με μόλις 20,23 εκατομμύρια ευρώ.  

Καθρέπτης αδιάψευστος της κάκιστης οικονομικής κατάστασης της εταιρείας είναι το μέσο μηνιαίο λειτουργικό της έλλειμμα που έφτανε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Newsit

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01/11/2013 - 13:43