Συγχώνευση Alpha Bank -Εμπορικής με εργασιακές δυσλειτουργίες

«Τραβολογήματα» φαίνεται να δημιουργεί , τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, η συγχώνευση των τραπεζών ALPHA BANK και Εμπορικής, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του «ενωτικού συλλόγου εργαζομένων ALPHA BANK – Εμπορικής.

Όπως μας ενημερώνουν οι εργαζόμενοι, την Πέμπτη 31/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου μας με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κο Γιώργο Προβόπουλο.
Στη συνάντηση: «Οι εκπρόσωποί μας ενημέρωσαν τον κο Προβόπουλο για τα προβλήματα που προκύπτουν από την διαδικασία συγχώνευσης της ALPHA BANK με την πρώην Εμπορική.
Πέραν της γενικής ενημέρωσης, όπως είναι φυσικό επικεντρωθήκαμε κυρίως σε ζητήματα που προκύπτουν από την προβληματική διαχείριση του Προσωπικού της πρ. Εμπορικής στο νέο σχήμα καθώς και την επίσης προβληματική θεσμική σχέση Συλλόγου και Διοίκησης της ALPHA (ζητήματα που κατά την άποψή μας επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία της νέας Τράπεζας).
Αντίστοιχες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ) και με αντιπροσωπείες των πολιτικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) μετά από πρόσκλησή τους.
Αναλυτική ανακοίνωση για τις επαφές του Συλλόγου θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες».