Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Νέα τμήματα χορού και γυμναστικής στον Σύλλογο Ποντίων " Οι Κομνηνοί"
Δυο νέα τμήματα , μοντέρνου χορού, για παιδιά απο 4 έως 12 ετών  και ΖUMBA  για κορίτσια και γυναίκες, θα λειτουργήσει ο Σύλλογος Ποντίων " Οι Κομνηνοί" . Τα μαθήματα χορού θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 11 με 12 το πρωί και θα ξεκινήσουν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.  Τα μαθήματα ΖUMBA θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 4 με 5 το απόγευμα και θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον χώρο του Συλλόγου στο παλιό Ορφανοτροφείο.

Σέρρες: Διήμερο μητρικού θηλασμού - «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό, υποστηρίζουμε τις μητέρες»
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Σερρών με την υποστήριξη του Συλλόγου "Σερραίες Μανούλες"  διοργανώνει  ομιλία με θέμα "Μητρότητα, Θηλασμός και Σύγχρονη Γυναίκα" το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 11:30 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σερρών...
Στην περιοχή των Σερρών όπως και σε όλη την Ελλάδα τα ποσοστά Μητρικού Θηλασμού παραμένουν χαμηλά κάνοντας εμφανή την έλλειψη ενημέρωσης και υποστήριξης προς την μητέρα. Στην ομιλία θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με τις μητέρες η κα Παπαδήμα Αγλαΐα, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας (IBCLC) και η κα Μιχαηλίδου Ελισάβετ Σύμβουλος Θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece).
Την επόμενη μέρα, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας! Στις Σέρρες την διοργάνωση έχει αναλάβει η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Σερρών (https://www.facebook.com/groups/Serres.Thilasmos/) και θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου  και ώρα 11:00 π.μ. στον πεζόδρομο Π.Κωστοπούλου με Μεραρχίας. Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αναγέννησης
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό  Σύλλογο Αναγέννησης, στην αίθουσα του συλλόγου στις 6 το απόγευμα. Θα προηγηθεί γενική συνέλευση κατά την οποία θα γίνει απολογισμός του απερχόμενου συμβουλίου.

Ειδικό Σχολείο: Ελλείψεις προσωπικού και προβλήματα μετακίνησης κρατούν παιδιά στο σπίτι
Επιστολή του  πρόεδρου  του συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Σερρών, κ. Γιώργος Θεοχαρίδης για τα προβλήματα απο την έλλειψη προσωπικού και τις μετακινήσεις των παιδιών, δημοσίευσε η εφημερίδα " Ελευθεροτυπία" .
Αναζητούν λύση
Το σχολικό λεωφορείο που διαθέτει το σχολείο μας δεν μπορεί να κινηθεί για τρεις λόγους: α) Από τον Μάιο έχει μια βλάβη στο κιβώτιο ταχυτήτων και για την επισκευή του απαιτούνται περίπου 3.000 ευρώ, τα οποία δεν μπορεί να διαθέσει η Ενιαία Σχολική Επιτροπή.
Για το λόγο αυτό έχουμε βγει στην επαιτεία και προσπαθούμε όχι μόνο να βρούμε τα λεφτά, αλλά και τρόπο για να μετακινήσουμε το όχημα προς επισκευή δεδομένου ότι δεν έχουμε και οδηγό. β) Δεν έχει βγει ακόμα από το υπουργείο η προκήρυξη για πρόσληψη οδηγού και συνοδού για το σχολικό λεωφορείο. γ) Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα δύο προηγούμενα εμπόδια και πάλι κολλάμε στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή που δεν μπορεί να διαθέσει λεφτά για τα καύσιμα που απαιτούνται για να κινηθεί το σχολικό λεωφορείο στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα ετήσια έξοδα για πετρέλαιο είναι περίπου 5.000 χιλιάδες ευρώ. Τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων τα καλύπτει το αστικό ΚΤΕΛ με δικές του γραμμές που εντάχθηκαν στη μεταφορά μαθητών από την Περιφέρεια, όπως προβλέπεται από την τροποποίηση της περυσινής ΚΥΑ. Από τις πιστώσεις του υπουργείου έχουμε πάρει μόνο μία θέση για ΕΒΠ (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό), ενώ έχουμε ανάγκη τέσσερις. Τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες που είναι καθήμενα σε αναπηρικά αμαξίδια και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν παραμένουν στο σπίτι. Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Σερρών, καλυπτόμενος από το Καθηκοντολόγιο, δεν δέχεται τα τέσσερα παιδιά στο σχολείο. Θα είμαι εθελοντικά στο σχολείο για να καλύπτω τη θέση του ΕΒΠ. Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στο ΕΕΕΕΚ Σερρών ένα άτομο ΕΒΠ για τα 54 παιδιά. Τα τέσσερα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά από ένα μόνο άτομο. Δεκατέσσερα παιδιά δεν έρχονται στο σχολείο γιατί ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με τα ταξί και αφορούν δρομολόγια που προέκυψαν από την παράταση των περυσινών συμβάσεων. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε κάθε χρόνο την ανικανότητα των παραγόντων, θεσμικών και υπηρεσιακών.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ