Δικηγόρος ζητά τη σύλληψη του Θεόδωρου Πάγκαλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου

Μήνυση σε βάρος του Θ. Πάγκαλου κατέθεσε δικηγόρος, ο οποίος ζητά τη δίωξη και τη σύλληψη του πρώην υπουργού με τη διαδικασία του αυτοφώρου σχετικά με τις δηλώσεις του περί υποκλοπών Αμερικανών πρέσβεων από την ΕΥΠ.

Μήνυση σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου σχετικά με όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό για παρακολουθήσεις Αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Άγκυρα εκ μέρους της ΕΥΠ, κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου ο δικηγόρος Άγις Τάτσης.

 

Ο κ. Τάτσης ζητά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του κ. Πάγκαλου, σε βάρος του οποίου ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και ακολούθως να συλληφθεί καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία.

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι εφόσον αποτελούν αληθή γεγονότα οι δηλώσεις του πρώην υπουργού, συνιστούν «αποκάλυψη μυστικών πολιτείας» και όπως τονίζει εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της. Ο δικηγόρος επισημαίνει επίσης ότι ακόμη και αν δεν αποδειχθούν βάσιμα τα όσα είπε ο μηνυόμενος και πάλι συνιστούν «έκθεση της πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων» και «διατάραξη των ειρηνικών σχέσεων με άλλα κράτη».

Η μήνυση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Πηγή: AΠE-MΠΕ

Σχετική είδηση: Αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τις υποκλοπές στην Ελλάδα - Προβολή δηλώσεων Θ. Πάγκαλου 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30/10/2013 - 02:45