Εργατικό Κέντρο Ευβοίας: Με χημικά και ρόπαλα χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες

Γεμάτη πικρία και απογοήτευση για τους "τοπικούς άρχοντες" της Χαλκίδας είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο για την επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι από τα ΜΑΤ έξω από το Διοικητήριο. Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:
"Μετά  από 36 μέρες κατάληψης κι ενώ κατεστάλη ο αγώνας των εργαζομένων, με επέμβαση της αστυνομίας και συλλήψεις, τα Σωματεία με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, αποφάσισαν να απαντήσουν με μια ειρηνική κινητοποίηση, πάλι προς το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ώστε να απαντήσουν στη βίαιη καταστολή της ενέργειάς τους, προς τους υπεύθυνους και να παραδώσουν Ψήφισμα.
Αυτό  στάθηκε αδύνατον, επειδή δεν υπήρχε αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης  και μας περίμεναν διμοιρίες  ολόκληρες από ΜΑΤ, όπου μας απαγόρευσαν την είσοδο στο μέγαρο.
Χωρίς να υπάρχει εντολή, όπως μάθαμε εκ των υστέρων, από κανέναν, η αστυνομία έπραξε το έργο της με χημικά, γκλομπ και ξύλο, προς τους εργαζόμενους σε μια βίαιη και ακατανόητη για μας ενέργεια.
Μας γεννήθηκαν ερωτήματα και όχι μόνο !!!!
Προς τι τόση βία; Γιατί πρέπει να φυλάσσεται ένα δημόσιο κτίριο  από την αστυνομία; Ποιοι φοβούνται; Τι  έχουν καταλάβει οι «τοπικοί άρχοντες» από όλα τα προβλήματα των εργασιακών χώρων και  πώς στηρίζουν;
Με ΜΑΤ και με καταστολή του αγώνα των εργατών; Με χημικά και ρόπαλα χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες».

Πηγή: εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54