«Να σταματήσουν οι ρατσιστικές αθλιότητες σε βάρος των Ρομά»

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθηναίων με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ:

«Με αφορμή την «ανακάλυψη» της μικρής Μαρίας, ένα ξανθό παιδί Ρομά στα Φάρσαλα, μετά από έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων σε καταυλισμό  (όπου τα “ευρήματα” της αναζήτησης δεν μπόρεσαν να την δικαιολογήσουν), ένας ρατσιστικός κουρνιαχτός ξεσηκώθηκε στην Ελλάδα και διεθνώς.
 
Έπεσαν από τα σύννεφα διάφοροι φιλοκυβερνητικοί κροκόδειλοι ότι υπάρχουν Ρομά που δεν δηλώνουν τα παιδιά τους στα Ληξιαρχεία, όπως και με την ανακάλυψη μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες ότι «υπάρχουν δολοφονικά τάγματα εφόδου».
 
Αλήθεια, μπορεί οποιοσδήποτε εκπρόσωπος μηχανισμού της ΕΛΑΣ να προπαγανδίζει με το πιο άθλιο ρατσιστικό τρόπο ότι «δεν υπάρχουν ξανθοί Ρομά» και να παραμένει στη θέση του; Πριν καν ερευνήσουν την υπόθεση άρχισαν τις καταδίκες και τους αφορισμούς κατά όλων των Ρομά ενεργοποιώντας το παλιό γνωστό ρατσιστικό στερεότυπο   «ότι ο γύφτοι κλέβουν τα παιδιά»! Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν χιλιάδες αδήλωτοι, ανιθαγενείς Ρομά;
 
Δυστυχώς, ο τέως Συνήγορος του Πολίτη και νυν Δήμαρχος Αθήνας Γ.Καμίνης στο κυνήγι δεξιών ψήφων στην πόλη ενόψει εκλογών προστέθηκε στην ίδια χορωδία σπεύδοντας να μετακινήσει προσωπικό από το Ληξιαρχείο στο πνεύμα ότι «κάποιοι καλύπτουν κυκλώματα εμπορίας βρεφών». Έπρεπε να καταγγείλει τη ρατσιστική εκστρατεία κατά των Ρομά και να περιμένει να ξεκαθαρίσει η έρευνα για το κοριτσάκι και όχι να τρέχει για λίγα λεπτά άχρηστης δημοσιότητας.
 
Πρέπει να απορρίψουμε αυτή την εκστρατεία που ανοίγει το δρόμο για πογκρόμ κατά των Ρομά, δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζί και μεγαλύτερη ρατσιστική περιθωριοποίηση των Ρομά.
 
Η ανακάλυψη της εγκληματικότητας σε καταυλισμούς Ρομά όπου στοχοποιούνται 400.000 άνθρωποι στο βωμό της ρατσιστικής υστερίας της κυβέρνησης Σαμαρά μπροστά στην αδιέξοδη πολιτικής της που σκορπάει τη φτώχεια είναι μια άθλια πολιτικής επέκτασης των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας κατά των μεταναστών στους δρόμους στους καταυλισμούς των Ρομά. Άραγε θα οδηγήσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους Ρομά;  Από τους προσαχθέντες των καταυλισμών  και κρατήθηκε για παραβάσεις ένα 10%  των Ρομά και οδηγήθηκαν στις φυλακές …κυρίως για απλήρωτες κλήσεις της Τροχαίας και παράνομη σύνδεση ρεύματος!
 
 
Είχαν προηγηθεί επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μια σειρά από καταυλισμούς Ρομά.  Δήμαρχοι που γλυκοκοιτάζουν σε εκλογικές συμμαχίες με τους νεοναζί παίρνουν την βοήθεια του Δένδια για να ξεδιπλώσουν την ατζέντα του «νόμου και της τάξης» και των ρατσιστικών διωγμών για «καθαρές πόλεις και χωριά».
 
Μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται για μαζικές απολύσεις και νέο Μνημόνιο για χάρη της Τρόικα και των Τραπεζιτών προσθέτει και τους Ρομά  πλάι στους μετανάστες στους αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της πολιτικής της».