Τσίπρας: «Το πλεόνασμα θυμίζει το "λεφτά υπάρχουν" του Γ. Παπανδρέου»

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του κόμματος για την Υγεία στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για «success story» τη στιγμή που η κοινωνία βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, ενώ δεσμεύτηκε για στήριξη της δημόσιας υγείας και ιδίως της πρωτοβάθμιας.  Επίσης χαρακτήρισε «ανεκδιήγητους» τους χειρισμούς του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, είναι η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που να στηρίζεται σε ένα καθολικό σύστημα υγείας. Υπογράμμισε, δε, ότι η υγειονομική βόμβα στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής για χώρα της Ευρώπης και υποσκάπτει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Αναφερόμενος στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση επιμένοντας να εφαρμόζουν τα ίδια μνημονιακά μέτρα είναι «οικονομικοί δολοφόνοι», ενώ για το πλεόνασμα είπε ότι «θυμίζει το "λεφτά υπάρχουν" του Γ. Παπανδρέου».

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24/10/2013 - 17:45