Eιδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου


Εισαγγελική έρευνα κατά της δημοτικής αρχής Πύργου για το «Ποτόκι»

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της παράβασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε βαθμό κακουργήματος , διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας, σε βάρος της δημοτικής Αρχής Πύργου, μετά το πόρισμα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για το χώρο «Ποτόκι», δίπλα στην κοίτη του ποταμού Αλφειού, όπου είχε εγκατασταθεί ο δεματοποιητής και μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων σε δέματα.
Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Περιβάλλοντος με απόφασή του στις 21/6/2013 επέβαλε στον δήμο Πύργου πρόστιμο 22.000 ευρώ . Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στην έκθεσή τους καταγράφουν τρεις σοβαρές παραβάσεις, δύο στο Ποτόκι και μια στην θέση Λέτρινα του Αγίου Ιωάννη.----------------


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα σκουπίδια ο δήμος Ζαχάρως

Αίτημα προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για κήρυξη του δήμου Ζαχάρως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έως το τέλος του χρόνου, ζητώντας παράλληλα να συνεχίσει να εναποθέτει τα σκουπίδια του στην ΧΑΔΑ Αγίας Παρασκευής, υπέβαλε ο δήμος μετά από την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και μέχρι να δοθεί εντολή και να υπογραφεί από τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Καφύρα δεν θα γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόβλημα των σκουπιδιών αρχίζει να γίνεται έντονο στην πόλη και στα χωριά της περιοχής, καθώς οι κάδοι έχουν ξεχειλίσει εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία .


Το 3ο Διεθνές Συνέδριο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών

Στην Αρχαία Ολυμπία θα διεξαχθεί από μεθαύριο Πέμπτη έως και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου το 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών στις χώρες όπου αυτά ανήκουν. Οι εργασίες του Συνεδρίου αρχίζουν σήμερα στο αμφιθέατρο και στους χώρους του Μουσείου Ακρόπολης, ενώ οι λοιπές συνεδρίες, θα λάβουν χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία.
Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco με τη χορηγία του Ιδρύματος Λάτση, την οικονομική συνδρομή της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, την αρωγή της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Επιμελητηρίου Ηλείας.


Δημόσιος μητρικός θηλασμός

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η πόλη του Πύργου όπου διοργανώνεται για πρώτη φορά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διοργανώνουν και στην Ηλεία εθελόντριες μητέρες. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 με ώρα προσέλευσης στις 11:00 το πρωί στην Κεντρική πλατεία του Πύργου.
Στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Επανελέγχονται οι τυφλοί


Δεκάδες τυφλοί κατέκλυσαν χθες τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, προκειμένου να επανελεγχθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές με στόχο να επαναβεβαιωθεί ότι πρόκειται για πραγματικά τυφλούς και δικαιούνται αναπηρικής σύνταξης. Ο επανέλεγχος θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα από δύο Υγειονομικές Επιτροπές που έχουν συσταθεί από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Κλειστή η Δ.Ο.Υ. Πύργου

Κλειστή θα παραμείνει για το κοινό η Δ.Ο.Υ. Πύργου από την Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη 29 Οκτώβρη για την αναγκαία αντικατάσταση του προγράμματος Taxis που αναβαθμίζεται με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η Δ.Ο.Υ. Πύργου θα ξεκινήσει και πάλι τις συναλλαγές με τους πολίτες από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Ερωτήματα εργαζομένων για την ΕΑΣ Ηλ.-Ολ.
 
Ερωτήματα σχετικά με το λειτουργία της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του προς τη Διοίκηση, το Σωματείο Εργαζομένων στην συνεταιριστική Οργάνωση, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης, όπως αναφέρει, του αγροτικού κόσμου. Τα ερωτήματα αφορούν τις επιπτώσεις της απόφασης της Διοίκησης για την επικείμενη μετατροπή της Ενωσης σε εταιρική σύμπραξη και όχι σε συνεταιρισμό. Το Σωματείο θέτει το ερώτημα αν στην περίπτωση αυτή θα έχουν λόγο οι αγρότες στα τεκταινόμενα του νέου σχήματος, αλλά  για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων της Ενωσης.

«Όχι» Χαρακόπουλου για αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ της ακαρπίας

Τέλος στην ελπίδα των ελαιοπαραγωγών για αποζημίωση της ακαρπίας των ελαιόδενδρων, μέσω του ΕΛΓΑ, θέτει με χθεσινή του ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Δεν θέλω να καλλιεργώ φρούδες ελπίδες, ο κανονισμός είναι συγκεκριμένος και συγκεκριμένες οι δυνατότητες που έχουμε» είπε, και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στους δοκιμαζόμενους ελαιοπαραγωγούς ώστε να πάρουν την αποζημίωσή τους μέσω των προγραμμάτων ΠΣΕΑ.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην «Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου»

Πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις  να συμμετάσχουν στην 79η Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου, η οποία θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 17-26 Ιανουαρίου 2014, απευθύνει ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Στόχος της κίνησης αυτής είναι οι τοπικές επιχειρήσεις να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να βρουν θέση σε νέες αγορές, να δημιουργήσουν ή και να αυξήσουν τις εξαγωγές των ποιοτικά ανώτερων ελληνικών προϊόντων.

«Χάρισέ το – Μοίρασέ του»

Δεκάδες πολίτες έσπευσαν στο τρίτο κατά σειρά «Χάρισέ το μοίρασέ το» που διοργάνωσε η Εθελοντική δράση Πύργου, προσφέροντας δωρεάν είδη ένδυση και υπόδησης σε όσους τα έχουν ανάγκη.


Καιρός
Αίθριος καιρός σήμερα στα Δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.  θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς