Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:  "Κ. Καραθεοδωρή: Παράδειγμα ανθρωπιάς και επιστημοσύνης"


Στις Σέρρες, θα βρεθεί και πάλι ο καθηγητής πανεπιστημίων και στρατηγικός σύμβουλος  Νίκος Λυγερός. Τον Dr Νίκο Λυγερό κάλεσε το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών "Κωνσταντίνος Καραμανλής" με αφορμή την έναρξη των μαθητικών ομίλων του Σχολείου, που θα λειτουργήσουν στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση ο κ. Λύγερος θα μιλήσει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών "Κωνσταντίνος Καραμαλής" σε μια ανοιχτή για όλους διάλεξη, με θέμα  "Κ. Καραθεοδωρή: Παράδειγμα ανθρωπιάς και επιστημοσύνης".


Αναρτήθηκαν οι καταστάσεις των δικαιούχων των δράσεων αμειψισποράς σε καπνοπαραγωγικές περιοχές


Αναρτήθηκαν   στα Γραφεία της ΔΑΟΚ Σερρών καταστάσεις τελικών δικαιούχων και απορριπτόμενων των Δράσεων 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» και 2.3 «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013. Οι ίδιες καταστάσεις απεστάλησαν προς ανάρτηση και δημοσιοποίηση στους Δήμους της περιοχής.

 

Εκδήλωση για τον ΤΑΡ απο την Πρωτοβουλία Σερραίων Πολιτών σχετικά με τον αγωγό


Η Πρωτοβουλία Σερραίων Πολιτών σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline), που σχεδιάζεται να διέλθει μέσα από την παραγωγική πεδιάδα του νομού , με εγκατάσταση Σταθμού Συμπίεσης νοτιοανατολικά της πόλης των Σερρών (στην περιοχή μεταξύ Νεοχωρίου – Ν. Σκοπού – Κωνσταντινάτου – Κρίνου), διοργανώνει ενημερωτική  εκδήλωση τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 7.30΄ μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι επιπτώσεις που θα έχει και τα προβλήματα που θα προκληθούν από τον Αγωγό ΤΑΡ και το Σταθμό Συμπίεσης, όπως: απομείωση-υποβάθμιση καλλιεργήσιμης γης υψηλής αποδοτικότητας, περιορισμοί δόμησης σε ζώνη πλάτους 400 μέτρων (200 + 200 εκατέρωθεν του αγωγού), έντονη ηχορύπανση, αέρια ρύπανση με επικίνδυνες ουσίες (οξείδια αζώτου κ.ά.), κίνδυνοι από πιθανά ατυχήματα (εκρήξεις) κ.ά. Καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να παραβρεθούν στην εκδήλωση, να ενημερωθούν για το ζήτημα και να λάβουν μέρος στη συζήτηση που θα ακολουθήσει. Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της ΜΠΚΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών – Κοινωνικών Επιπτώσεων) του αγωγού ΤΑΡ συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.