Πλατιά συμπαράσταση προς τον Π. Κωνσταντίνου

Δηλώσεις από τη συνέντευξη τύπου για την φιλοναζιστική δίωξη σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου
 
Δείτε βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=vpUeIRZVVSU
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ: "Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης ενάντια στις διώξεις που έχουν ασκηθεί στην ΚΕΕΡΦΑ και τον συντονιστή της όπως φάνηκε στην συνέντευξη τύπου της Δευτέρας 14/10 . Δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία, κοινότητες μεταναστών, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια,  αντιρατσιστικές και αντιιφασιστικές συλλογικότητες, πολιτικοί φορείς και οργανώσεις δηλώνουν την στήριξή τους στην ΚΕΕΡΦΑ αλλά και προσωπικά στον συντονιστή της και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρο Κωνσταντίνου.
“Η κυβέρνηση και ο Δένδιας πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν η ΚΕΕΡΦΑ και ο συντονιστής της να είμαστε μάρτυρες στην δίκη ενάντια στους Χρυσαυγίτες όπως μας καλούν να καταθέσουμε ή μας θέλουν να είμαστε διωκόμενοι από την κρατική ασφάλεια”, ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Πέτρος Κωνσταντίνου κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ευχαριστώντας για την μεγάλη συμπαράσταση και διαβάζοντας τον σύντομο χαιρετισμό του Δημήτρη Χριστόπουλου αναπληρωτής Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου – Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
“Σε μια περίφημη για τη νομολογία του υπόθεση, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ήδη από το 1976 διατύπωνε την ακόλουθη θέση: η ελευθερία της έκφρασης «περιλαμβάνει όχι μόνον πληροφορίες και ιδέες που γίνονται ευμενώς δεκτές και θεωρούνται ουδέτερες ή αδιάφορες, αλλά και εκείνες που προσβάλλουν,  σοκάρουν και αναστατώνουν το κράτος ή ένα τμήμα του πληθυσμού. Το επιβάλλει ο πλουραλισμός, η ανεκτικότητα  και το ευρύ πνεύμα, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει ‘δημοκρατική κοινωνία’». (Handyside κατά Ηνωμένου Βασιλείου (7.12.1976).
 
Αντιλαμβάνομαι ότι οι απόψεις που εξέφερε επί των προκείμενων ο Π. Κωνσταντίνου είναι πιθανώς απόψεις που μπορεί να ενοχλούν τμήματα του κράτους ή της κοινής γνώμης αλλά είναι κατεξοχήν απόψεις που δεν μπορούν να σταματήσουν να εκφέρονται εξαιτίας του εκνευρισμού που προκαλούν σε κάποιους δημόσιους λειτουργούς. Και αυτό, όχι επειδή είναι σωστές, αλλά επειδή στη δημοκρατία το κράτος πρέπει να μάθει να ανέχεται ότι δεν θα λέγεται μόνο αυτό που του αρέσει.
 
Σε ό,τι αφορά στην πραγματολογική εγκυρότητα των απόψεων αυτών, η άποψή μου είναι ότι δυστυχώς το βάρος της απόδειξης ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, δεν το έχει πρωτίστως ο Π. Κωνσταντίνου αλλά η ελληνική πολιτεία. Έτσι, ακόμη και τέτοιες απόψεις που πιθανώς να «σοκάρουν» μπορεί να λειτουργήσουν ως και ευεργετικά προκειμένου ζωτικοί τομείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, όπως το σωφρονιστικό, ή δημοσίων πολιτικών, όπως η διαχείριση του μεταναστευτικού, να μπορέσουν στοιχειωδώς να αποδώσουν καλύτερα και πιο ανθρώπινα".
 

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου έκανε ξεκάθαρο πως η προσπάθεια φίμωσης της ΚΕΕΡΦΑ δεν θα περάσει και πως ειδικά σε αυτή τη συγκυρία έρχεται ένας επιπλέον ρόλος αυτός της αποκάλυψης όλων των συνεργατών της Χρυσής Αυγής όσο ψηλά και να βρίσκονται. “Δεν είναι απλά θέμα οι διώξεις ενάντια στην ΚΕΕΡΦΑ και τον συντονιστή της αλλά είναι ότι στην ίδια την κυβέρνηση που ακριβώς γιατί ήταν απομονωμένοι από το κίνημα αναζητούσαν στους μετανάστες αποδιοπομπαίους τράγους για να διασπάσουν την εργατική αντίσταση και καταλήξανε να είναι συνεργάτες μιας συμμορίας εγκληματιών στην προσπάθεια φίμωσης της ΚΕΕΡΦΑ”.

Λίγο νωρίτερα ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος ο οποίος συντόνιζε και την συνέντευξη, έκανε εκτενή αναφορά και στις τρεις διώξεις επισημαίνοντας πως είναι καθαρά πολιτικού χαρακτήρα και οι τρεις διώξεις και έχουν δυο κοινά χαρακτηριστικά. Πρώτος έγιναν από αφορμή δηλώσεις του Πέτρου Κωνσταντίνου συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και με πρωτοβουλία είτε στελεχών ή συνεργατών της Χρυσής Αυγής είτε ως συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την κρατική ασφάλεια και δεύτερον έγιναν με τρομερά μεγάλη ταχύτητα, δηλαδή ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε σχεδόν αυθημερόν.

“Η θεωρία των δύο άκρων έχει πολλά πλοκάμια. Ο Σαμαράς ως αρχιερέας του διχασμού σε αυτή τη χώρα μαζί με τους μητροπολίτες τύπου Δένδια, Κρανιδιώτη, Μπαλτάκο, Λαζαρίδη και διάφορους άλλους οι οποίοι κρατάνε τα εξαπτέρυγα σε αυτή τη διαδικασία. Γνωρίζουν ότι η απροκάλυπτη προσπάθεια να πείσουν για τα δύο άκρα καταβαραθρώθηκε και κατέρρευσε.

Δεν μπορούν πλέον να μιλάνε για τα δύο άκρα και από την μία να βάζουν τους χρυσαυγίτες και από την άλλη να βάζουν είτε το ΣΥΡΙΖΑ, είτε το ΚΚΕ, είτε όπως τώρα την ΚΕΕΡΦΑ”, τόνισε μιλώντας στην συνέντευξη τύπου ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς ο οποίος ξεκίνησε την τοποθέτησή του μιλώντας για την τεράστια κινητοποίηση ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο τονίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα να ενταθεί ο αντιφασιστικός αγώνας παντού και εντός και εκτός Ελλάδας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε για άλλη μια φορά να απαντηθούν οι επερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή σε σχέση με την τοποθέτηση του Κούζηλου στο τμήμα αντικατασκοπείας και ηλεκτρονικής παρακολούθησης της ΕΥΠ, 11 μήνες πριν, θυμίζοντας πως ο ίδιος αστυνομικός είχε απομακρυνθεί από αυτή τη θέση την περίοδο μετά τις αποκαλύψεις για τις απαγωγές των Πακιστανών για να επιστρέψει το 2012 και να αποπεμφθεί ξανά σαν συνεργάτης της Χ.Α. αμέσως μετά τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν την δολοφονία του Π. Φύσσα.

Παρόν στην συνέντευξη ήταν και ο γραμματέας του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ ο οποίος δήλωσε την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην ΚΕΕΡΦΑ και τον Πέτρο Κωνσταντίνου, “είναι χαρακτηριστικός ο τρομερός ζήλος με τον οποίο γίνονται αυτές οι διώξεις από την δικαιοσύνη και τους θεσμούς της. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που έκλεινε τα μάτια τόσα χρόνια απέναντι στην Χ.Α. Πρέπει να παλέψουμε να πάνε στο αρχείο αυτές οι διώξεις. Εγώ κατηγορήθηκα ότι συκοφάντησα τους μηνυτές μου για εγκληματίες. Πάνω πάνω στη λίστα των μηνυτών μεταξύ άλλων ήταν ο Παναγιώταρος, η Σκορδέλη, ο Ανδριόπουλος ο δικηγόρος που αναφέρθηκε, όλοι στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής, τότε δήθεν απολίτικοι αγανακτισμένοι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα. Σήμερα φυσικά είναι υπόδικοι για εγκληματική οργάνωση”.

“Η δίωξη σε βάρος της Εργατική Αλληλεγγύης από τον γνωστό φασίστα δικηγόρο Ανδριόπουλο είναι μια δίωξη ενάντια στο αντιρατσιστικό κίνημα. Από τις σελίδες της εφημερίδας είχαν φωνή όλοι οι μετανάστες που δέχονταν τις επιθέσεις των φασιστών, όλοι οι κυνηγημένοι του Ξένιου Δία, οι έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης”, ανέφερε η Κατερίνα Θωϊδου δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης και μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ. “Το Συμβούλιο της Επικρατείας σύρθηκε σε μια απόφαση αμφισβήτησης του δικαιώματος της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και του δικαιώματος στην ψήφο των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές από ένα δικηγόρο έμμισθο συνεργάτη της Χ.Α. Από τις σελίδες της Εργατικής Αλληλεγγύης δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, για ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους”.

Στον ίδιο τόνο ο Τζαβέντ Ασλάμ εξήγησε πως όλα αυτά τα χρόνια από τις απαγωγές των Πακιστανών μέχρι την πλήρη ανάπτυξη της ρατσιστική ατζέντας των κυβερνήσεων και την εμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, τόσο η Εργατική Αλληλεγγύη, και αργότερα η ΚΕΕΡΦΑ έπαιξαν το πιο σημαντικό ρόλο, αυτόν της φωνής των  κυνηγημένων και χτυπημένων. “Η ΚΕΕΡΦΑ ήταν η φωνή των χτυπημένων από τους νεοναζί, των εργατών γης της Μανωλάδας, των κυνηγημένων του Ξένιου Δία, των έγκλειστων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, γι' αυτό και προσπαθούν να την στείλουν στα δικαστήρια”.

Φρικιαστικές και αποκαλυπτικές της κατάστασης που επικρατεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Δένδια και του Σαμαρά ήταν οι περιγραφές του Μοχάμεντ Αζιμ Αζεμ  που είχε μόλις πριν ενάμιση μήνα βγει από το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας. “Όποιος τόλμαγε να παραπονεθεί αν ζήταγες δικηγόρο, ή ακόμα και καλύτερο φαί, γιατρό κλπ, πέρναγε από το “δωμάτιο βασανιστηρίων” (torture room). Σε καλύπτανε με μια σακούλα και άρχισαν να σε χτυπάνε μέχρι λιποθυμίας. Άλλα παιδιά τα χάναμε για ένα μήνα ή και δύο. Άλλους μετά τους εξαφάνιζαν, τους απελαύνανε. Οι συνθήκες ζωής μέσα στην Αμυγδαλέζα ήταν φρικιαστικές. Τα κοντέινερ φτάνανε μέχρι και τους 50 βαθμούς και μάλιστα τον Αύγουστο χωρίς ρεύμα”, ήταν μερικές από τις αποκαλύψεις του Μοχάμεντ.

Οι απελάσεις είναι το επόμενο στάδιο του ρατσιστικού παραληρήματος της κυβέρνησης.

 Όπως αποκάλυψε ο Πέτρος Κωνσταντίνου χωρίς την συγκατάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές αναγκάζουν μετανάστες να μπαίνουν στα αεροπλάνα και να εκδιώχνονται παράνομα. Αυτό συνέβη πριν λίγες μέρες που όπως αποκαλύφθηκε 67 Πακιστανοί έγκλειστοι στην Αμυγδαλέζα με την συνοδεία 100 αστυνομικών απελάθηκαν χωρίς καμιά νομική κάλυψη. “Όποιος τολμάει να σηκώσει κεφάλι βασανίζεται και εξωθείται στην απέλαση. Αυτό συνέβη και με τον Μοχάμεντ Σαμπίρ ο οποίος είχε καταγγείλει τις συνθήκες κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Ο Σαμπίρ απελάθηκε σε μια κίνηση ακραίας ρατσιστικής εκδικητικότητας. Είναι το ίδιο που συμβαίνει και με τον Αφγανό πολιτικό πρόσφυγα Ναζίρ Γκασεμί ο οποίος έχοντας κερδίσει χαρτιά από την μεγάλη απεργία πείνας των Αφγανών πολιτικών προσφύγων στα Προπύλαια το 2010 και 2011 στοχοποιήθηκε στην προσπάθεια του να φέρει την γυναίκα του και το παιδί του και καταδικάστηκε με αστήρικτες κατηγορίες”.

 

Στην συνέντευξη τύπου βρέθηκε και ο Ορέστης Κολοκούρης  από τους Οικολόγους Πράσινους δηλώνοντας πως τάσσονται κατά της δίωξης του Πέτρου Κωνσταντίνου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15/10/2013 - 18:47