Δ. Βαρνάβας: Κέρβερος στις δαπάνες για τους πολίτες – ανοιχτοχέρης στην τρόικα ο κ. Γεωργιάδης


Mε δήλωσή του ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει τα εξής:
«Είναι κέρβερος κ. Γεωργιάδης όταν πρόκειται για δαπάνες που αφορούν στην υγεία των πολιτών. Όταν όμως πρόκειται για τις αμοιβές των επιτελών και των εγχώριων υποτελών της τρόικας τότε το υπουργείο Υγείας θυμίζει νυχτομάγαζο σε εποχή χλιδής, τότε που τα πεντοχίλιαρα χρησίμευαν και ως.. πετσετάκια.
Είναι εξωφρενικό να αμείβεται με 4,5 εκατ. ευρώ η μελέτη που θα διαλύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η οποία παραχωρείται κατευθείαν στην Task Force.
Είναι προκλητικό να μιλά για διάλογο και να ζητά απαντήσεις από τους ιατρικούς φορείς ο υπουργός Υγείας όταν όχι μόνον έχει προαποφασίσει τι θα πράξει, αλλά έχει αποφασίσει και πώς θα το πράξει, καθιστώντας τον οποιονδήποτε διάλογο προσχηματικό.
Δε χρειάζεται να απαντήσουμε εμείς στον κ. Γεωργιάδη.
 Ήδη του απαντούν οι πολίτες που υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία κάθε φορά που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας, του απαντούν οι βαριά ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους επειδή δε βρίσκουν ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».