Αύριο Τρίτη η 24ωρη απεργία της ΟΙΕΛΕ - συμπαράσταση από ΓΣΕΕ

Με τίτλο: «το ιστορικό ραντεβού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών: Τρίτη 15/10, ώρα 11πμ, Χαλκοκονδύλη και Πατησίων», η ΟΙΕΛΕ πραγματοποιεί αύριο 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Στην ανακοίνωσή της τονίζει:
«Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Σε λίγες ώρες ξεκινά η μεγαλύτερη (και πιο κρίσιμη) κινητοποίηση του κλάδου την τελευταία 20ετία. Η απεργία είναι ένα στοίχημα που ήδη έχει κερδηθεί. Τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία, ή κλείνουν, ή θα υπολειτουργήσουν.
Το μεγαλύτερο στοίχημα της ημέρας θα είναι η πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων. Οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και οι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης που νομοθετούν από κοινού θα μετρούν τη δύναμη του κλάδου μας. Την ώρα που η αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ θα βρίσκεται μέσα στη Βουλή και θα συναντάται με το Προεδρείο της Βουλής και με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜ.ΑΡ., του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απέξω θα πρέπει να βρίσκονται εκατοντάδες συνάδελφοι που θα διαδηλώνουν για τον κίνδυνο διάλυσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την απειλή μετατροπής των ιδιωτικών σχολείων σε μπακάλικα και των εκπαιδευτικών σε είλωτες-αναλώσιμους υπαλλήλους.
Τώρα δίνουμε τη μάχη της ζωής μας. Τώρα παίζονται όλα. Δεν κάνουμε πίσω, δεν τρομοκρατούμαστε από τους εκφοβισμούς των εργοδοτών ή από τις «νουθεσίες» κάποιων «συναδέλφων». Παλεύουμε για την παιδεία, για την αξιοπρέπειά μας, για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

 
Στο πλευρό της ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι η βρίσκεται η ΓΣΕΕ, που με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι:
«Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) η οποία έχει προκηρύξει για αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στην παράνομη και αντισυνταγματική νομοθετική απόπειρα του Υπουργείου Παιδείας, να αποσύρει την κρατική εποπτεία από το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και να συνθλίψει τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι καταστροφική μόνο για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά αποτελεί γενικότερα απειλή για το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που παρέχουν και τα ιδιωτικά σχολεία.
Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό της ΟΙΕΛΕ και από κοινού θα συνεχίσουν τη μάχη ώστε να μην επιτρέψουν στην Κυβέρνηση να μετατρέψει τα ιδιωτικά σχολεία σε παντοπωλεία πτυχίων».