Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 14-10-13

 

Ανεξάρτητος από το σεισμό του Σαββάτου στην Κρήτη ,έντασης 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ,  ήταν αυτός της Ρόδου που σημειώθηκε την ίδια μέρα .
Η σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.16 του Σαββάτου σε υποθαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ρόδου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο νησί.
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο σταθμό μας είπε πως οι  σεισμοί βάθους , όπως αυτός των 50 χιλιομέτρων της Κρήτης, δεν μεταφέρονται στην επιφάνεια .

 


 Και Δωδεκανήσιοι, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν στο κίνημα αμφισβήτησης του πρόεδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου που προσυπογράφουν 800 στελέχη. Στο κείμενο, που δημοσιεύει η ηλεκτρονική εφημερίδα VERENA,uπάρχει έντονη  διαφοροποίηση απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί μέσω της συγκυβερνησης .Μεταξύ άλλων αναφέρουν: Όσοι βολεύονται με ένα «μικρό» ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από την κοινωνία, μαγαζάκι για προσωπικά παιχνίδια, αγνοούν ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν ήταν ποτέ μικρή σε αυτόν τον τόπο. Απο τη Ρόδο υπογράφουν το κείμενο ο Γιωργος Πόκκιας,ο Σταύρος Φλαμπουριάρης, η Λίνα Παπατσή, ο Νίκος Βασιλαράς, ο Θόδωρος Καραγιάννης,ο βασίλης Καρνάβας, ο Σπυρος Πιζιμόλας, η Ειρήνη Αμερικάνα και ο Μιλτιάδης Παγκάς. Απο την Κάρπαθο ο δήμαρχος Μιχάλης Χανιώτης, απο την Τήλο η δήμαρχος Μαρία Καμμά και απο την Κάλυμνο o Θοδωρής Σεργίου

 

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο, καταθέτει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προτείνοντας την κάλυψη, κατά προτεραιότητα, των κενών που υπάρχουν στις εκπαιδευτικές βαθμίδες των νησιών με ταυτόχρονη παροχή κινήτρων.
Ο κ. Κόνσολας στην ερώτηση που κατέθεσε αναδεικνύει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με τις ελλείψεις καθηγητών, στο Καστελόριζο και τη Χάλκη ενώ ήδη έχουμε διανύσει ένα μήνα στη νέα σχολική χρονιά.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει :
«Oι οριζόντιες πολιτικές για τη νησιωτικότητα πρέπει να έχουν εφαρμογή στην εκπαίδευση.
Όσο δεν εφαρμόζονται, κάθε χρόνο, θα συζητάμε για τα κενά εκπαιδευτικών στα μικρά νησιά. Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια των μικρών νησιών, το πιο οξύ πρόβλημα το αντιμετωπίζουν η Χάλκη και το Καστελόριζο.
Αν δεν αλλάξει ο τρόπος που προσεγγίζουμε το πρόβλημα, δεν πρόκειται να δοθεί λύση.
Η λύση δεν είναι να έχει την αίσθηση ο εκπαιδευτικός ότι η μετάθεση ή η τοποθέτησή του σε ένα νησί έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά ότι συνδέεται με ουσιαστικά κίνητρα και με μία νέα προοπτική.
Πρέπει να υπάρξει δέσμη κινήτρων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων», υπογράμμισε ο κ. Κόνσολας.

 


«Επανακατάθεση της ερώτησης του έκανε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Γάκης για την ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου»
΄Όπως τονίζεται «μετά τη συστηματική άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στα ερωτήματα του  ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, επανακατάθεσαν στη Βουλή την Ερώτηση με θέμα: «Η σημασία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την ακριτική Δωδεκάνησο και ο σχεδιασμός της ‘ΝΕΡΙΤ ΑΕ’ για τη Δωδεκάνησο».
Περιμένουμε , αναφέρουν οι βουλευτές, αυτή τη φορά την απάντηση από τον αρμόδιους, υπουργό Οικονομικών και υφυπουργούς στον Πρωθυπουργό (κυβερνητικό εκπρόσωπο και αρμόδιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση) στο κρίσιμο θέμα της διασφάλισης της συνέχισης λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ρόδου.
Συγκεκριμένα ερωτώνται ο κ. Υπουργός και οι κ. Υφυπουργοί:
Αν Προτίθενται να διασφαλίσουν με ξεκάθαρη ρύθμιση το ρόλο και τη σημασία της λειτουργίας της περιφερειακής δομής της ραδιοφωνίας Νοτίου Αιγαίου;
Ποιός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στο «νέο χάρτη της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» και των συχνοτήτων για τη λειτουργία μιας τεχνολογικά αναβαθμισμένης ραδιοφωνίας στο Νότιο Αιγαίο;
Ποιός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ολοκληρωμένη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης στη Ρόδο και την επέκταση του ψηφιακού ραδιοτηλεοπτικού σήματος σε όλη τη Δωδεκάνησο με τον κατάλληλο εξοπλισμό, εργαστήρια υποστήριξης δικτύου πομπών και αναμεταδοτών τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στα νησιά;
Αν  Προτίθενται να διατηρήσουν τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ στη Ρόδο, διασφαλίζοντας τη μη παροχή τους στο ΤΑΙΠΕΔ προς ενδεχόμενη ‘αξιοποίηση’ – ξεπούλημα;
και τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης και Νίκος Βούσης ρωτούν για το ποιός ακριβώς είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις μονάδες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σε όλη την επικράτεια;

 

 

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Καλύμνιους και τη  Δημοτική Αρχή, που κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τους κατοίκους στο νησί τους», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη στην παρουσία της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου παρευρέθηκε στη συνεδρίαση στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψης της στο νησί. Στην ολιγόλεπτη παρέμβαση της στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία του Δημάρχου κ. Διακομιχάλη, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο οξύτατο ακτοπλοϊκό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Κάλυμνος, καθώς και στην έλλειψη δημοσίων υπηρεσιών όπως η ΔΟΥ Καλύμνου και στη μετατροπή, στην πράξη, του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα για να αποτραπεί το μεταναστευτικό ρεύμα φυγής, που εκδηλώνεται στο νησί, σημειώνοντας ότι, τελικά, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται από τους δανειστές και τη συγκυβέρνηση θα γίνει πράξη η προτροπή των δανειστών στον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας να εκκενωθούν τα νησιά μέχρι 150 κατοίκους, μόνο που η προτροπή αυτή φαίνεται να αφορά και σε μεγαλύτερα νησιά.

Είναι σημαντικό, ανέφερε η Μίκα Ιατρίδη, που η τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι οι Καλύμνιοι δίνουν έναν σκληρό, καθημερινό αγώνα για να κρατηθούν στο νησί τους. Ένα χαρακτηριστικό αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών είναι και η οργάνωση του Διεθνούς Αναρριχητικού Φεστιβάλ, με τη συνεργασία διεθνούς φήμης εταιρείας, απόδειξη ότι μπορεί να υπάρξει εξειδικευμένος τουρισμός, ο οποίος πρέπει να στηριχτεί. Όπως πρέπει να στηριχτεί και ο τομέας της Αλιείας, για τον οποίο έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στη Βουλή.

«Οι Καλύμνιοι, λοιπόν, κάνουν αυτό που πρέπει για να μην αναγκαστούν να φύγουν από τον τόπο τους», κατέληξε η βουλευτής Δωδεκανήσου, συμπληρώνοντας,  «και το ουσιαστικό ερώτημα είναι τι κάνει η κυβέρνηση για να τους βοηθήσει;»

Εκτός από την παρουσία της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Μίκα Ιατρίδη παρευρέθηκε και στην τελετή λήξης του διεθνούς αναρριχητικού φεστιβάλ.
 

 

Συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκο Θεοδωρίδη είχε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης .
Αντικείμενο της συνάντησης είναι τα αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες δασικές εκτάσεις Ιστρίου – Αρνίθας- Μεσαναγρού μετά την ολοκλήρωση των μελετών από την Διεύθυνση Δασών.
Έγινε επίσης συζήτηση για τις αναδασωτικές εργασίες στις περιοχές όπου δεν αναμένεται φυσική αναγέννηση.
Αποφασίστηκε :
Σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν πιστώσεις από το πράσινο ταμείο του ΥΠΕΚΑ,  την χρηματοδότηση και την εκτέλεση των έργων θα αναλάβει η Περιφέρεια με επίβλεψη των έργων από την Δασική υπηρεσία της Ρόδου και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Η Περιφέρεια θα αναλάβει την χρηματοδότηση των αναδασωτικών εργασιών σε εφαρμογή μελετών που θα συντάξει η Δασική Υπηρεσία.
Συμφωνήθηκε όπου το έδαφος ευνοεί, να εξεταστεί η δυνατότητα να φυτεύουν και δασικά καρποφόρα είδη.
Σε συνεργασία με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΛΓΑ- ΔΗΜΗΤΡΑ, να προχωρήσει η μελέτη για την δημιουργία του Μεσογειακού πάρκου Ρόδου με υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.
.

 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Νισύρου με συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου, του Δημάρχου  Νίκου Καρακωνσταντίνου και Δημοτικών Συμβούλων.
Αντικείμενο  της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και η πορεία των έργων που εκτείνονται με ευθύνη της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.
Στην Νίσυρο μέσω του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια ολοκλήρωσε το έργο « κατασκευή Γυμνασίου – Λυκείου» με προϋπολογισμό 1.000.000 Ευρώ και την κατασκευή του σφαγείου Νισύρου με ίδιους πόρους και προϋπολογισμό 600.000 Ευρώ.
Μέσω του ΕΣΠΑ εκτελούνται 6 έργα με προϋπολογισμό 4.060.047 Ευρώ και συγκεκριμένα:
ΧΥΤΑ ΝΙΣΥΡΟΥ με προϋπολογισμό 2.071.760 Ευρώ
Αποκατάσταση ΧΑΔΑ με προϋπολογισμό 390.000 Ευρώ
Ενίσχυση εξοπλισμού πολυδύναμου ιατρείου 344.756 Ευρώ
Αντιμετώπιση κατολισθιτικών φαινομένων στον Όξο της Παναγίας Σπηλιανής 394.400 Ευρώ
Αποκατάσταση Μεσοπυργίου τμήματος ΤΑ2  του Αρχαίου Τείχους Νισύρου 300.000 Ευρώ
Αποκατάσταση – σήμανση αγροτικών μονοπατιών Νισύρου 348.000 Ευρώ
Επίσης στο ειδικό πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου ΣΑΕΠ 767 εντάχθηκε το έργο Ιαματικά Λουτρά, αποκατάσταση διαρρύθμιση και επέκταση υπαρχόντων κτιρίων με προϋπολογισμό 1.000.000 Ευρώ και στην ΣΑΕΠ 067 η αποκατάσταση του κτιρίου του Διοικητηρίου Μανδρακίου Νισύρου με προϋπολογισμό 993.225,73 Ευρώ.           Το έργο έχει ολοκληρωθεί και είναι στο στάδιο αποπληρωμής.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Δημοτικό συμβούλιο για την επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2 και τις δυνατότητες που θα έχουν τα νησιά να εντάξουν έργα και να αναπτύξουν δράσεις και σε ποιους τομείς.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην αποκέντρωση μέρους του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια περίπου τομ 1/3 του προγράμματος που θα αφορά διευρυμένα προγράμματα  ΟΠΑΑΧ και  LEADER καθώς και το πρόγραμμα των νέων αγροτών.
Έγινε διαλογική συζήτηση που αφορούσε την συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά, ειδικά τον χειμώνα καθώς και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα ( Γυμνάσιο – Λύκειο) καθώς και το σφαγείο που κατασκεύασε η περιφέρεια.
Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να συνεχίσει η περιφέρεια  να χρηματοδοτεί το Μεσογειακό ινστιτούτο κινηματογράφου Νισύρου.


Τις θέσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Ελευθερία Φτακλάκη στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ρόδου  στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo SOTO στο ξενοδοχείο  Mediterranean την Παρασκευή, στις 11 Οκτωβρίου.
Η ημερίδα είχε τίτλο  «SoTo: Κοινωνικός Τουρισμός: Σημερινά δεδομένα, προοπτικές ανάπτυξης και καλές πρακτικές» και επιστέγασε τις τρεις συναντήσεις εργασίας που προηγήθηκαν με θέμα το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Lifelong Learning Leonardo SoTo. Η κ. Φτακλάκη ξεκίνησε την εισήγησή συγχαίροντας το Δήμο Ρόδου και τους διακρατικούς εταίρους που εμπλέκονται στο Πρόγραμμα και παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις τις Περιφέρειας για την αξιοποίησή του. Τόνισε την σπουδαιότητα του κοινωνικού τουρισμού καθώς αποτελεί μια σημαντική μορφή ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και μάλιστα σε περιόδους χαμηλής τουριστικής ζήτησης. Για αυτό και η ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδους.
Πρότεινε στους εταίρους του προγράμματος Leonardo Soto,  να αναπτύξουν  στη Ρόδο μια πιλοτική εφαρμογή για να καταγραφεί με ακρίβεια η κεφαλαιοποίηση της επιτυχίας του Προγράμματος τόσο για την τοπική οικονομία και κοινωνία, όσο και για τους δικαιούχους  στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, με την επιλογή μιας συγκεκριμένης ομάδας-στόχου όπως είναι πχ. Η Τρίτη ηλικία.
Με γνώμονα τους στόχους της Περιφέρειας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που προϋποθέτουν την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αφορούν σε ειδική προβολή και συντονισμένες δράσεις που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες στόχου, όπως οι πολίτες τρίτης ηλικίας, οι νέοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η κ. Φτακλάκη ανέλυσε την μεθοδολογία που επιστρατεύει ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα για την προβολή του Κοινωνικού τουρισμού, καθώς και την ανάγκη για την οργάνωση δράσεων που προσελκύουν τις ομάδες στόχου στα πλαίσια του εναλλακτικού τουρισμού.
Ζήτησε την σύμπραξη όλων των εμπλεκομένων τοπικών  φορέων προκειμένου να δοθούν κίνητρα προκειμένου οι δικαιούχοι προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού να επιλέγουν τα νησιά μας. Τέλος, πρότεινε την ανάπτυξη  περιφερειακών  προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού πέραν αυτών που οργανώνει ο ΕΟΤ, με στοχευμένες ομάδες στόχου προκειμένου να επωφεληθεί η τοπική οικονομία των νησιών μας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης, ο Κοινωνικός Τουρισμός μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση της  τοπικής οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει το πνεύμα της αλληλεγγύης λήγω του χαρακτήρα του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.
 

 

Από το Σύλλογο Επαγγελματιών Πτυχιούχων Αισθητικών Δωδ/σου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Με βάση έγγραφο  της Δ/νσης ΕΟΤ Δωδ/σου υποχρεούνται πλέον όλα τα ξενοδοχεία που λειτουργούν εντός των κέντρων ευεξίας τους(SPA) εργαστήρια αισθητικής και παρέχουν υπηρεσίες που ανάγονται στα καθήκοντα της αισθητικού όπως μασάζ,αποτριχώσεις,περιποιησεις προσώπου και σώματος κλπ. να διαθέτουν την σχετική άδεια με την παρουσία πτυχιούχου αισθητικού,μέλους του ΣΕΠΑΔΩ.Τούτο ισχύει και για τα ξενοδοχεία που έχουν ενοικιάσει τα κέντρα ευεξίας τους(SPA)σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

 

Από το Δήμο ενημερώνονται οι  μόνιμοι κάτοικοι της Μεσαιωνικής Πόλης, οι οποίοι αιτήθηκαν κατά το έτος 2013 άδεια εισόδου, πως τα σήματα έχουν εκδοθεί και θα ενημερωθούν από τη γραμματεία της επιτροπής για την παραλαβή τους.

 


Το μεσημέρι του Σαββάτου  στην Έριστο Τήλου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν (49) αλλοδαποί (-30- άνδρες, -14- γυναίκες και -5- ανήλικοι), υπήκοοι Συρίας, στερούμενοι αδείας εισόδου στη Χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Αμεση ήταν η κινητοποίηση της δημάρχου Μαρίας Καμμα για τη συγκέντρωση με τη βοήθεια των κατοίκων, τροφίμων και ειδών ρουχισμού για την κάλυψη των αναγκών των μεταναστών.

 

Προχθες το απόγευμα  στη Ρόδο, συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, (3) δισκία φαρμάκου, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, (4) σουγιάδες, (1) πτυσσόμενη ράβδος, (1) μαχαίρι, (6) κροτίδες και (1) αεροβόλο πιστόλι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΩ

 
Σε απαγχονισμό αποδίδεται ο θάνατος του 42χρονου ιδιοκτητη κατ/τος υποδημάτων στη Κω το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου .Τον άτυχο άνδρα εντόπισε κρεμασμένο σε καλώδιο φωτιστικού, στο πατάρι του κατ/τος του στο κέντρο της πόλης,συγγενικό του πρόσωπο.Ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.Ο 42χρονος, η νεκρώσιμος τελετή του οποίου θα γίνει σήμερα, ήταν έγγαμος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών.

Στις 628 ανέρχονται οι χαμένες ,ωρες διδασκαλίας ανά εβδομάδα στα σχολεία των νησιών του Β! Συγκ/τος, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς , υποστηρίζει ηΒ! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.'' Αυτό συμβαίνει '' εξηγεί '' την ώρα που με διάφορες μεθόδους ( εξαφάνιση μαθημάτων και ειδικοτήτων, αύξηση των μαθητών ανά τάξη σε 30, συμπτύξεις τμημάτων, δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων ) και μέσα από ένα φαινομενικά αλλοπρόσαλλο διαδικαστικό αλαλούμ επιχειρείται η κατεδάφιση ,τόσο των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών όσο και της δημόσιας παιδείας συνολικότερα.''Είναι πραγματικά εξοργιστικό'' συμπληρώνει η διοίκηση της Β! ΕΛΜΕ '' την ώρα που η τεχνητά δημιουργημένη δεξαμενή πλεοναζόντων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα στα σχολεία, να υπάρχουν τόσα πολλά κενά, με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη ακόμα και η σύνταξη ωρολόγιων προγραμμάτων.Το αυτονόητο θα ήταν '' καταλήγει η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, καταγγέλλοντας ταυτόγχρονα αυτή τη καταστροφική πολιτική,'' τα κενά που υπάρχουν να καλύπτονται με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και όχι να γίνονται μπαλώματα που μόνο προβλήματα δημιουργουν''.

.Η διαβίου μάθηση δεν είναι μόρφωση , είναι προσαρμογή, όπως ένα γρανάζι σε μηχανή, προσαρμογή των εργαζομένων στις ανάγκες της εκάστοτε διαμορφούμενης αγοράς,δηλώνει ο Γιάννης Χατζηδαυίδ εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης της Λαικής Συσπείρωσης, με αφορμή τη λειτουργία του κέντρου δια βίου μάθησης. ''Την ώρα που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση με απαξίωση σχολείων και Παν/μίων'' υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδαυίδ '' την ώρα που παραδίδουν τη παιδεία στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα και τα παιδιά μα βρίσκονται συνεχώς με μια αίτηση στο χέρι για μια θέση απασχόλησης και όχι εργασίας , αυτή την ωρα ο δήμος μας πρωτοστατεί στη προώθηση της δια βίου μάθησης.''....

 


Η ΕΡΑ Ρόδου επανήλθε στο διαδίκτυο. Ετσι μπορείτε να μας ακούτε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: erarodou.blogspot.gr