Σαν σήμερα, ολοκληρώθηκε «Το σήριαλ των σήριαλ»

Σαν σήμερα προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής «Το σήριαλ των σήριαλ» από την ΕΤ1. Η εκπομπή καταπιάστηκε με την ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης και των ελληνικών σειρών οι οποίες προβλήθηκαν στα κρατικά κανάλια (ΕΙΡΤ, ΥΕΝΕΔ, ΕΡΤ, ΕΡΤ2, ΕΤ1 και ΕΤ2) από το 1970 μέχρι το 1990 περίπου, ξεκινώντας από το «Σπίτι με τον φοίνικα» (1970, ΥΕΝΕΔ) και καταλήγοντας στη «Μαύρη χρυσαλλίδα» (1990, ΕΤ1).

Το σημαντικό με αυτή τη σειρά εκπομπών είναι ότι πρόκειται για εκπομπή «Αρχείου», βασισμένη δηλαδή στο Αρχείο της ΕΡΤ.

Στην εκπομπή προβλήθηκαν:

1. Οι τίτλοι έναρξης πολλών σειρών.

2. Αποσπάσματα από σκηνές πολλών από αυτές τις σειρές.

3. Συνεντεύξεις με συντελεστές των σειρών.

 

«Το σήριαλ των σήριαλ» ήταν η πρώτη εκπομπή η οποία γνωστοποίησε επίσημα στους τηλεθεατές ότι πολλές από τις εκπομπές της ΕΡΤ δεν υπάρχουν πλέον στο Αρχείο της, «διότι έχουν σβηστεί». Η Ρένα Θεολογίδου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε να ψάξει και να μάθει τι σώζεται και τι δεν σώζεται και να ενημερώσει το κοινό. Μέσω της εκπομπής, βοήθησε στο να γίνουν τα ακόλουθα:

1. Βοήθησε στην καταγραφή μέρους του Αρχείου της ΕΡΤ, τουλάχιστον στο κομμάτι που έχει να κάνει με τηλεοπτικές σειρές.

2. Ευαισθητοποίησε τους τηλεθεατές.

3. Στάθηκε η αφορμή στο να σωθούν κάποιες σκηνές και αποσπάσματα σειρών, χάρη στην προβολή τους μέσω της σειράς εκπομπών της.

 

Τα 35 επεισόδια της εκπομπής ΗΤΑΝ διαθέσιμα για προβολή μέσω του site του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ μέχρι την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013.

Προς το παρόν διατίθενται ψηφιακά το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής μέσω του youtube-χρήστη: sofiad19

«Το σήριαλ των σήριαλ» υπήρξε μια εκπομπή, που αγαπήθηκε πολύ από τους τηλεθεατές και παραμένει στην μνήμη τους, ως κομμάτι της ζωής τους.

 

Πηγή

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26/06/2013 - 21:12

Πολυμέσα