Βραζιλία: Απεργία στις 11 Ιουλίου αποφάσισαν τα συνδικάτα

Απεργία κήρυξαν για τις 11 Ιουλίου τα κυριότερα εργατικά συνδικάτα της Βραζιλίας, στην πρώτη κίνηση ενότητας με το κίνημα διαμαρτυρίας στη χώρα. «Οι πέντε μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συμμετάσχουν στην απεργία, όπως και άλλα μικρότερα συνδικάτα. Η απεργία δεν είναι γενική», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πάουλο Περέιρα ντα Σίλβα, πρόεδρος του συνδικάτου «Força Sindical», την παραμονή της συνάντησης της συνδικαλιστικής ηγεσίας της Βραζιλίας με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ στην Μπραζίλια.

 

Η απεργία δεν σχετίζεται πάντως με το κάλεσμα μέσω των κοινωνικών δικτύων προς το λαό να παραλύσει τη χώρα την 1η Ιουλίου.  Παράλληλα, η κ. Ρούσεφ θα υποβάλει στο κοινοβούλιο πρόταση για δημοψήφισμα υπέρ της πολιτικής μεταρρύθμισης, χωρίς να επιμένει στη δημιουργία συντακτικής συνέλευσης όπως αρχικά είχε προτείνει, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Βραζιλία: Διαδηλώσεις πάρα τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις

«Η πρόεδρος θα διαβιβάσει στους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», ανέφερε ο Αλόις Μερκαντάντε σε δημόσια παρέμβασή του.

«Δεν έχουμε χρόνο για να κάνουμε μια συντακτική συνέλευση», εξήγησε, αναφερόμενος στην αρχική πρόταση της κ. Ρούσεφ η οποία δεν έτυχε θετικών σχολίων, ούτε από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά ούτε από τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26/06/2013 - 23:29