Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ


 

Τετάρτη, 26/06/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ομόφωνα επαναβεβαίωσε σήμερα την ισχυρή και χωρίς αμφιταλαντεύσεις θέση τους για:

  • Κατάργηση της ΠΝΠ και ΚΥΑ που βάζουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

  • Μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ.

  • Έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.

 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν παραιτούμαστε της αποστολής μας. Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε, τη δουλειά μας, κρατώντας την ΕΡΤ ανοιχτή και ζωντανή, με συνεχές ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαδικτυακή ενημέρωση.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επισημαίνουν ότι η μόνη που εξακολουθεί να παρανομεί είναι η κυβέρνηση, που αρνείται για δεύτερη εβδομάδα να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, που διέταξε δύο φορές την άμεση αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ, για να πάψει επιτέλους το «μαύρο» στις δημόσιες συχνότητες.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ, είχαν σήμερα μια πρώτη άτυπη συνάντηση με το νέο υφυπουργό κ. Παντελή Καψή, στον οποίον εξέθεσαν τις θέσεις τους για την μοναδική πραγματική λύση που διαγράφεται αυτή τη στιγμή, την «επαναφορά του χρόνου» στις 10 Ιουνίου και τη λειτουργία της ΕΡΤ, δίχως τετελεσμένα. Από 'κει και πέρα είναι «ανοιχτοί», όπως και το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ, σε μια ανοιχτή και καθαρή συζήτηση για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ως μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, επιδιώκουν την συνέχιση της στενής συνεργασίας με άλλους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η μοναδική σχέση αλληλοστήριξης, που επί δύο εβδομάδες εξελίσσεται.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26/06/2013 - 19:39