Ποινές φυλάκισης σε καταληψίες μαθητές της Λαμίας

Με ποινές φυλάκισης τιμωρήθηκαν έξι ενήλικες μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου έπειτα από επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Οι τρεις μαθητές τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 20 ημερών και άλλοι τρεις εξωσχολικοί νεαροί με ποινές 4 μηνών φυλάκιση ο καθένας. Σε όλους δόθηκε τριετή αναστολή της ποινής. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουν σοκαρισμένοι σοκαρισμένοι από τις εξελίξεις. «Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιούνται οι μαθητικοί αγώνες», δήλωσε στο lamiareport.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας.

Συνολικά 20 άτομα, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι, προσήχθησαν χθες από το σχολικό κτήριο με εντολή εισαγγελέα και οδηγήθηκαν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας. Σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία» για συνολικά 8 άτομα, που παρέμειναν όλη τη νύχτα στο τμήμα.

Σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια της Λαμίας συγκεντρώθηκαν γονείς, μαθητές αλλά και καθηγητές, που εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες, ωστόσο και οι 8 κατηγορούμενοι από τους οποίους οι 5 ήταν μαθητές ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση.

Η ποινή των εξωσχολικών είναι εφέσιμη, ενώ η ποινή των μαθητών, επειδή είναι 20 ημερών δεν είναι εφέσιμη, ωστόσο όπως έλεγαν οι ίδιοι και οι γονείς τους θα γραφτεί στο ποινικό τους μητρώο.

«Τα παιδιά μας δεν είναι εγκληματίες και κακοποιοί να τα κουβαλάνε με τις κλούβες και να περνάνε τη νύχτα στα κρατητήρια. Καμία φθορά δεν αναφέρθηκε στο σχολείο. Έχουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, όπως ο κάθε πολίτης. Είναι κρίμα να στιγματίζουν έτσι μικρά παιδιά...», είπε ένας από τους γονείς στο LamiaReport.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08/10/2013 - 18:53