Τροπολογία για το λουκέτο στην ΕΡΤ - Στις «ελληνικές καλένδες» η συζήτηση της ΠΝΠ

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που προέβλεπε ότι με υπουργικές αποφάσεις μπορεί να προχωρήσει η συγχώνευση ή κατάργηση δημοσίων οργανισμών ή φορέων.

Η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 10 Ιουνίου του 2013 και στη βάση αυτής στηρίχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ., μπορεί να περιλάβει και περιπτώσεις όπως των ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού, στη Βουλή δεν δόθηκαν λεπτομέρειες, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ δια στόματος του βουλευτή και Γραμματέα Επικοινωνίας, Δημήτρη Καρύδη ανακοίνωσε πως αυτό έγινε έπειτα από δικό του αίτημα.

Τα ζητήματα που αφορούν το κλείσιμο της ΕΡΤ θα εγκριθούν από την Ολομέλεια με τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική παρακολούθηση καταδίκων και υποδίκων το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια, όπως είπε. Ανέφερε επίσης, ότι τα θέματα που προέβλεπε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γενικότερα για το κλείσιμο φορέων του δημοσίου, θα τα εξετάσει η Βουλή «σε άλλο χρόνο».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08/10/2013 - 21:22