Λαοθάλασσα στη συναυλία «για μία εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ»

Περισσότεροι από 20.000 πολίτες κατέκλυσαν χθες το στρατόπεδο "Παύλου Μελά", στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησαν τη συναυλία «για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ», όπως ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος. Τη διοργάνωση είχε η συντονιστική επιτροπή των «κατοίκων κατά της μεταλλευτικής επένδυσης» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

 

Στη συναυλία  συμμετείχαν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου  οι Χαϊνηδες, ο  Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies.

 «Τραγουδάμε ενάντια στη λεηλασία της φύσης, ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, ενάντια στις "επενδύσεις" με κάθε κόστος. Τραγουδάμε για την απελευθέρωση των άδικα προφυλακισμένων συναγωνιστών μας, για το δικαίωμα στη ζωή και για ένα καλύτερο μέλλον. Τραγουδάμε για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ», ανέφεραν στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές.

Επιπλέον, μέσω της συναυλίας οι Επιτροπές ζήτησαν «την απελευθέρωση των άδικα προφυλακισμένων συναγωνιστών μας για το δικαίωμα στη ζωή και για ένα καλύτερο μέλλον». 

Πρόκειται για τέσσερις κατοίκους της Ιερισσού και της Μ. Παναγιάς που έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική και κατά αστυνομικού.

Για τις ίδιες υποθέσεις βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία άλλων 27 κατοίκων της περιοχής.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06/10/2013 - 20:35

Πολυμέσα