Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών
Τουρνουά Εργαζομένων 2013-2014 - Ενημέρωση - Δηλώσεις Συμμετοχής

Για 20η χρονιά ο Δήμος Σερρών διοργανώνει το γνωστό πλέον σε όλους Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Εργαζομένων Σερρών...
Ένα Τουρνουά που πλέον έχει γίνει θεσμός και κάθε χρόνο γιγαντώνεται, με τη βοήθεια τόσο των ανθρώπων του Δήμου και των εξωτερικών συνεργατών. Πολύ περισσότερο όμως το Τουρνουά έχει τεράστια απήχηση και ενδιαφέρον εξαιτίας της διάθεσης όλων αυτών που αγωνίζονται στο Τουρνουά, είτε γιατί απλά θέλουν να περάσουν καλά και να ξεχαστούν για 2 ώρες από την δύσκολη καθημερινότητα, είτε απλά για την παρέα ή απλά για να αθληθούν, είτε γιατί δεν βρήκαν κάποια ομάδα για να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών ή τοπικής κατηγορίας ή για να τεστάρουν τις δυνάμεις τους σε σχέση πάντα με το Μπάσκετ.
 Το Τουρνουά θα διαρκέσει οκτώ  μήνες (μέσα Οκτωβρίου έως μέσα Ιουνίου) και οι εγγραφές ήδη εχουν ξεκινήσει.

Έρχεται στις Σέρρες η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Με συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα, συναυλίες - στην έδρα της τη Θεσσαλονίκη- διεθνείς συνεργασίες και εμφανίσεις, μουσικές δράσεις και δωρεάν συναυλίες για παιδιά και πάσχουσες ομάδες του πληθυσμού, και μείωση των τιμών των εισιτηρίων η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καταφέρνει εν καιρώ σκληρής οικονομικής κρίσης να «μεγαλώσει» το κοινό της και να... ψηλώσει ακόμα περισσότερο τους στόχους της...
Στην περιοδεία της η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα εμφανιστεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου  στις Σέρρες.

Σε δύο φάσεις η ανακεφαλαιοποίηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών

Σε δύο φάσεις χωρίζεται - ατύπως - η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, αναδιάρθρωσης ή/και εξυγίανσης των συνεταιριστικών τραπεζών, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες...Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τους καταθέτες αφού οι τράπεζες που δεν θα τα καταφέρουν θα διαχωριστούν σε “καλό” και “κακό” κομμάτι, με τις καταθέσεις και τα υγιή στοιχεία να αποκτούνται από μία εκ των συστημικών τραπεζών. Μεταξύ των τραπεζών για ανακεφαλαιοποίηση είναι και η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών.
 
Δανειστική Βιβλιοθήκη ΕΠΑΛ Ροδόπολης

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Ροδόπολης, στα πλαίσια της συνεχόμενης προσπάθειας του για εξωστρεφείς δράσεις και διάχυση της γνώσης στην τοπική κοινωνία, αποφάσισε να κάνει διαθέσιμη στους πολίτες του Δήμου Σιντικής τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου. Με τη χρήση του διαδικτύου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερώνεται για τους διαθέσιμους τίτλους βιβλίων και να προσέρχεται για το δανεισμό των τίτλων που επιθυμεί.

 


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα  
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της  25-9-2013 και με την 661/2013 απόφαση του αποφάσισε ομόφωνα την «Έκδοση ψηφίσματος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα».
                                                      ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την  εγκληματική δράση των ναζιστικού τύπου ταγμάτων εφόδου της Χρυσή Αυγής, που δολοφόνησαν πρόσφατα τον Παύλο Φύσσα, ένα δραστήριο μέλος του αντιφασιστικού αγώνα.
Η Χρυσή Αυγή έχει πλέον πετάξει τη μάσκα του εθνικιστή – «υπερπατριώτη» και από το κυνήγι των «λαθρο»-μεταναστών αρχικά, επιτίθεται πλέον στον  τελικό, πραγματικό της στόχο. Επιδίδεται στο χτύπημα δημοκρατών – αντιφασιστών πολιτών και συλλογικοτήτων,  στο χτύπημα συνδικαλιστών και απεργών, με σκοπό: α) την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και β) την αποτροπή των λαϊκών – εργατικών αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Έχει  το προηγούμενό του στη Γερμανία του μεσοπολέμου.  Τότε τα αντίστοιχα  τάγματα εφόδου  του Αδόλφου Χίτλερ ξεκίνησαν τη δράση τους κυνηγώντας και χτυπώντας Εβραίους για να καταλήξουν σε πογκρόμ εναντίων δημοκρατών, σοσιαλιστών, αριστερών και κομμουνιστών.
 
 Γιορτή μελιού στο Μετόχι
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μετοχίου διοργανώνει την γιορτή μελιού την Κυριακή 6 Οκτωβρίου , το πρωί στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου. Στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου και του λαογραφικού Μουσείου.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/10/2013 - 17:48