Συνεχίζεται η απολογία Κασιδιάρη - Βαρύ το κατηγορητήριο σε βάρος του

Mαραθώνια είναι η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, που βρίσκεται ενώπιον του ανακριτή από νωρίς το απόγευμα. Βαρύ το κατηγορητήριο σε βάρος του, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως επιχειρησιακός αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Ο φερόμενος σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως εκπαιδευτής των ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής , κατηγορείται για στρατολογήσεις ανηλίκων ακόμα και για συμμετοχή σε μάχες με αληθινά πυρά.

Ο πρώτος που άνοιξε τη διαδικασία των απολογιών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ θα ακολουθήσουν οι Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής, ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, αρνείται τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ θα αμφισβητήσει και τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας. Τηρώντας τη γραμμή που από την αρχή προέβαλαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, φέρεται να υποστηρίζει ότι η δίωξη είναι πολιτική και επισημαίνει ότι η απαγγελία κατηγοριών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Διαβάστε το κατηγορητήριο κατά Κασιδιάρη

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση, με στρατιωτική δομή και επιχειρησιακό, με  εκπαιδεύσεις  μελών σε πολεμικές τέχνες σε Μαλακάσα, Μάνδρα και Σαλαμίνα. Το κατηγορητήριο, που είναι σχεδόν ίδιο για όλους από την ηγετική ομάδα, αναφέρει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε τον ρόλο της εκπαίδευσης των μελών των ταγμάτων Εφόδου, της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όπως αποκαλύπτεται, γινόταν και με αληθινά πυρά.

Το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης με βάση το οποίο θα κατηγορηθούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

«Παραχάραξη, Κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, Πλαστογραφία, Πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων, Ψευδής βεβαίωση, νόθευση, εμπρησμός, εμπρησμός σε δάση, πλημμύρα, έκρηξη, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πρόκληση ναυαγίου, δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων, διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, ανθρωποκτονία από πρόθεση, βαρειά σωματική βλάβη, αρπαγή, εμπόριο δούλων, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, ακούσια απαγωγή, βιασμός, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση παιδιών, πορνογραφία ανηλίκων, σωματεμπορία, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, υπεξαίρεση, ληστεία, εκβίαση, απάτη, απάτη με υπολογιστή, διευκόλυνση της παρανόμου εισόδου ή εξόδου ή της παρανόμου μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών.»

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται η συγκεκριμένη ομάδα με την ονομασία Χρυσή Αυγή, είχε επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ αναφέρει πως μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, έσπασε σε δύο κομμάτια, το ένα πολιτικό και το άλλο το επιχειρησιακό με την ονομασία Λαϊκός Σύνδεσμος.

Το κατηγορητήριο αναφέρεται και στο ιδεολογικό επίπεδο, σημειώνοντας πως η Χρυσή Αυγή υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Άριας Φυλής στην οποία ανήκει ο ελληνικός λαός. Όλοι οι υπόλοιποι σύμφωνα με το κατηγορητήριο θεωρούνται για τη Χρυσή Αυγή υπάνθρωποι οι οποίοι είναι (σύμφωνα πάντα με τη Χρυσή Αυγή):οι αλλοδαποί, οι μετανάστες, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, οι έχοντες νοητικά ή κινητικά προβλήματα και  οι διαφωνούντες με τις θέσεις και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα και η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για τις προφυλακίσεις, θα είναι ενιαία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απολογηθούν και οι 4 βουλευτές. Μέχρι στιγμής απολογείται ακόμα ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 

Πηγές: Καθημερινή, News247, Ναυτεμπορική, ΑΜΠΕ

 

Σχετική Είδηση: Απολογούνται Λαγός, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01/10/2013 - 21:27