Η Κερασία Σαμαρά και η Ιωάννα Σπηλιοπούλου προσκεκλημένες στο Θεατρικό Αναλόγιο

Η   εκλεκτή κυρία του θεάτρου Κερασία Σαμαράθα δώσει  συνέντευξη από το Α έως το Ω για  την ζωή της και την καριέρα της, την Κυριακή στις 15.00 στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ  ραδιόφωνο www.ertopen.com  και στους 106,7 fm Η προικισμένη ηθοποιός με στόφα θεατρίνας και μεγάλη υποκριτική δεξιοτεχνία, έχει πλούσιο ψυχικό κόσμο και είναι άρρηκτα συνυφασμένος με τα επαγγελματικά της χαρίσματα που την κάνουν πολύ ξεχωριστή.
Τι ς παραστάσεις, της ανεβάζει η ίδια γιατί εκτός από την έξοχη υποκριτική που μας χαρίζει, έχει την ευκολία να γράφει και να σκηνοθετεί, να τραγουδά και να χορεύει. Επιλέγει έργα από την παγκόσμια δραματουργία, όπως αυτό που ανέβασε με την καταξιωμένη, σαγηνευτική ηθοποιό Βέρα Κρούσκα  το «Το πορτραίτο μιας Μαντόνα» στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ και μας έδειξε έμπρακτα τι σημαίνει καλό θέατρο. Η Κερασία Σαμαρά σκηνοθέτησε   το έργο «Οι  Επικίνδυνες Μαγειρικές » το οποίο είναι η θεατρική εκδοχή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Ανδρέα Στάικου που έχει μεταφραστεί σε 34 γλώσσες, έχει ανέβει στην Comédie-Française στο Παρίσι, καθώς και σε πολλά άλλα θέατρα του κόσμου και έχει μεταφερθεί με επιτυχία στον κινηματογράφο. 
Στην εκπομπή φιλοξενούμε και την  καταξιωμένη μοντέρ και σκηνοθέτιδα της ταινίας μικρού μήκους Ιωάννα Σπηλιοπούλου «Το γράμμα της Άννας»  η οποία είναι βασισμένη σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλι Γκρόσμαν «Ζωή και Πεπρωμένο» σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα. Ερμηνεύουν: Μαίρη Σταυρακέλλη
Μαρία Φιλίππου. Ραντεβού την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 15.00 στο ertopen.