Eιδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

 
 Στην ΕΡΑ Σερρών, την Κυριακή,  η ποδηλατοδρομία,  κόντρα στην ανεργία
 
Ποδηλατοδρομία , κόντρα στην ανεργία διοργανώνει η « διάβαση πεζών», την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, στις 11 το πρωί. Δεκάδες ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωί και θα ξεκινήσει η ποδηλατοδρομία , σε δρόμους της πόλης των Σερρών , με στάσεις συμβολικές, όπως στο ΕΠΑΛ,  την Βιομηχανία Ζάχαρης, την ΕΡΑ, Εργατικό Κέντρο , Νομαρχία και καταλήξει στο στέκι της «διάβασης πεζών».
Οι ποδηλάτες με τον τρόπο αυτό θα εκφράσου  την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης. Όπως σημειώνεται μεταξύ των άλλων σε  ανακοίνωση της «διάβασης πεζών» :
Διαφωνούμε με τη πολιτική του διαίρει και βασίλευε, που προωθεί η κυβέρνηση, και ζητάμε από τις τάξεις και τους πολίτες να αντιληφθούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Προτείνουμε τη συμπόρευση και την ειλικρινή αλληλοκατανόηση. Νομίζουμε πως η a priori καταδίκη κάθε κοινωνικής ομάδας, που αντιδρά, δεν αποτελεί λύση. Ζούμε μια κρίση πολιτική, κοινωνική, οικονομική, που δυστυχώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μεταβληθεί, αν δεν έχει ήδη γίνει, σε κρίση ανθρωπιστική εξαιτίας και της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, παρενέργεια της οποίας είναι η άνευ προηγουμένου αύξηση της ανεργίας και το αυξανόμενο μεταναστευτικό ρεύμα, που τείνει να στερήσει τη χώρα μας από τις πιο ζωοφόρες δυνάμεις, που διαθέτει.
Η « διαβαση πεζων» ζητα από τους φορείς  της πόλης και από τους πολίτες  να αντιδράσουν συλλογικά και χωρίς προαπαιτούμενα απέναντι σε μια πολιτική διαβρωτική του κοινωνικού ιστού.  Από την κυβέρνηση και τους φορείς της εξουσίας  στον τόπο μας να αποσύρουν κάθε μέτρο που αντί να μεταρρυθμίζει την αγορά εργασίας, αυξάνει την ανεργία και αποσταθεροποιεί το μικρομεσαίο νοικοκυριό και μάλιστα χωρίς εμφανή δημοσιονομικά οφέλη. Από τη δημοτική αρχή να πάψει να συμπορεύεται με την κυβερνητική πολιτική, που θέλει να υποβαθμίσει τα δημόσια παραγόμενα αγαθά και να αντιληφθεί ότι πρέπει να υπηρετήσει τον πολίτη και όχι τον εν δυνάμει ψηφοφόρο της. Διαδηλώνουμε, γιατί πιστεύουμε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, γιατί η διαχείριση των απορριμμάτων είναι δημόσια υπόθεση και φυσικά γιατί το ποδήλατο πρέπει να γίνει το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς στην πόλη μας. Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή εμπόδισε τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, αν και προχώρησε σε εκτεταμένες αναπλάσεις. Δεν κατανόησε ότι το ποδήλατο είναι φιλικό στο περιβάλλον, οικονομικό, ασφαλές υπό προϋποθέσεις, ευεργετικό για την υγεία του αναβάτη. Αντίθετα συνεχίζει να ενισχύει την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων μέσων, λύση που οπωσδήποτε δεν ευνοεί ούτε την πόλη, ούτε τους πολίτες της.
 
 
Σύλληψη  δύο  ατόμων στην Τερπνή με πλούσια συλλογή ναρκωτικών ουσιών
 
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 43 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών...
Στην Τερπνή, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα στις οικίες των προαναφερόμενων, όπου εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
(1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (2,2) γραμμαρίων ,
(2) συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (2,8) γραμμαρίων,
(19) ναρκωτικά δισκία άνευ ιατρικής συνταγής,
 (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
 (2) κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
 
Συνελήφθη 32χρονος για κλοπή δίκυκλου μοτοποδήλατου στις Σέρρες
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 32 ετών, για κλοπή δίκυκλου μοτοποδήλατου...
 
Ειδικότερα, στις Σέρρες, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο για το οποίο όπως προέκυψε νωρίτερα είχε δηλωθεί κλοπή.
 
Το ανωτέρω δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.
 
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.