Σύμφωνα με τις αρχές, τα επικίνδυνα απόβλητα έχουν ήδη περισυλλεγεί από το έδαφος © AlterThess

Μόλυνση του περιβάλλοντος από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός»

Ιδιαίτερα επικίνδυνο για το περιβάλλον ατύχημα συνέβη στη Ρεντίνα του δήμου Βόλβης. Συγκεκριμένα, μετά από πρόβλημα στα ελαστικά φορτηγού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που μετέφερε επικίνδυνα συμπυκνώματα μετάλλων στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, προκλήθηκε μεταφορά φορτίου, με αποτέλεσμα να χυθεί μέρος του υλικού στο έδαφος. Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο, ενώ συγκεντρώθηκαν εκεί κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι του Δήμου Βόλβης. 

Οι αρσενοπυρίτες, που μετέφερε το φορτηγό, είναι επικίνδυνα υλικά, τα οποία υπόκεινται στις διατάξεις της Οδηγίας SEVEZO II για τα βιομηχανικά απόβλητα και την επιμόλυνση πληθυσμού και μεγάλης έκτασης γης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε σε δημοσιογράφο της ΕΤ-3 ο δήμαρχος Βόλβης, Δ. Γαλαμάτης, όλο το επικίνδυνο υλικό έχει απομακρυνθεί από το οδόστρωμα και από αύριο θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο των αδειών μεταφοράς του υλικού από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», όπως και για το αν τηρήθηκαν από την εταιρεία οι όροι ασφαλείας.

Πηγές: ΕΡΑ, ΕΤ-3, AlterThess

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/09/2013 - 22:38