«Ξαφνικός θάνατος» και για τον ΟΣΕ!

Όταν η Realnews αποκάλυπτε τις κυβερνητικές προθέσεις αναφορικά με την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα οι περισσότεροι δυσκολεύονταν να το πιστέψουν. Ο τίτλος με τον οποίο κυκλοφορεί το σημερινό της φύλλο «Ξαφνικός θάνατος» και για τον ΟΣΕ» δεν μπορεί παρά να προκαλέσει ανατριχίλα.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι δανειστές θέτουν ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης το κλείσιμο των σιδηροδρόμων, στο παράδειγμα της ΕΡΤ, ενώ ζητούν και επίσπευση της αναδιάρθρωσης του φορολογικού μηχανισμού, με απολύσεις υπαλλήλων από τις εφορίες. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ η ατζέντα της τρόικας, η οποία ξεκινά τον έλεγχο αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές, αναμένεται «καυτή».

 

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: «Ο... "θάνατος" δεν είναι ξαφνικός!».

Ο Ν. Χατζηνικολάου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ποιος από τους τελευταίους μας πρωθυπουργούς μπορεί βάσιμα να ισχυρισθεί ότι εκσυγχρόνισε την κρατική μηχανή και κατέστησε, αν όχι κερδοφόρες, έστω βιώσιμες τις δημόσιες επιχειρήσεις, περιστέλλοντας τις σπατάλες, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και επαναφέροντας την αξιοκρατία στις επιλογές προσώπων; Ποιος από τους τελευταίους πρωθυπουργούς της χώρας εξυγίανε την ΕΡΤ, τις αμυντικές μας βιομηχανίες και τον ΟΣΕ ώστε να μη χρειάζεται σήμερα να οδηγηθούν σε «ξαφνικό θάνατο» κατ’ απαίτηση των δανειστών;».

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07/09/2013 - 18:37