Ακροβατεί η κυβέρνηση – Δικομματική ΝΔ με ΠΑΣΟΚ;

Εκτός κυβερνητικού συνασπισμού οδηγείται η ΔΗΜΑΡ, η οποία αναμένεται να αποσύρει τους υπουργούς της και να κινηθεί προς ψήφο ανοχής προς την κυβέρνηση, μετά το «ναυάγιο» της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Πέμπτης, για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Νέα συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ σήμερα στις 10:30.

 «Κανείς δεν θέλει εκλογές, κανείς δεν θέλει ακυβερνησία», δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι η πρόταση Κουβέλη για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ισοδυναμεί με επιστροφή στο «αμαρτωλό καθεστώς της ΕΡΤ», ενώ, αντίθετα, ο Ευ.Βενιζέλος «θαρραλέα» αποδέχτηκε τη λύση που προτάθηκε από την κυβέρνηση στη βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Φώτης Κουβέλης προσήλθε στο ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά επιμένοντας στην επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με όλο το προσωπικό που εργάζονταν στην ΕΡΤ, ενώ, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είχε εξουσιοδοτήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να χειριστεί ο ίδιος το ζήτημα της ΕΡΤ, επιμένοντας στην άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Μετά τη διακοπή της σύσκεψης στο Μαξίμου, από την Αγίου Κωνσταντίνου, ο Φώτης Κουβέλης επέρριψε στον Πρωθυπουργό την ευθύνη για το αδιέξοδο, χρεώνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου συγκεκριμένη πολιτική επιλογή άρνησης της ουσίας της συλλειτουργίας των τριών κομμάτων στο πλαίσιο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν είναι τυπικό και διαδικαστικό, αλλά ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας.

Έχει ανοίξει ζήτημα πολιτικής σταθερότητας της χώρας και συνοχής της κυβέρνησης, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που επανέλαβε ότι χρειάζεται να συνεχίσει η τρικομματική κυβέρνηση, σημειώνοντας εκ νέου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, αν και εκτίμησε ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Σχετικές ειδήσεις:
Α. Σαμαράς: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία
Ε. Βενιζέλος: Μήνυμα παραμονής στην κυβέρνηση - Άμεση επαναπρόσληψη περίπου 2.000 εργαζομένων
Φ. Κουβέλης: Δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος σχετικά με το ζήτημα της ΕΡΤ
Ρήγματα στη ΔΗΜΑΡ

Πηγές: in.gr, tovima.gr, kathimerini.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21/06/2013 - 09:10