Κυκλοφορεί πλαστή «Ραδιοτηλεόραση»

Κι ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ την κρατάμε ακόμα ανοιχτή, με νύχια και με δόντια, σε πείσμα όσων προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο αγώνας μας είναι μάταιος, οι γύπες και οι ύαινες, εκμεταλλεύονται την αδράνεια και την ανικανότητα του Υπουργείου Οικονομικών και τελικά της ίδιας της Κυβέρνησης να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία και έχουν ξεκινήσει τον χυδαίο διαμοιρασμό των ιματίων της.

Ιδιωτική εταιρεία κυκλοφορεί από σήμερα Πέμπτη 20/6 στην ελληνική αγορά περιοδικό με την ονομασία «Ο Κόσμος στη Ραδιοτηλεόραση». Πρόκειται για ένα κακέκτυπο τεύχος, για μια αισχρή, πρόχειρη και κακή αντιγραφή του lay out και των στηλών της αυθεντικής Ραδιοτηλεόρασης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το όνομα έχει κατατεθεί ως εμπορικό σήμα στο αρμόδιο Υπουργείο ήδη από το 2011, τότε δηλ, επί εποχής Μόσιαλου, όταν ως υπουργός ανακοίνωνε ότι η Ραδιοτηλεόραση κλείνει. Δεν έκλεισε βέβαια τότε αλλά κάποιοι είχαν σπεύσει και πάλι να υφαρπάξουν ένα μικρό κομματάκι της Ραδιοτηλεόρασης, του περιοδικού που και τότε όπως και τώρα είχε -για αρκετούς επίσημους και ημιεπίσημους- "ανύπαρκτους" αναγνώστες. Αυτοί οι κάποιοι καιροφυλακτούσαν από τότε σαν ύαινες για να αρπάξουν ότι μπορούσαν. Η κατάλληλη ευκαιρία τους δόθηκε από την ίδια την ελληνική Κυβέρνηση. Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 τυπώσαμε το τεύχος 2261, σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου βγήκε στα περίπτερα το χυδαίο πλαστογράφημα, με μοναδικό σκοπό να αρπάξει τα χρήματα του αναγνωστικού κοινού της Ραδιοτηλεόρασης - καθώς δεχθήκαμε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από το πρωί με συγχαρητήρια επειδή καταφέραμε παρά την κατάργηση της ΕΡΤ να κυκλοφορήσουμε ενώ ξεγελάστηκαν τόσο οι διανομείς του Τύπου όσο και οι λιανοπωλητές, καθώς οι περιπτεράδες πίστευαν ότι πωλούν τη Ραδιοτηλεόραση.

Η βιασύνη με την οποία κάποιοι έσπευσαν, παραπλανώντας το πιστό κοινό του περιοδικού μας αλλά και όλους του Έλληνες που στέκονται αρωγοί και αλληλέγγυοι στον αγώνα μας για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία, να ιδιοποιηθούν ένα ιστορικό περιοδικό, άρρηκτα συνδεδεμένο τόσο με τις πιο λαμπρές σελίδες της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης όσο και με όλες τις εκφάνσεις του ελληνικού πολιτισμού, που αποτελεί ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, το οποίο αριθμεί 2261 τεύχη και η έκδοση του είχε σταματήσει μόνο κατά τη διάρκεια της γερμανική Κατοχής, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι μια απάντηση αποστομωτική σε εκείνους που μας απαξίωσαν πριν από μία μόλις εβδομάδα και έσπευσαν να μας βάλουν ταφόπλακα, όντας ακόμα ζωντανοί.

Η ουσία ωστόσο είναι μία και δεν έχει καμία σχέση με τη συγκινητική φόρτιση που κατέλαβε όλους εμάς εδώ όταν το μάθαμε. Η «Ραδιοτηλεόραση» ανήκε και ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, στον ελληνικό λαό, είναι περιουσιακό στοιχείο δικό σας και δικό μας. Όπως λοιπόν σήμερα συνέβη αυτό το ανοσιούργημα, γιατί αύριο κάποιος να μην εκπέμψει τηλεοπτικό πρόγραμμα από ένα κανάλι που θα ονομάζεται «ΕΡΤ» ή ραδιοφωνικό από έναν σταθμό που θα τον έχει βαφτίσει «Τρίτο Πρόγραμμα»; Ποιος θα τον εμποδίσει; Υπάρχει τελικά κάποιος που προστατεύει τα υπάρχοντα μας, τα κεκτημένα μας και τη δημόσια περιουσία μας;

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20/06/2013 - 18:53