Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών


Εθνικός Σιδηροκάστρου – Πανσερραϊκός
 
Φιλικός αγώνας μεταξύ του Εθνικού Σιδηροκάστρου και του Πανσερραϊκού, θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος είναι 5 ευρώ.
                                
 Στρυμονικιώτικα 2013                           
 
Ο  Πολιτιστικός -Αθλητικός  Σύλλογος ΣΤΡΥΜΩΝ Στρυμονικού διοργανώνει τριήμερες  πολιτιστικές-αθλητικές  εκδηλώσεις  την   Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή  25 Αυγούστου. Tην Παρασκευή θα διεξαχθούν αγωνες, ποδηλατοδρομάις, μπάσκετ 3χ3, σκακι και τοξοβολία. Το Σάββατο, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, στις 8.30 το βραδυ θα διοργανωθει παραδοσιακό λαικο γλεντι, με τους Γιάννη Δαμιανάκο και Νίκο Παπαδάκη. Την Κυριακή, στις 8.30 το βραδυ,  χορευτικά συγκροτηματα θα χορεψουν παραδοσιακους χορους.  
 
Εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου στο Σιτοχώρι!
 

Το Σάββατο 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του μουσείου Σιτοχωρίου. Το μουσείο ξεκίνησε πριν χρόνια ως ιδέα και πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να ολοκληρωθεί και να στεγάσει την τοπική λαογραφία και τα όσα κρατούν και μεταφέρουν από πάππου προς πάππου οι κάτοικοι.
Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Σύλλογος Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης και κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο πολλών κατοίκων για την στέγαση της ιστορίας του χωριού.
Οι πρωτεργάτες και οι κάτοικοι δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι   που έφθασε αυτή η μέρα των εγκαινίων και εκφράζουν την ελπίδα πως έτσι οι επόμενες γενεές δεν θα ξεχάσουν την παράδοση του τόπου.
 
 
 Σήμερα η έναρξη του πανηγυριου Ηρακλειας


Με έπαρση της σημαίας θα γίνει η έναρξη του πανηγυριού της Ηράκλειας, σήμερα  Πέμπτη (22/8) στις 6.30 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός – Αρχιερατικός Εσπερινός και τα Εγκώμια της Παναγίας και στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Θεοτόκου, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου και τελετή αρτοκλασίας.