Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Η λαϊκή συνέλευση στη Ροδόπολη Σερρών αποφάσισε: Όχι στο Κέντρο κράτησης ΛαθρομεταναστώνΗ τοπική κοινωνία της Ροδόπολης είναι αντίθετη στην προοπτική δημιουργίας κράτησης Λαθρομεταναστών. Η βούληση της κοινωνίας του χωριού εκφράστηκε σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 19 Μαΐου στο δημοτικό κατάστημα του χωριού. Αθρόα ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της Ροδόπολης αλλά και γειτονικών οικισμών στη λαϊκή συνέλευση. Οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής θέλησαν να τοποθετηθούν και να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους για το θέμα μείζονος σημασίας, όπως είναι αυτό του κέντρου κράτησης Λαθρομεταναστών ανοικτού Τύπου που προτάθηκε να δημιουργηθεί στη περιοχή τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ήταν αρνητικοί στην προοπτική της μετατροπής του ιστορικού στρατοπέδου 607 ΤΠ σε κέντρο κράτησης Λαθρομεταναστών. Ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης υποστήριξε ότι μπορεί στο παρελθόν η πρόταση για κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών να εμφανιζόταν ως αντίδοτο στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής, ωστόσο σήμερα αυτό δεν ισχύει. Και τούτο διότι όπως εξήγησε υπάρχουν και άλλες προτάσεις για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Ροδόπολης. Μία από αυτές είναι η διεκδίκηση της νέας υπηρεσίας που προτίθεται να δημιουργήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τα πρότυπα της παλαιάς ΜΟΜΑΣ. Ο Φώτης Δομουχτσίδης αποκάλυψε στη συνέλευση ότι η δημοτική αρχή κινείται προς την κατεύθυνση αυτή εδώ και αρκετό καιρό.Θα είναι επιζήμιο για την περιοχήΟ αντιδήμαρχος Σιντικής Ευστάθιος Ζαπρίδης συντάχθηκε με την άποψη των κατοίκων της Ροδόπολης. Εκτίμησε ότι αν δημιουργηθεί κέντρο κράτησης Λαθρομεταναστών ανοικτού Τύπου θα υπάρξουν παρενέργειες για την περιοχή. «Ο κόσμος του χωριού μας είναι συναισθηματικά δεμένος με την ύπαρξη του στρατοπέδου, άλλωστε το στρατόπεδο είναι εντός του οικισμού. Δεν επιθυμούμε να εξελιχθεί σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών. Θεωρούμε ότι είναι κάτι που θα υποβαθμίσει την περιοχή μας». Υποστήριξε επίσης ότι ο Δήμος Σιντικής συμβάλλει αποφασιστικά ώστε το στρατόπεδο να συντηρείται και να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Σημείωσε ότι ένας από τους λόγους που επιβάλλει την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ροδόπολης, είναι ότι έχει όλες τις προδιαγραφές για να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη στρατιωτική υπηρεσία.Καλύτερη λύση η νέα ΜΟΜΑΣτη συνέλευση τοποθετήθηκε και ο πρώην δήμαρχος Ροδόπολης Ιωάννης Χατζηπάντος. Τάχθηκε κατά της δημιουργίας κέντρου κράτησης Λαθρομεταναστών ανοικτού Τύπου δεδομένου ότι στο χωριό είναι μικρό και αριθμεί τους 800 κατοίκους. Πρόκρινε ως καλύτερη λύση τη δημιουργία της νέας στρατιωτικής Υπηρεσίας που ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί στη Μακεδονία ο υπουργός Πάνος Καμμένος. Ευχήθηκε να τελεσφορήσει η προσπάθεια της δημοτικής αρχής γιατί η νέα στρατιωτική υπηρεσία, εφόσον υλοποιηθεί. θα αναβαθμίσει τη Ροδόπολη.

Τσουνάμι οι προσφυγές κατά του ΟΑΕΕ μετα την προσφυγή των ΣερραίωνΜετά την γνωμοδότηση Μανιτάκη που αποκάλυπτε τις παρανομίες του ΟΑΕΕ σε βάρος των ασφαλισμένων του και την ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκίνησε ένα τσουνάμι προσφυγών κατά του ΟΑΕΕ...Οι Σέρρες (με τυχαία σειρά), Πάτρα, Πέλλα, Πάρος – Αντίπαρος, Καβάλα, Ξάνθη, Ηράκλειο, Γιάννινα, Νεμέα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αγρίνιο, είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις που έχουν γνωρίσει το φως της δημοσιότητας. Οι ασφαλισμένοι πλέον αντιδρούν με κατάθεση ομαδικών προσφυγών, αλλά και πολλών ατομικών, ενώ ήδη ετοιμάζονται και πολλές ακόμα περιοχές.Η δημοσιοποίηση όλων των ενεργειών που προηγήθηκαν αλλά και όσων ακολούθησαν είχε σαν αποτέλεσμα την αντίδραση των ασφαλισμένων, ομαδικά ή ατομικά, καθώς έσπασε το φράγμα της σιωπής και κανείς πλέον δεν ένοιωθε μόνος σε αυτή την δίκαιη μάχη.
Δήλωση Αφροδίτης Σταμπουλή, βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, για τον αγωγό ΤΑΡΤις τελευταίες μέρες διαδίδονται επίμονα φήμες ότι η συμφωνία για τον αγωγό έχει “κλείσει” και η όδευση έχει αποφασιστεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της εταιρείας. Προτείνεται μάλιστα και σε αγρότες παραχώρηση γης με συγκεκριμένο τίμημα. Ύστερα από επικοινωνία με το υπουργείο διευκρινίζεται ότι:

•           Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την εταιρεία δεν έχει ολοκληρωθεί και καμία σύμβαση δεν έχει υπογραφεί.

•           Η προτεινόμενη από τις κινήσεις πολιτών χάραξη γίνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της αποδεκτή από το υπουργείο, εκτός σημείων όπου εντοπίζονται τεχνικά προβλήματα των οποίων η επίλυση εξετάζεται.

•           Οι όροι της όποιας εξαγοράς αγροτεμαχίων από την εταιρεία καθώς και η τιμή (της οποίας το φημολογούμενο ύψος ανά στρέμμα θεωρείται από το υπουργείο ιδιαίτερα χαμηλό) θα αποτελέσουν μέρος της διαπραγμάτευσης με την εταιρεία και θα περιλαμβάνονται στην τελική σύμβαση.Mε αυτά, λοιπόν, τα δεδομένα, οι «ενημερώσεις» των τελευταίων ημερών εκ μέρους της κοινοπραξίας του ΤΑΡ  αποσκοπούν σαφώς στην υποκλοπή υπογραφών αγροτών στην όποια συμφωνία, είναι απολύτως απαράδεκτες και δεν έχουν καμιά ισχύ.Αφροδίτη  Σταμπουλή

Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Ημερίδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Σερρών
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Σερρών διοργανώνει ημερίδα με θέμα " Καρκίνος - Νέα δεδομένα - Εξελίξεις " , το Σάββατο 23 Μαΐου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στις 9.30 το πρωί.Διάβαση Πεζών: Προβολή: «Agora. Από τη Δημοκρατία στις Αγορές» του Γιώργου ΑυγερόπουλουΗ Δημοτική Κίνηση Διάβαση Πεζών διοργανώνει εκδήλωση κατά την οποία θα προβληθεί η ταινία "Agora. Από τη Δημοκρατία στις Αγορές" σε σκηνοθεσία Γιώργου Αυγερόπουλου. Η προβολή θα γίνει στο στέκι της κίνησης στην οδό Χατζηπανταζή 11 τη Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στις 21:30.

Είσοδος δωρεάν.
Όμιλος "Ορφέα" Σερρών : Συναυλία - αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα
Ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών διοργανώνει συναυλία,  με τη Χορωδία του, αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα, με τίτλο «ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ απόψε τραγουδάμε ΖΑΜΠΕΤΑ», Διεύθυνση—Πιάνο: Χρήστος Καλλίας, Μπουζούκι: Δημήτρης Γεωργίου, Κιθάρα: Μιχάλης Μπουρέλος, Μπάσο: Θανάσης Βήτος.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, στο θέατρο " Αστέρια" στις 8.30 το βράδυ.