Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας- Καρδίτσα

-        Όχι Β.Α.Π.Ε στις κορυφογραμμές των Αγράφων

Την αντίθεσή τους αλλά και τις κινήσεις ενημέρωσης όλων των πολιτών του νομού, παρουσίασε το Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων, σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών φαραωνικού τύπου. Το Δίκτυο ζητάει την έκδοση υπουργικής απόφασης αναστολής των προτεινόμενων έργων που βρίσκονται σε φάση κατασκευής για όλη την περιοχή των Αγράφων και γενικότερα της νότιας Πίνδου. Το Δίκτυο όπως επισημάνθηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου είναι υπέρ της κατασκευής έργων ήπιας μορφής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Προς ενημέρωση των πολιτών την Κυριακή στις 10.30 το πρωί στο Παυσίλυπο θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση με ομιλητές την κ. Μαργαρίτα Καρλαύτη, οικονομολόγο, μέλος του Δικτύου περιβαλλοντικής και πολιτιστικής προστασίας Λακωνίας, τον κ. Εμμανουήλ Κοπανάκη, μηχανολόγο ΕΜΠ- εκπαιδευτικό, υπεύθυνο Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου και τον κ. Δημήτρη Παυλάκη σύμβουλο επιχειρήσεων με ειδικότητα σε χρηματοοικονομικά και ενέργεια

-        Θετικός στην αξιοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων ο Γ. Πανούσης

Άρτια λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διαπίστωσε ο αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, κατά την επίσκεψή του στις δυο αυτές δομές. Ο κ. Πανούσης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στην Καρδίτσα, συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Καρδίτσας, ο οποίος του έθεσε το αίτημα αξιοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων, η οποία σταμάτησε την λειτουργίας της λόγω των μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης, για να λάβει την απάντηση ότι το τοπικό τμήμα βρίσκεται στο σχεδιασμό του Υπουργείου και εξετάζεται είτε η επαναλειτουργία της είτε η μετεξέλιξή της

-        Τρίτη φτωχότερη περιφέρεια η Θεσσαλία

Μετά την Αν. Μακεδονία και την Ήπειρο η Θεσσαλία είναι η τρίτη φτωχότερη περιφέρεια, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 56% του μέσου κοινοτικού όρου για το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

-        Περιοδεία Γραμματέα ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα θα βρίσκεται αύριο ο Δημήτρης Κουτσούμπας ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος θα περιοδεύσει στα χωριά Λεοντάρι και Κέδρο, όπου θα συναντηθεί και θα μιλήσει με τους κατοίκους. Το βράδυ στις 9 θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην Καρδίτσα στο κέντρο «Έλενα», ενώ την Κυριακή θα παραστεί στο πολιτικό μνημόσυνο για το Χαρίλαο Φλωράκη, που θα γίνει στον τάφο του στο Παλιοζωγλόπι.

-        Πανελλήνια συνάντηση ομάδων ΑμεΑ στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων χορού ΑμεΑ που οργανώνουν οι «Δρυάδες Εν Πλώ». Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, όπου 70 εθελοντές πρόσφεραν ποικιλοτρόπως, ώστε να γίνει πραγματικότητα. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν 21 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα με πολυάριθμες αποστολές. Το ενδιαφέρον πάντως ήταν πολύ μεγαλύτερο αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα για επιπλέον συμμετοχές. Να σημειώσουμε ότι οι παραστάσεις θα δοθούν στο κλειστό γυμναστήριο και η παράσταση του Σαββάτου θα αρχίσει στις 17:30 για να ολοκληρωθεί στις 20:30, ενώ της Κυριακής θα διαρκέσει από τις 10:30 έως τις 13:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και στις δύο.