Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Τεράστια χασισοφυτεία

Πλούσιο «βιογραφικό» με τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις  για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας,  ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί  όπλων, και συνολική ποινή 79 έτη κάθειρξης, έχει ο 51χρονος που το πρωί του  Σαββάτου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου. Ο 51χρονος συνελήφθη μετά από συντονισμένη  επιχείρηση των αστυνομικών, μέσα στη φυτεία χασίς που είχε αναπτύξει και  καλλιεργούσε, σε δασική περιοχή, στο ορεινό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Φολόης  (κοντά στην Παλαιά Πέρσαινα) ενώ κατάσχεσαν 726 δενδρύλλια και 44 γραμμάρια  σπόρων κάνναβης. Η επιτυχία αυτή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υ.Α Πύργου,  αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό «χτύπημα» στο κύκλωμα των ναρκωτικών στην  Ηλεία. Δια Πυρός 2015

Από  τις 19  έως τις 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Λάλα Ολυμπίας η Πανευρωπαϊκή  Άσκηση «Δια Πυρός 2015». Ηδη πραγματοποιήθηκε ακόμα μία σύσκεψη των εμπλεκομένων  φορέων όπου ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Περιφερειών Πυροσβεστικών Διοικήσεων  Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Νίκος  Νικολακόπουλος επανέλαβε πως σε ό,τι αφορά το κυρίως επιχειρησιακό σκέλος της  άσκησης, στόχος είναι η βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας και του συντονισμού  του Πυροσβεστικού Σώματος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τις δύο πρώτες  ημέρες θα γίνει διημερίδα για την ανάλυση δεδομένων που αφορούν την καταστροφή  του 2007 στην Ηλεία, ενώ το απόγευμα της δεύτερης και την τελευταία ημέρα θα  υλοποιηθεί το επιχειρησιακό σκέλος της άσκησης, με μεγάλο αριθμό δυνάμεων,  εκκένωση χωριού και εμπλοκή όλων των αρμοδίων  φορέων.Ελεύθερη είσοδο σήμερα στο Μουσείο  Πύργου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και το ΤΕΙ Πύργου  υποδέχονται σήμερα από τις 9.00-14.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου τους  επισκέπτες παρουσιάζοντας τα εκθέματα προϊστορικών, βυζαντινών και  μεταβυζαντινών χρόνων. Πρόκειται για μια διαφορετική θέαση και προσέγγιση  ιδιαίτερων αντικειμένων που ετοίμασαν οι φοιτητές του Τμήματος, με την αρωγή της  Δρ. Αικατερίνης Αλεξοπούλου, θέτοντας έτσι στο επίκεντρο τον επισκέπτη, με  αφορμή το φετινό θέμα τους Ι.CO.M.  για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με τίτλο : «Μουσεία για μια κοινωνία με  προοπτικές». Η είσοδος σήμερα είναι ελεύθερη για το  κοινό.

Φορέας διαχείρισης στο  Παλούκι

Τη σύσταση φορέα διαχείρισης του αλιευτικού καταφυγίου  Παλουκίου έχει ζητήσει ο δήμος Ηλιδας από τα συναρμόδια υπουργεία. Επεσήμανε ο  δήμαρχος Ηλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος με αφορμή το αίτημα να αναλάβει ο δήμος  τον καθαρισμό του διαύλου του Αλιευτικού Καταφυγίου που έχει κλείσει από τις  προσχώσεις, τονίζοντας ότι εάν το κάνει είναι σαν να αποδέχεται ότι το καταφύγιο  είναι στην δικαιοδοσία του, κάτι που δεν ισχύει.

Ωστόσο ο δήμος, υπέβαλε στην Εισαγγελία Αμαλιάδας έγγραφο  με το οποίο ενημέρωνε για την υφιστάμενη κατάσταση και ζητούσε την παροχή  οδηγιών ή εντολών για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει μεγάλα  προβλήματα στους αλιείς της περιοχής. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επισημαίνει ότι  εφόσον δοθεί σχετική εντολή, που θα καλύπτει τον δήμο, τότε θα προχωρήσει σε  άμεσες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα, αφού ήδη υπάρχει εγγεγραμμένο στον  προϋπολογισμό του το ποσό των 8.000 ευρώ, όπως προβλέπονταν σε σχετικό Νόμο του  «Καλλικράτη».Με Κώστα Σκανδαλίδη η προσυνεδριακή  ΠΑΣΟΚ

Πολιτική εκδήλωση στο πλαίσιο των προσυνεδριακών  διαδικασιών, διοργανώνει σήμερα στις 8 μ.μ. η Ν.Ε. Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και καλεί τα  μέλη και τους φίλους του κινήματος να πάρουν μέρος.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα  συνεδρίων του Εργατικού Κέντρου Πύργου,   θα μιλήσει ο πρώην Γραμματέας και υπουργός Κώστας  Σκανδαλίδης.Δήμος Πύργου: 11 θέσεις για  καντίνες

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου καθορίστηκαν  οι θέσεις που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου καντίνες και  ξαπλώστρες στις παραλιακές περιοχές του δήμου.

Οι θέσεις που καθορίστηκαν είναι όπως και πέρυσι 11, με  τη διαφορά ότι καταργήθηκε αυτή στη Γυφτοπάναινα και προστέθηκε αντίστοιχα στον  Αγιο Ηλία.

Συγκεκριμένα έχουν ως εξής:

Αγιος Ηλίας 3 θέσεις, Λεβεντοχώρι 1, Πλάκες Κατακόλου 1,  Καβούρι (Κουνέλια) 1, Παφιώλη 1, Λέτρινα 1, Σαρακίνα 1, Αγία Παρα­σκευή 1  και Σπιάντζα1.

Το τίμημα ανά θέση και οι όροι δημοπράτησης, καθώς και  όλα τα διαδικαστικά θα καθοριστούν κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής  εντός των ημερών.Εκδήλωση για το δημοτικό τραγούδι

Η ανάδειξη, η προβολή αλλά και η διάσωση της πολιτιστικής  μας κληρονομιάς μέσα από το Ηλειακό δημοτικό τραγούδι, είναι ο στόχος της  εκδήλωσης που θα γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ στο Λαζαράκειο της  Αμαλιάδας.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Προστασίας της  Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Φολόης – Ερυμάνθου "Ωλονός" και ο δήμος  Ηλιδας με το Νομικό Πρόσωπο "Ο Ηλείος", ενώ θα συμμετάσχει και το Παράρτημα  Πύργου του Λυκείου Ελληνίδων.