Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

«ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Το Ίδρυμα Ελληνισμού και η Microsoft Ηellas σας προσκαλούν στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν στη Φλώρινα, στην αίθουσα Θ. Αγγελόπουλος - Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας,σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στις 10:15 π.μ.,με θέμα

«Οι Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση»
Παρουσίαση σύγχρονων εργαλείων για την ενίσχυση της διδασκαλίας στην β/βαθμια εκπαίδευση. Επίδειξη εφαρμογών που μπορούν να κάνουν το μάθημα πιο δημιουργικό βοηθώντας ταυτόχρονα τους μαθητές να εξοικειωθούν με το τεχνολογικό οικοσύστημα. Παρουσίαση «εύκολου τρόπου» για την εισαγωγή στον Κόσμο του Προγραμματισμού.
Η Ημερίδα είναι Δωρεάν Προσφορά του Ιδρύματος Ελληνισμού και της Microsoft στους Ανθρώπους και στους Φορείς Παιδείας και Πολιτισμού της Φλώρινας
Οι Εργασίες της Ημερίδας συμπεριλαμβάνουν εκπαιδευτικό διάλογο με τους συμμετέχοντες
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Το Ωδείο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Άνοιξη Μουσικής 2015, διοργανώνει την Παρασκευή και Σάββατο 08-09  Μαίου 2015 σεμινάριο οργάνων συμφωνικής ορχήστρας από καθηγητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονιας. 
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί
σεμινάριο βιολιού από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Χανδράκη και σεμινάριο όμποε από τον επίκουρο καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Χασιώτη. 
Πληροφορίες στη γραμματεία στο τηλέφωνο: 2385046542.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΠΟ ΤΟΝ SERLOCKHOLMES..ΣΤΟΝ SHAKESPEARE»

Η ομάδα Αγγλικής Λογοτεχνίας του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Π.Δ.Μ. και το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Φλώρινας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο «Από τον Sherlock Holmes...στον Shakespeare» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαίου 2015 και ώρα 20:00μ.μ στην Αίθουσα του Φ.Σ.Φ.Αριστοτέλη. Σας περιμένουμε για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στον θαυμαστό κόσμο της Αγγλικής Λογοτεχνίας!

9 ΜΑΗ 1945-9 ΜΑΗ 2015: 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Εμπνεόμαστε - διδασκόμαστε από την ιστορία. Βγάζουμε συμπεράσματα για το σήμερα. Η Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ σας προσκαλεί, την Κυριακή 10 Μάη 2015, στις 8:00΄ το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο, σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, για να τιμήσουμε τα 70 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών.

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΖ ΤΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και την ανταπόκριση της νέας διοίκησης της ΔΕΗ ξεμπλοκάρει το ζήτημα της εκμίσθωσης των αγροτεμαχίων σε αποκατεστημένες και απαλλοτριωμένες εκτάσεις της επιχείρησης. Η διαδικασία της εκμίσθωσης των αγροτεμαχίων από τη ΔΕΗ είχε “κολλήσει” από τα τέλη του 2013.
Σε συνάντηση εργασίας που είχε ο Περιφερειάρχης με τη νέα διοίκηση της επιχείρησης, μεταξύ άλλων θεμάτων, διευθετήθηκε και το παραπάνω ζήτημα, προκειμένου οι αγρότες να μπορούν να δηλώσουν τις εκτάσεις τους για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
Απο πλευράς της διοίκησης της ΔΕΗ υπάρχει διαβεβαίωση ότι στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο στις 12 Μαΐου 2015 το θέμα θα συζητηθεί και θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

 Επιμέρους διαστάσεις τις γυναικείας ταυτότητας -
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Δροσοπηγής, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, πραγματοποιεί ενημερωτική ομιλία σήμερα Παρασκευή 08/05/2015 και ώρα 18:00 μμ, με θέμα: «Στιγμές Μητρότητας - επιμέρους διαστάσεις τις γυναικείας ταυτότητας» στην αίθουσα του συλλόγου. Την ομιλία θα πραγματοποιήσουν τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας.
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΦΣΦΑ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΩΤΣΗΣ» ΣΕ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 Η Παιδική Χορωδία του ΦΣΦΑ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΩΤΣΗΣ» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Σοφίας Μούλη, θα συμμετάσχει στην 1η Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 και ώρα 18,30 στην Αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού Πανοράματος στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Συμμετέχουν:
1) Η Χορωδία του «ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» 33ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
2) Η Προχορωδία του Ι. Ν. ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ Θεσσαλονίκης.
3) Η Παιδική Χορωδία του ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Θεσσαλονίκης.
Η Χορωδιακή Συνάντηση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “ΑΝΟΙΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2015”σας προσκαλεί στην συναυλία
της Συμφωνικής Ορχήστρας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης
του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με σολίστ τους Παύλο Νίκου και Αντώνη Σελεμίδη το  Σάββατο 9 Μαΐου 2015 και ώρα 19.30 στην αίθουσα “Θ. Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας