Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

2ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου κατά της φτώχειας και της πείναςΟ Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ την Κυριακή 10 Μαΐου  (από 10:00 έως 15:00) στις εγκαταστάσεις  των ακαδημιών του Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ  θα πραγματοποιήσει το*2ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών, κατά της φτώχειας και της πείνας*

στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί o UNPD, η FIFA, η UEFA, με πρεσβευτές καλής θέλησης τους βετεράνους παγκοσμίου κλάσεως ποδοσφαιριστές καλής θελήσεως Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο.
Στο τουρνουά μας θα τιμηθεί ο διεθνής ποδοσφαιριστής  κ.Ζήσης Βρύζας πρωταθλητής Ευρώπης 2004.

Είναι η δεύτερη φορά στην Ελλάδα που μικροί αθλητές ποδοσφαίρου πραγματοποιούν καμπάνια στο πλαίσιο του πρώτου στόχου των
Αναπτυξιακών Στόχων  της Χιλιετίας  που είναι :

1 Εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και της πείνας

2 Επίτευξη καθολικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

3 Προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών

4 Μείωση της παιδικής θνησιμότητας

5 Βελτίωση της μητρικής υγείας

6 Καταπολέμηση του HIV / AIDS, της ελονοσίας και άλλων ασθενειών

7 Εξασφαλιστεί της περιβαλλοντικής  βιωσιμότητας

8 Δημιουργία μιας παγκόσμιας σύμπραξης για την ανάπτυξη

Ο Αγώνας κατά της φτώχειας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2003, με πρωτοβουλία των θρύλων του ποδοσφαίρου και το UNDP. Πρέσβεις Καλής Θελήσεως είναι οι Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο, οι οποίοι προωθούν την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινής γνώμης για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (ΑΣΧ).
Εγκρίθηκε το 2000 και επιβεβαιώθηκαν εκ νέου από τους ηγέτες των 191 χωρών στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ το 2005. Οι στόχοι που επιδιώκουν είναι: να μειώσουν στο μισό την παγκόσμια φτώχεια, της  μείωσης  της πείνας, των ασθενειών, του αναλφαβητισμού, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών.
«Η καταπολέμηση της φτώχειας δεν είναι ένα παιχνίδι», λέει ο Ρονάλντο. «Χρησιμοποιούμε αυτό το ματς ως ένα τρόπο για να αντλήσουμε  κεφάλαια και να κάνουμε τους ανθρώπους να έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι στα χέρια μας. Δουλεύοντας μαζί  θα κερδίσουμε όλοι τον αγώνα κατά της φτώχειας.
Ο Ρονάλντο και ο  Ζιντάν είναι αντίστοιχα στο τιμόνι των δύο διεθνών ομάδων  που ανταγωνίζονται κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα. Ο στόχος είναι να αντλήσει κεφάλαια για τη στήριξη ειδικών σχεδίων ανάπτυξης που έχουν επιλεγεί από το UNDP.
Τον ετήσιο αγώνα - που μεταδίδεται τηλεοπτικά σε παγκόσμιο επίπεδο - υποστηρίζεται από τους υπευθύνους του ποδοσφαίρου, την FIFA, και της UEFA.

Η 12η αγωνιστική: Κατά της Φτώχειας πραγματοποιήθηκε στο Stade AS Saint-Étienne All-Star XI για να συμβάλει στην ενίσχυση των προσπαθειών ανάκαμψης του Έμπολα.Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός εκτός από το μήνυμα ευαισθητοποίησης των νεαρών ποδοσφαιριστών και της κοινωνίας γενικότερα   θα είναι, εάν το επιθυμείτε, *το καλάθι συμμετοχής * (Συγκέντρωση Προμηθειών σε Τρόφιμα-Ρούχα-Παιχνίδια-Φάρμακα), τα οποία θα δοθούν στην ανάλογη Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης της  Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών, ώστε να διατεθούν σε άπορες οικογένειες της Π.Ε. Σερρών μέσω της Μητροπόλεως Σερρών .Ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ στο πλαίσιο των 50 χρόνων από την ίδρυση του, ξεκίνησε επετειακές δράσεις που ευαισθητοποιούν τη νέα γενιά  και θεσμοθετούν δράσεις στην ελληνική κοινωνία πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό κίνημα και έχει την ηθική ευθύνη να είναι μπροστά στα παγκόσμια προβλήματα .Αυτή η δράση εντάσσετε σ αυτές τις πρωτοβουλίες.
Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών : TRUCK SHOW NORTH. Το ετήσιο πανηγύρι των φορτηγώνΗ γιορτή των φορτηγών στη πίστα των Σερρών, καθώς ιδιοκτήτες και φίλοι από τη βόρεια Ελλάδα κι ολόκληρη τη χώρα θα βρεθούν στο Αυτοκινητοδρόμιο, προκειμένου να συμμετέχουν στο ετήσιο πανηγύρι του TRUCK SHOW NΟRΤΗ που διοργανώνει η ΛΑΜΣ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9 και 10 του μήνα.Στις Σέρρες θα βρίσκονται επίσης τα σπουδαιότερα club φορτηγού της Ελλάδας, καθώς και χιλιάδες φίλοι του φορτηγού.Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με εντυπωσιακά οχήματα τα οποία θα είναι παρατεταγμένα σε ειδικό χώρο, να δούνε τη μεγάλη παρέλαση καθώς και να ζήσουν από κοντά τις συναρπαστικές κόντρες από τα διαγωνιζόμενα φορτηγά.Πρόκειται για dragster φορτηγών 0-400 μέτρα, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή τα πιο δυνατά και γρήγορα φορτηγά που υπάρχουν σήμερα στη χώρα και με τους πιλότους έτοιμους να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.Οι κόντρες αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου και οι οδηγοί των αγωνιστικών οχημάτων θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα και με το slalom των φορτηγών που έχει προγραμματιστεί. Το ίδιο και με τα καλλιστεία που θα ακολουθήσουν.Το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών προβλέπεται να είναι διήμερο έντασης, ενθουσιασμού dragster, επιδείξεων και  διαγωνισμού ομορφιάς των καλύτερων ελληνικών φορτηγών.Εκδήλωση για την μητέρα απο την Ομάδα Μητρικού ΘηλασμούΜε αφορμή την γιορτή της μητέρας και των 3ων ετών λειτουργίας της ομάδας Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Σερρών, διοργανώνεται με την συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, ομιλία με θέμα “η φυσιολογία της Μητρότητας”. Η ομιλία θα γίνει το Σάββατο 9 Μαΐου , στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Σερρών.

Ομιλητές θα είναι ο Χρηστος Θεοδωριδης, Μαιευτηρας Γυναικολογος, ο Κωνσταντινος Γεωργιαδης, παιδίατρος και η Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International (Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος).

Η ομιλία είναι ανοιχτή προς όλους, υποψήφιους γονείς, γονείς, επαγγελματίες υγείας, και κάθε έναν που ενδιαφέρεται για την μητρότητα.Σερραίες Μανούλες : 4η Γιορτή της ΜητέραςΜε το σύνθημα «Μάνα είναι μόνο μία και στον κόσμο άλλη καμία» το Σάββατο 9 Μαΐου  από τις 11:00 έως τις 14:00 στην οδό Κωστοπούλου (Θέατρο Αστέρια) στις Σέρρες, οι μανούλες γιορτάζουν και τα παιδάκια θα διασκεδάσουν και θα ευχηθούν «Χρόνια Πολλά» στη δική τους μαμά, με δημιουργικές δραστηριότητες, χειροτεχνίες και ζωγραφίες από το «Παιδικό Κολλέγιο». Οι μαμάδες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον Σύλλογο και τις δράσεις του και όλοι μαζί να συμπράξουμε για έναν ακόμη σκοπό.

Η 4η Γιορτή Μητέρας του Συλλόγου «Σερραίες Μανούλες» είναι αφιερωμένη σε μια μαμά με τέσσερα παιδιά που το ένα από αυτά αγωνίζεται για την υγεία του. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει ειδικός κουμπαράς για να ενισχύσουμε τον αγώνα που δίνει η 9χρονη Μελίνα που πρόκειται να εγχειριστεί στη Γερμανία, καθώς διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο.

Face painting από την ταλαντούχα Ζωή Μεσάικου, μέλος του συλλόγου μας, ειδικό σημείο φωτογράφησης για ξεχωριστές φωτογραφίες μαμάδων και παιδιών και γλυκά από το Βασάκη θα πλαισιώσουν τη γιορτή μας.Μια γιορτή με πολύ χαρά για όλους και με καλό σκοπό για ένα ακόμη παιδί.

Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε στη γιορτή που για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε.


Ρεμπέτικη βραδιά απο τη " Διάβαση Πεζών"Η Δημοτική Κίνηση "Διάβαση Πεζών" διοργανώνει ρεμπέτικη βραδιά με τους  Αστέρες της Ταβέρνας", το Σάββατο 9 Μαΐου, στο στέκι της (Χατζηπανταζή 11) στις 9:30 μ.μ.
ΚΚΕ Σερρων : Εκδήλωση μνήμης στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Κερδυλλίων
Η ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ, στα πλαίσια των 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Κερδυλλίων (17 Οκτώβρη 1941).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Ν. Κερδύλλια την Κυριακή 10 Μάη στις 11.00 πμ. στην Πλατεία Ηρώων 17ης Οκτώβρη 1941

Θα ακολουθήσει ιστορικός περίπατος στους μαρτυρικούς τόπους των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων και μουσικό αφιέρωμα με αντιφασιστικά και αντάρτικα τραγούδια.Εκδήλωση του Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου για την μητέρα
Ο Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην γιορτή της μητέρας , την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα. Ομιλήτρια θα είναι η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Τιτόκη.
ΔΗΠΕΘΕ Σερρών : «Το γαλάζιο πουλί» του Μορίς Μαίτερλινγκ
Το Α ΄ Τμήμα της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ανεβάζει «Το γαλάζιο πουλί» του Μορίς Μαίτερλινγκ. Θα δοθούν δυο παραστάσεις το Σάββατο 9  και την  Κυριακή 10 Μαϊου στις 7.00΄μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή των «Αστεριών»

Το έργο:

Δυο αδέρφια, ο Τυλτίλ και η Μυτίλ, μια νύχτα των Χριστουγέννων, ξεκινούν για την αναζήτηση του Γαλάζιου Πουλιού, του μεγάλου μυστικού της ευτυχίας, για να το φέρουν στην κορούλα της νεράιδας Μπερυλίνας, που είναι πολύ άρρωστη και μόνο το Γαλάζιο Πουλί μπορεί να την γιατρέψει.

  Στο ταξίδι αυτό τα δυο αδέρφια τα συντροφεύουν το Φως, το Νερό, η Φωτιά, ο σκύλος τους ο Τυλώ και η γάτα τους η Τυλέτα. Όλοι μαζί αναζητούν το Γαλάζιο Πουλί στο Παρελθόν, στο βασίλειο της Νύχτας, στο Δάσος, στην Χώρα που κατοικούν οι Ευτυχίες και οι Μεγάλες Χαρές της ζωής, στο βασίλειο του Μέλλοντος. Μετά από πολλές απογοητεύσεις, περιπέτειες αλλά και μαγεία, ανακαλύπτουν πως το Γαλάζιο Πουλί βρισκόταν πάντα δίπλα τους. Απλά χρειάστηκε να κάνουν όλο αυτό το ταξίδι για να μάθουν να «βλέπουν».Συντελεστές:

Διασκευή – Σκηνοθεσία : Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Φωτισμοί : Μιχάλης Κουβόπουλος

Κατασκευές – συντονισμός Μαύρου Θεάτρου: Κυριάκος Θεοδωρίδης

Χορογραφίες : Όλγα Γιαζοβσκίχ

Μακιγιάζ : Φανή Παπαδοπούλου – Στεφανία Λευκοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Λιάνα Σπυριδωνίδου

Φωτογραφίες : Χριστίνα Παπακωνσταντίνου