Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο δήμαρχος Αμυνταίου κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος με τον αντιδήμαρχο κο Θεοδωρίδη Αβραάμ  επισκέφθηκαν, την 28 Απρ 2015, τη Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Βλαζάκη Μαρία, προκειμένου να ενημερωθούν από την ίδια για την πρόοδο των αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή, για την προοπτική ίδρυσης ενός μουσείου όπου θα εκτίθενται τα ευρήματα των ανασκαφών, για την πρόσληψη των επιτυχόντων στον πρόσφατο διαγωνισμό και άλλα θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα. Στη συνάντηση επικράτησε γόνιμος διάλογος, αναπτύχθηκαν οι θέσεις του δήμου Αμυνταίου, τις οποίες με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσε η κυρία Βλαζάκη.

 Ως πρώτο άμεσο θετικό αποτέλεσμα θεωρούμε την δημοσίευση του υπ΄ αριθμόν 413/Γ/4-5-2015 ΦΕΚ πρόσληψης των επιτυχόντων στο διαγωνισμό, που ως τώρα εκκρεμούσε και ως εκ τούτου την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών πρόσληψης του εν λόγω προσωπικού  την Παρασκευή 8 Μαϊου 2015.   
     
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Σαπαλίδης Σάββας επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ Φλώρινας στις 30-04-2015, όπου μίλησε στους μαθητές για την ανάγκη της τοπικής καταναλωτικής συνείδησης και τη στήριξη της τοπικής αγοράς. Επίσης, αναφέρθηκε στις δράσεις και τους στόχους του Επιμελητηρίου καθώς και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής  σε συνδυασμό με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών.

 Το Επιμελητήριο Φλώρινας στα πλαίσια στήριξης των επιχειρήσεων του νομού μας, την ανάδειξη των επιχ/κων δράσεων, τη συμβολή του στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων με στόχο τη μείωση της ανεργίας, καθώς και την ενδυνάμωση της τοπικής καταναλωτικής συνείδησης, διοργανώνει μια σειρά συναντήσεων στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που στοχεύουν στην ενημέρωση των νέων.

ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής σταδιοδρομίας η ομάδα του  2ο Λυκείου  Φλώρινας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βουκουρέστι. Την πόλη που ξεκίνησε ο πόλεμος των δυνάμεων της Φιλικής Εταιρείας με τον Αλέξανδρο Υψηλάντη κατά των στρατευμάτων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Την πόλη που άνθισε ο ελληνισμός και  αναπτύχθηκε από το πλούσιο εμπόριο λόγω της καλής πρόσβασης που έχει η πόλη μέσω του Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα.Η ομάδα  επισκέφτηκε  το νέο ελληνικό σχολείο στο Βουκουρέστι, με το όνομα «Athena». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα Ελληνόπουλα τα οποία παρά το ότι μεγαλώνουν μακριά από την πατρίδα τους,  παραμένουν  κοντά στο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική γλώσσα, χάρις στις προσπάθειες των γονιών και των δασκάλων τους ,διατηρώντας τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα.

Στα πλαίσια της επίσκεψης  μας οι μαθητές και οι καθηγητές  αντάλλαξαν εμπειρίες  σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα και την καθημερινότητα της σχολικής ζωής.

Στην συνέχεια η ομάδα  επισκέφτηκε το  Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου το Τμήμα Νομικής  όπου  έγινε εκτενής  ξενάγηση στους χώρους διδασκαλίας .Ακολούθησε από την υπεύθυνη ενημέρωση σχετική με τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ ,τα  προγράμματα σπουδών καθώς και τα ευρωπαϊκά προγράμματα erasmus.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Φλώρινα, τα βουνά της και τις λίμνες της επέλεξε πολυμελής ομάδα (45 ατόμων) του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Χαλκίδας η οποία επισκέφτηκε την περιοχή μας στις 1,2 και 3 Μαΐου. Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε πορεία 7 ωρών από το Χ.Κ Βίγλας Πισοδερίου στον Άγιο Γερμανό διασχίζοντας τις βουνοκορφές του Βαρνούντα και θαυμάζοντας την υπέροχη θέα προς τις λίμνες των Πρεσπών.

Η διαδρομή έγινε με τη συνοδεία μελών του ΣΕΟ Φλώρινας που είχαν την χαρά να ξεναγήσουν τους φίλους ορειβάτες από την Εύβοια στην όμορφη περιοχή μας. Την δεύτερη μέρα έγιναν πορείες δίπλα στην περιοχή των Πρεσπών και την τρίτη μέρα η ομάδα έκανε την διαδρομή Δροσοπηγή-Νυμφαίο από όπου και αναχώρησε για την επιστροφή με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Συνεχίζοντας τις ορειβατικές εκδηλώσεις, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στον Ακρίτα Φλώρινας η 2η συνάντηση Περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Συλλόγων Ορειβασίας και Αναρρίχησης για το 2015. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον ΣΕΟ Φλώρινας και αναμένονται φίλοι ορειβάτες από περισσότερους από 10 συλλόγους. Η συνάντηση θα αρχίσει το Σάββατο στις 19:00 στον Ακρίτα και στη συνέχεια θα προσφερθεί η παραδοσιακή ορειβατική φασολάδα και θα ακολουθήσει ορειβατικό γλέντι. Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 7:30 θα προσφερθεί πρωινό τσάι βουνού και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία περίπου 5 ωρών από τον Ακρίτα (1050μ) στην κορυφή Ανθοβούνι (2117μ) και επιστροφή.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλους τους φίλους ορειβάτες και για την καλύτερη προετοιμασία της καλό είναι να προηγηθεί ενημέρωση πρόθεσης συμμετοχής  επικοινωνώντας με τον ΣΕΟΦ (www.seof.gr).

ΣΥΣΤΑΣΗ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τη σύγκλιση των εκλεγμένων μελών του Συλλόγου των υπαλλήλων της Π.Ε. Φλώρινας (Σ.Υ.Ν.Α.Φ.), το διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες στις 27-4-2015 είναι το παρακάτω :

Πρόεδρος : Περιβολάρης Άγγελος
Αντιπρόεδρος :  Ρούφας Κοσμάς
Γενικός Γραμματέας :  Παπαδοπούλου Ουρανία
Ταμίας :  Γώγος Στέργιος
Μέλη : Κρουσοράτης Χρήστος
              Παπαγρηγορίου Γεώργιος
              Ραπτόπουλος –Χατζηστεφάνου Κωνσταντίνος
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06/05/2015 - 11:38