Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ«ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ»

Την Πέμπτη 30 Απριλίου του 2015 ο Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας είχε συνεργασία στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής κ. Ευγενία Φωτονιάτα.

Η συνεργασία ήταν στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Βουλευτή της Π.Ε. Φλώρινας κ. Σέλτσα Κωνσταντίνου για την επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα έργα τηλεθέρμανσης στους Δήμους Αμυνταίου και Φλώρινας.

Η κ. Φωτονιάτα ενημέρωσε τον κ. Σέλτσα ότι η χρηματοδότηση του έργου της επέκτασης της τηλεθέρμανσης του Αμυνταίου είναι σε τροχιά εξομάλυνσης με την πρώτη δόση  να έχει είδη καταβληθεί την προηγούμενη βδομάδα.

Διαβεβαίωσε επίσης τον κ. Σέλτσα ότι η υλοποίηση του ΕΣΠΑ αλλά και η μετάβαση στο ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ) εξελίσσεται ομαλά και η μεταφορά του έργου της τηλεθέρμανσης της πόλης της Φλώρινας στο ΣΕΣ είναι προτεραιότητα και θα ολοκληρωθεί χωρίς να κινδυνεύσει η υλοποίηση του έργου. Τέλος η κ. Φωτονιάτα ανέφερε ότι η υλοποίηση του ΣΕΣ θα γίνει με όρους σκοπιμότητας των όποιον έργων και όχι μόνο με γνώμονα την απορροφητικότητα.

Ο κ. Σέλτσας  με τη σειρά του ευχαρίστησε την Ειδική Γραμματέα κ. Φωτονιάτα για την άψογη συνεργασία στην όλη προσπάθεια εξομάλυνσης της χρηματοδότησης στα έργα τηλεθέρμανσης της Π.Ε Φλώρινας.

Ο κ. Σέλτσας θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει τις δημοτικές αρχές των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΦ και της ΔΕΤΕΠΑ για την άμεση ανταπόκριση τους στην πρωτοβουλία του, η οποία ξεκίνησε ήδη από της αρχές Μαρτίου του 2015.

Από την όλη διερεύνηση του θέματος των τηλεθερμάνσεων έγινε φανερό ότι η εύρυθμη χρηματοδότηση και κατ’ επέκταση η υλοποίηση των έργων, θυσιάστηκε στο βωμό της δημιουργίας μίας επίπλαστης εικόνας υψηλών ρυθμών απορρόφησης του ΕΣΠΑ από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Τον Δεκέμβριο του 2012 για να αυξηθεί  το ποσοστό απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην εκταμίευση προκαταβολών για όλα τα έργα τηλεθέρμανσης με αδέξιους όμως χειρισμούς που οδήγησαν ευτυχώς όπως αποδείχτηκε, στο προσωρινό μπλοκάρισμα των χρημάτων από την Ε.Ε. Το μπλοκάρισμα αυτό βέβαια κόστισε σε πολλούς κατοίκους της Δ. Μακεδονίας και ειδικότερα στην Π.Ε Φλώρινας άλλον έναν παγωμένο χειμώνα με δυσθεώρητα έξοδα θέρμανσης.

ΒΙΒΛΙΟ: ΠΟΙΗΣΙΣ ΧΕΙΡΩΝ- ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΘΕΣΗ

Το Εργαστήριο Αγωγής για το βιβλίο « Βιβλιολογείον – Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει ένα ταξίδι στον πολιτισμό του βιβλίου μέσα από τα χειροποίητα έργα των φοιτητών ( βιβλία, χειρόγραφα, αρχαίες μορφές γραπτού λόγου) και την καλλιτεχνική τους προσέγγιση από τον φωτογραφικό φακό του Ευριπίδη Τσατσιάδη.

Τα έργα θα εκτίθενται παράλληλα στον εξωτερικό χώρο της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης.

Τα εγκαίνια θα  γίνουν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 8 Μαΐου.

ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ GOOGLE MAPS!

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο«Στιγμές της Τοπικής μας Ιστορίας: Τα δημόσια γλυπτά της Φλώρινας μιλούν για την Ιστορία» που υλοποίησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά, δημιούργησαν έναν ψηφιακό χάρτη των αγαλμάτων, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία my google maps.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι Γιάννης Αρβανιτάκης και Κωνσταντίνος Σεχίδης.

Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Τον Μάιο του 2015 το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ανοίγει την αυλαία σε πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα, διοργανώνοντας για πρώτη φορά τις «Μέρες Θεάτρου», ένα Φεστιβάλ με 16 παραστάσεις. Παράλληλα, υιοθετεί μια νέα κουλτούρα συνεργασίας με άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς της περιοχής.

Μια μορφή «εικαστικής ανταλλαγής» και συνεργασίας μεταξύ ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, δηλώνει η έκθεση που εγκαινιάστηκε  τη Δευτέρα 4 Μαΐου στο Φουαγιέ της Αίθουσας Τέχνης Κοζάνης, με τίτλο «Αξόδευτο Άσπρο, Μαύρο Χρώμα».

Στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι να αναδειχθεί ο ρόλος του πολιτισμού σε επίπεδο κοινωνίας, αφού η σχέση αλληλεπίδρασης και αλληλεξάρτησης, στην οποία βρίσκονται διαρκώς μεταξύ τους, γεννά και καλλιεργεί κοινωνικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της.

Η έκθεση έρχεται να υπογραμμίσει τις εικαστικές συνιστώσες της θεατρικής πράξης, μέσα από έργα που κινούνται στις ασκητικές αποχρώσεις του άσπρου και του μαύρου και δημιουργούν την εικαστική συνθήκη μιας λιτότητας στα μέσα και την έκφραση. Επιπρόσθετα, θέλει να υποβάλει τις ατμόσφαιρες που γεννούν το φως και η σκιά, οι οποίες μέσα από την μινιμαλιστική τους μονοχρωμία γεννούν έναν χρωματικό πλουραλισμό. Άλλωστε η πατρίδα του χρώματος είναι το μαύρο και το λευκό.

Στην έκθεση συμμετέχουν 32 νέοι καλλιτέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας: Ευαγγελία Αθανασιάδου, Δημήτρης Ανδρεοσόπουλος, Πηνελόπη Γαίτη, Αφροδίτη Γκρίζη, Μάρα Δημοπούλου, Γλύκα Διονυσοπούλου, Μαρί Θεοφίλου, Αβέτικ Ιωαννίδης, Κατερίνα Καρούλια, Κυριακή Κάσση, Θεοδοσία Κέκελη, Μαρία Λαγού, Νίκοs Μαραντίδης, Χάρης Μαργαρίτης, Δήμητρα Μπαϊρακτάρη, Θανάσης Μπλιούμης, Κυριάκος Μπουρνιάς, Δήμητρα Ξενάκη, Χρυσούλα Ξυνέλη, Γεώργιος Πανταζής, Σεβαστή Πάσχου, Ειρήνη Πουλιάση, Αργύρης Ρήμος, Ιωάννης Ρόμπολας, Άννα Μαρία Σαμαρά, Κατερίνα Σιμιτάρα,Σοφία Τασχουνίδου Χριστίνα Τζάνη, Μαρία Τοτού, Αναστασία Τρυγούτη, Μαρία Αναστασία Τσιμπλάκη, Φωτεινή Φλώτσιου, Μάγδα Χριστοπούλου.

Στο στήσιμο της έκθεσης συνεργάστηκαν οι Μάρα Δημοπούλου, Αριάδνη Ευαγγελίου, Χρήστος Κωσταντίνωφ, Χριστίνα Τζάνη, Χάρης Κοντοσφύρης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τέλος Μαΐου

Η είσοδος είναι ελεύθερη

SUMMER CAMP AOF 2015‏

Ο ΑΟΦ για 5η συνεχόμενη χρονιά,έχοντας πλέον την εμπειρία των προηγούμενων πετυχημένων SUMMER CAMP 2011-2012-2013-2014,πλαισιωμένος απο έμπειρα,ικανά στελέχη δικά του,δοκιμασμένα 5 χρόνια για τις ικανότητές,την υπομονή και την αγάπη τους για τα παιδιά, προτίθεται να διοργανώσει καλοκαιρινό 7ήμερο CAMP στην θάλασσα απο 28/6/2015 έως 4/7/2015.

Καλεί λοιπόν,όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το SUMMER CAMP AOF 2015,στο hotel ΠΛΕΙΑΔΕΣ την Κυριακή 10/5/2015 και ώρα 19:00,όπου θα γίνει πλήρης αναφορά του προγράμματος,της κατασκήνωσης,των στελεχών καθώς και των οικονομικών όρων.

Διευκρίνηση: Στην κατασκήνωση μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά που δεν είναι γραμμένα στον ΑΟΦ.

Έναρξη εγγραφών: Kυριακή 10/5/2015
Υπεύθυνος Summer Camp AOF:ΤΙΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ τηλ: 6932919269.
Πληροφορίες στο Site: www.aoflor.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05/05/2015 - 11:41