Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών  5/5/2015Εμπορικός Σύλλογος Σερρών: Έμειναν πιστοί στην απόφαση οι Σερραίοι επιχειρηματίες
 
Πάνω από το 95% των Σερραίων εμπόρων και κάποιων καταστημάτων που έχουν την έδρα τους εκτός Σερρών ακολούθησαν την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών. Η αγορά των Σερρών παρέμεινε κλειστή την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών.

Τα 15 (δεκαπέντε) περίπου καταστήματα που ήταν ανοικτά σε σύνολο 1500 (χιλίων πεντακοσίων) περίπου στην πόλη των Σερρών ήταν τα περισσότερα πολυεθνικές αλυσίδες και πολυκαταστήματα.

Στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας ,πλην των μεγάλων αστικών κέντρων, υπήρξε η ίδια κατάσταση με τα τοπικά καταστήματα κλειστά και τις πολυεθνικές, αλυσίδες και πολυκαταστήματα ανοικτά.

Οι αγορές των μικρών πόλεων με τα μικρά τοπικά εμπορικά καταστήματα να παραμένουν κλειστά απέδειξαν ότι ο Νόμος 4177/2013 δεν έγινε γι αυτά.

Ο Σύλλογος καλεί  τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταθάκη Γεώργιο -στον οποίο θα ασκήσει πίεση με επιστολές τις επόμενες μέρες και σε συνάντηση που επίμονα ζητάμε μαζί του– να προχωρήσει στις προεκλογικές δεσμεύσεις τις νέας Κυβέρνησης και στις μετεκλογικές του εξαγγελίες καταργώντας τις 7 Κυριακές και επαναφέροντας  τις 2 Κυριακές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου είναι και η πάγια θέση της ΕΣΕΕ και όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Χώρας.

Επίσης καλεί  όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Χώρας να ασκήσουν και αυτοί την ανάλογη πίεση στον Υπουργό για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση στα τέλη Ιουλίου έχοντας το ίδιο πρόβλημα να διχάζουμε τον εμπορικό κόσμο.

Εκδήλωση της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ για το Ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων
 
Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων διοργανώνει η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ, την Κυριακή 10/5, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ηρώων στα Νέα Κερδύλλια. Θα μιλήσει ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει ιστορικός περίπατος στους μαρτυρικούς τόπους και θα παρουσιαστεί μουσικό αφιέρωμα σε αντιφασιστικά και αντάρτικα τραγούδια.

O Δημήτρης Καζάκης στις Σέρρες την Παρασκευή 8 Μαΐου
 
Την Παρασκευή  8 Μαΐου θα βρεθεί στις Σέρρες ο κ. Δημήτρης Καζάκης, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση στις 19.00 στην αίθουσα " Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών" (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) oδός Εθνικής Αντίστασης 34 (Πρώην ΔΕΠΚΑ).

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro: Έρχεται στις Σέρρες
 
To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro έρχεται στις Σέρρες. Ο μεγάλος αγώνας που τόσο περιμέναμε επιστρέφει στο μέρος που γινόταν επί πολλά έτη...
 
Το Αθλητικό σωματείο Auto – Moto Club of Serres (Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Σερρών), υπό την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ) έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για μια άψογη διοργάνωση.
 
Φέτος τα paddocks θα είναι στην περιοχή της Κοιλάδας, μέσα σε κεντρικό σημείο της πόλης με έντονη ζωή και αθλητικές δραστηριότητες, και βασικά δίπλα στο βουνό! Έδρα θα είναι το ξενοδοχείο Elpida Resort& Spa με το Park Ferme και την εκκίνηση να γίνονται στον κεντρικό δρόμο της κοιλάδας.
 
Έτσι η διαδρομή θα περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά off road, ενώ οι 4 κύκλοι του αγώνα δίνουν την ευκαιρία στους θεατές να απολαύσουν συχνά περάσματα από τις 12 Ειδικές Διαδρομές του (3 διαφορετικές, Enduro, Motocross και Extreme που επαναλαμβάνονται 4 φορές) που θα λάβουν χώρα στην περιοχή του Αη Γιώργη και του Ελαιώνα.
 
Ο 4ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro που φέτος συγκεντρώνει ήδη πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τις μεγάλες εργοστασιακές ομάδες, θα γίνει στην μοναδική πόλη της Μακεδονίας το τριήμερο 5 – 7 Ιουνίου. Παράλληλα όμως, οι Έλληνες αναβάτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν περισσότερο από ποτέ έναν αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro, αφού θα μπορούν να συμμετέχουν σε ειδική κατηγορία Ελλήνων αναβατών, με τις ίδιες διαδρομές και στον ίδιο αγώνα.
 
Περισσότεροι από 100 αθλητές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro θα κατακλύσουν τις όμορφες Σέρρες. Μαζί με τις μεγάλες ομάδες τους, τις εκατοντάδες των ανθρώπων της διοργάνωσης και τους πολυάριθμους θεατές, σε συνδυασμό με την παράλληλη διοργάνωση Ελληνικού αγώνα η περιοχή αναμένεται να γεμίσει με περισσότερους από 6.000 επισκέπτες.
 
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου το απόγευμα στις 17:00 στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου θα διεξαχθεί το SuperTest ενώ το Σαββατοκύριακο (6 και 7 Ιουνίου) η Ειδική διαδρομή Extreme και Enduro καθώς και ενδιάμεσος σταθμός της διαδρομής θα είναι στο ίδιο ακριβώς σημείο. Επίσης το Σαββατοκύριακο στο 3ο χλμ του δρόμου προς την Μονή του Αγ. Προδρόμου θα διεξαχθεί η ειδική διαδρομή Motocross. Σας περιμένουμε όλους στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για τους φίλους των δύο τροχών που γίνεται στη χώρα μας.
 
Στην διοργάνωση μπορούν να συμμετάσχουν κι εθελοντές από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να βοηθήσουν και να ζήσουν από κοντά μια μεγαλειώδη διοργάνωση.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05/05/2015 - 11:36