Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Σταθερά στο 37-38% η ανεργία στο Νομό Σερρών
Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα ποσοστά της ανεργίας στο Νομό Σερρών η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σερρών κ. Άλκη Απιδόπουλο κυμαίνεται μεταξύ 37-38% πολύ πιο πάνω από τον εθνικό μέσο όρο που είναι το 26%...Παράλληλα καταγράφεται υποχώρηση της μόνιμης εργασίας σε σχέση με την περιστασιακή καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων απασχολούνται με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και άλλες μορφές ελαστικής απασχόλησης.«Πρέπει να σας πω ότι το 66% του πληθυσμού έχει μισθό κάτω από 500 ευρώ καταλαβαίνεται ότι δεν είναι μόνο η εργασία για τους νέους είναι και τα περήφανα γηρατειά που δουλέψανε τόσα χρόνια για να μπορούνε να πάρουνε μία σύνταξη να μπορούνε να ζούνε αξιοπρεπώς. Το υπόλοιπό 40% αμείβεται κατά μέσω όρο στα 700 ευρώ πλέον η κοινωνία δεν αντέχει αυτή την συμπίεση εισοδημάτων και την φορολόγηση οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει να ανατραπούν.Yψηλό ποσοστό μετανάστευσης

Η ανεργία όπως καταγράφεται με στοιχεία του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα κυμαίνεται στο 26% όσον αφορά τις Σέρρες η ανεργία κυμαίνεται στο 37-38% αυτή είναι μία πραγματικότητα και την ζούμε καθημερινά, επιπλέον έχει εξαφανιστεί η σταθερή εργασία υπάρχει μόνο η εκ περιτροπής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Απιδόπουλος.Επιπλέον στην περιοχή μας καταγράφεται υψηλό ποσοστό μετανάστευσης των νέων οι οποίοι εγκαταλείπουν τις Σέρρες για την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος σε μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και το εξωτερικό.Πηγή: serresparatiritis.gr110 χρόνια προσφοράς του ΟΡΦΕΑ Σερρών
Το 2ο ΕΠΑ.Λ Σερρών διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα με τίτλο: «Όμιλος ΟΡΦEΑΣ Σερρών (1905-2015) Πυλώνας ιστορίας & πολιτισμού για την πόλη των Σερρών, την Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΕΠΑ.Λ. (Κ. Καραμανλή 153, πρώην Μεραρχίας). Συμμετέχει η μικτή χορωδία του Ομίλου. Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Καλλίας
Σέρρες : Κινηματογραφημένη παράσταση "EXCELSIOR"
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης παρουσιάζουν την κινηματογραφημένη παράσταση μπαλέτου του θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου "EXCELSIOR", την Δευτέρα 11 Μαΐου, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη στις 8 το απόγευμα.
ΑυτοκινητοδρόμιοΣερρών : 21o Classic Auto Moto Trial
Η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας Σερρών (ΛΑΜΣ) διοργανώνει το καταξιωμένο πλέον, 21o Classic Auto Moto Trial το Σάββατο 23 Μαΐου και την Κυριακή 24 Μαΐου.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα συγκεντρωθούν στον πεζόδρομο της οδού Κων. Καραμανλή (από το δημαρχείο μέχρι την πλατεία Κρονίου) ιδιοκτήτες, φίλοι και λάτρεις του μηχανοκίνητου κλασσικού αθλητισμού και στον ίδιο χώρο θα εκτεθούν περισσότερα από 70 οχήματα-αντίκες.

Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση φίλων με κοινό χόμπι τις μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα αντίκες.

Ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να τα θαυμάσει από κοντά.

Την Κυριακή 24 Μαΐου στις 10.00 π.μ. τα οχήματα θα αναχωρήσουν για μια συναρπαστική διαδρομή 85 km (η διαδρομή είναι: Σέρρες – Σκοτούσα – Ηράκλεια – Γόνιμο) και περίπου στις 11.20 το μεσημέρι θα καταφθάσουν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βυρώνειας.

Εκεί θα φιλοξενηθούν, θα επισκεφθούν το ενυδρείο και θα παραμείνουν για μία ώρα και 30΄ περίπου.

Κατόπιν στη 1.00 μ.μ. θα αναχωρήσουν για τις Σέρρες μέσω Πετριτσίου – Σιδηροκάστρου – Μελενικιτσίου και Περιφερειακής οδού.

Ο τερματισμός θα γίνει στην πίστα καρτ του αθλητικού πάρκου Ομονοίας γύρω στις 2.30 μ.μ.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που συμμετείχαν, και στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα γευματίσουν και θα απονεμηθούν αναμνηστικά κύπελλα, μετάλλια και πλακέτες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που κατασκευάστηκαν μέχρι το 1990.

Δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά μια φιλική συνάντηση ιδιοκτητών παλαιών οχημάτων από πολλές περιοχές της χώρας.