Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  30/4/2015---Καταβάλλει από το πρωί τα προνοιακά επιδόματα Μαρτίου – Απριλίου, σε 2.681 δικαιούχους, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Το ποσόν ανέρχεται σε 1.933.925,74 ευρώ, εκ των οποίων οι 300.000 προέρχονται από υπόλοιπο  προηγούμενης κατανομής.

---Οι Πλατείες  Ελευθερίας και Πανεπιστημίου, τα σημεία αναφοράς για τα αυριανά συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς, όπως δυστυχώς όλα τα τελευταία χρόνια, σε κάλεσμα συμμετοχής απ΄όλους τους φορείς και της Μαγνησίας. Οι ουρές στις Τράπεζες βέβαια, για την καταβολή των συντάξεων, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα,  δεν έχουν διαχωριστικές…στα γκισέ, όλοι είναι ένα.

---Ας δούμε όμως τι πρόκειται να συμβεί αύριο, στον Βόλο. Ο  ΣΥΡΙΖΑ, καλεί όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, στις 10 το πρωί, στην πλατείας Ελευθερίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτή την Πρωτομαγιά βρισκόμαστε στην καρδιά μιας σκληρής πολιτικής και ταξικής μάχης ενώ ο πολιτικός εκβιασμός των «δανειστών» και το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και την ταπείνωση καθώς και στην πολιτική αποτυχία του ελπιδοφόρου εγχειρήματος που επέλεξε ο ελληνικός λαός.

Όλους καλεί επίσης, στην ίδια πλατεία και την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Κάλεσμα για την ίδια συγκέντρωση και από το “Ξεκίνημα”. Απευθύνουν καλέσματα στο Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων  και το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Τέλος, η Διοίκηση Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ της Μαγνησίας αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς, που οργανώνουν από κοινού τα Ταξικά Σωματεία μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές του Βόλου, στις 10 η ώρα, στην πλατεία Πανεπιστημίου.

---Στο μεταξύ, στην πλατεία Ελευθερίας, έπεσε «βόμβα» ! Βόμβα δημάρχου και κατεδάφισε το σιντριβάνι, με σύμφωνη γνώμη ...του ιδίου, αφού όπως λέει και χωρίς να ενημερώσει το Δ.Σ.,  αποτελούσε εστία μόλυνσης για την δημόσια υγεία. Στην θέση του, θα κατασκευαστεί ένα  μικρότερο πέτρινο, αντίγραφο του παλαιού, που υπήρχε στο ίδιο σημείο, σύμφωνα με επιθυμία ιδιοκτήτη καφενείου της Πλατείας και τοπικού συμβούλου. Εξηγήσεις, ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση.

---Το 4ο Φεστιβάλ Αριστερής Ενότητας Βόλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο, στο Πεδίον του Άρεως. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, εκθέσεις, προβολές και μία σειρά άλλων δραστηριοτήτων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα σχήματα της Αριστερής Ενότητας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζουν τον αγώνα, για την ανατροπή των πολιτικών της κρίσης που προκάλεσαν τα μνημόνια του Κεφαλαίου.

---Ξεκινά σήμερα στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Άλλης Μεριάς, η γιορτή των Λουλουδιών. Το Πολιτιστικό Παζάρι θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, και την 10η Μαΐου. Στο πρώτο τριήμερο, θα γίνουν διαλέξεις για το περιβάλλον ,την οικολογία, την ποιότητα ζωής, καθώς και κινηματογραφικές προβολές και Ντοκιμαντέρ για μικρούς και μεγάλους, διάφορες επιδείξεις τεχνικών μεθόδων – workshop,  δραστηριότητες για παιδιά, διαγωνισμό σύνθεσης λουλουδιών, πρωτάθλημα τάβλι, εικαστικές παρεμβάσεις, χορευτικά και χορωδιακά σύνολα, θεατρικά και δημιουργικά δρώμενα.

---Θεσσαλικός Ασωπός η  Κάρλα; Βιομηχανία της περιοχής, διοχέτευσε  απόβλητα, μέσω αγωγού ομβρίων, στην αποστραγγιστική τάφρο της λίμνης, λίγο πριν τον χείμαρρο Σεσκουλιώτη στη Α ΒΙΠΕ Βόλου, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών. Καμία ανοχή για το υπεύθυνο της ρύπανσης, δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.  «Με την ισορροπία και την προστασία του περιβάλλοντος δεν παίζουμε και δεν διαπραγματευόμαστε την περιβαλλοντική μας ευαισθησία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

---Εποικοδομητική η χθεσινή, πολυπληθής, συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, της Κίνησης Πολιτών Βόλου και Πηλίου, για το νερό. Επί τάπητος η χλωρίωση από την ΔΕΥΑΜΒ, το απηρχαιωμένο δίκτυο με τις μεγάλες απώλειες – το 1992, η Οικολογική Κίνηση Βόλου είχε κάνει λόγο για 40% -, η απαραίτητη αναθεώρηση του Καλλικράτη, ενώ επιβεβαιώθηκε πως όλα τα χωριά κάνουν πράξη την άρδευση, με τον τρόπο των προηγούμενων ετών. Εκτός, οι αγρότες Πορταριάς και Αγίου Λαυρεντίου.

Επίσης αποφασίστηκε για μεθαύριο, την Δευτέρα 4 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μαγνησίας, προκειμένου να ζητηθεί επίσπευση των διαδικασιών, για τις περισσότερες από 100 ενστάσεις που έχουν υποβάλει αγρότες, για την έγκριση του Κανονισμού Άρδευσης, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου.
 
---Ανέστειλε την απεργία πείνας ο 30χρονος Νίκος Σκιαδόπουλος, κάτοικος Βόλου, μετά από 9 ημέρες παραμονής στο  πεζοδρόμιο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.  Διαμαρτύρεται  για την καθυστέρηση καταβολής αποζημίωσης από υπεργολάβο της ΕΒΙΕΣΚ, παρά τη δικαίωσή του από τα δικαστήρια. Στο πλευρό του, Δικηγορικός Σύλλογος και Εργατικό Κέντρο.

---Ξεκινά την Δευτέρα, στον Βόλο, η Γιορτή Παιδείας 2015, με θέμα «Το σχολείο δημιουργεί». Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 8 το βράδυ στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί η 2η φάση του διαγωνισμού Τέχνης με θέμα «Ελιά»,.

 ---Διερευνώνται από την Πυροσβεστική τα αίτια, που προκάλεσαν την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ του Βόλου.  Επί τέσσερις ώρες επιχειρούσαν  6 οχήματα με 10 άνδρες.

---Ενάντια στην μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, τάχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας,  στην χθεσινή του συνεδρίαση.

--- Σημαντική και ιδιαίτερα θετική χαρακτηρίζει την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, σύμφωνα με την οποία, τα καταστήματα θα πρέπει να μείνουν κλειστά την ερχόμενη Κυριακή, 3 Μαΐου, η παράταξη “Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση”.

---Επανεξελέγη αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο Κωνσταντίνος Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επίτιμος Πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

---Τον γνωστό καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Richard Swinburne έχει προσκαλέσει η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, για δύο διαλέξεις ανοιχτές στο  κοινό. Η πρώτη θα δοθεί την Τρίτη 4 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα στην Αθήνα,  ενώ η δεύτερη στις 6 Μαΐου, στο Βόλο στις 6:30, στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος.

---Τη Δευτέρα 4 Μαΐου, στις 7,  η διεξαγωγή της 2ης προσυνεδριακής συνέλευσης στο νομό Μαγνησίας για το Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, 15-17 Μαΐου 2015,  στο συνεδριακό κέντρο “Forum”, οδός Δεληγιώργη 9 και Πολυμέρη.

---Κατέπλευσε σήμερα στις έξη το πρωί. στο λιμάνι του Βόλου, προερχόμενο από Ναύπλιο, το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica υπό σημαία Ιταλίας. Μεταφέρει 1588 επιβάτες και 625 μέλη πληρώματος. Το απόγευμα θα αποπλεύσει, για Πειραιά.

---Συνεχίζονται οι έρευνες για την 17χρονη από την Λάρισα, η οποία αναζητείται από την Κυριακή. Έφυγε από το σπίτι της, στην περιοχή της Χαραυγής, φορώντας μπλε τζην, μαύρο φούτερ με στάμπα άσπρο αρκουδάκι και ροζ παπούτσια. Έχει μακριά μαύρα μαλλιά και ύψος 1,55.

---Τραγικό τέλος έδωσε στη ζωή της 67χρονη, κάτοικος Βόλου. Η αυτόχειρας, χρησιμοποίησε νάιλον σακούλα, την οποία έδεσε στο κεφάλι της. Σύμφωνα με τον γιό της, ο οποίος και την εντόπισε νεκρή, λόγω ασφυξίας, έπασχε από κατάθλιψη και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30/04/2015 - 13:27