Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ. ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους την Παρασκευή 1 Μάη 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Φ., οδός Ηπείρου 26, για να τιμήσουμε μαζί την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων στη Φλώρινα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ο Σύλλογος γυναικών Ν. Φλώρινας "Το Σπίτι της Γυναίκας" στα πλαίσια του προγράμματος "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ 3.2.4 «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο (ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ)» (Α' ΚΑΙ Β' ΚΥΚΛΟΣ) ΤΟΥ Ε.Π «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013» πρόκειται να πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ εργαστήρια για άνεργες γυναίκες για τις παρακάτω θεματικές ομάδες:
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η/Υ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ: ΜΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6980208946


ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινά τη λειτουργία της η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Ομίλου Βιβλίου του Φ.Σ.Φ «Ο Αριστοτέλης».
Η βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στο κτίριο του Φ.Σ.Φ.Α., θα είναι ανοιχτή κάθε Δευτέρα από τις 19.00 μέχρι τις 21.00 για όλα τα παλιά και νέα μέλη του Ομίλου.

Μέχρι στιγμής, δεκάδες συγγραφείς και φίλοι του βιβλίου, έχουν ήδη χαρίσει βιβλία τους και ο εμπλουτισμός με παλιούς και νέους τίτλους συνεχίζεται.

ΤΕΕ/ΤΔΜ – «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ Α.Ε.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μαυροματίδης, εκφράζει την αντίθεση του στην προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση-πρόσληψη, εκατόν δέκα (110) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη ΔΕΗ Α.Ε., θεωρώντας την «φωτογραφική».

Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με αφορμή την υπ. αριθμ. 1Κ/2015 Προκήρυξη (Αρ. Φύλλου 1, 11/03/2015), με την οποία προκηρύσσεται διαγωνισμός, για την πλήρωση-πρόσληψη, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν δέκα (110) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΔΕΗ Α.Ε.), το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την εντονότατη αντίθεσή του σε σχέση με τις προϋποθέσεις «Απαραίτητων Πρόσθετων Προσόντων» που απαιτούνται από τους υποψηφίους.

Στο άρθρο της προκήρυξης περί «Απαραίτητων Πρόσθετων Προσόντων» και όσον αφορά την επαγγελματική εμπειρία, η περιγραφή της είναι «φωτογραφική», διότι θέτει προϋποθέσεις που αποκλείουν εκ των πραγμάτων πολλούς υποψήφιους και ευνοούν προκλητικά συγκεκριμένους.

Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι πλειάδα εκ των απαραίτητων πρόσθετων προσόντων που αναφέρονται σε επαγγελματική εμπειρία, μπορούν ν’ αποκτηθούν κατ’ ουσίαν ΜΟΝΟ στη Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι αποκλείονται από το διαγωνισμό όσοι δεν έχουν προϋπηρεσία στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. και ότι ο εν λόγω διαγωνισμός στερείται αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας στους όρους προκήρυξής του.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, εκτιμά ότι πρόκειται για «φωτογραφική» προκήρυξη, που καθιστά διαβλητό το διαγωνισμό λόγω αποκλεισμών και εκφράζει την εντονότατη αντίθεση της, τόσο σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των Διπλωμάτων των συναδέλφων, όσο και σε περιπτώσεις καταστρατήγησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της ισοτιμίας μεταξύ των Διπλωματούχων Μηχανικών.

Προς τούτο, ταυτιζόμενοι με τη σχετική παρέμβαση του ΤΕΕ/τμήματος Δυτικής Ελλάδος, καταγγέλλουμε την με αριθμ. 1Κ/2015 Προκήρυξη (Αρ. Φύλλου 1, 11/03/2015) και ζητούμε την ακύρωση της καταφανέστατα «φωτογραφικής» προκήρυξης και την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, σύμφωνα με το σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία. Επιπροσθέτως, η παρούσα παρέμβαση ζητείται να λαμβάνεται υπόψη για το σύνολο των προκηρύξεων των επιχειρήσεων του Ομίλου της Δ.Ε.Η. Α.Ε.»
Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Μαυροματίδης

ΕΞΟΦΛΗΣΗ –ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Παρακαλούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου που οφείλουν συνδρομές παρελθουσών χρήσεων έως και το 2014, να μεριμνήσουν για την εξόφληση ή το διακανονισμό των οφειλών τους στα γραφεία του Επιμελητηρίου – οδός Μεγαρόβου 19, Φλώρινα - τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τα τηλέφωνα της Υπηρεσίας: 2385022334 και 22466.


«ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ULTRON» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι:
ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ULTRON
(AVENGERS: AGE OF ULTRON)
ΣΑΒΒΑΤΟ 2/5: 21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 3/5: 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/5: 19.00 και 22.00
ΤΡΙΤΗ 5/5: 21.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/5: 21.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ

ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Σκηνοθεσία: Τζος Γουέντον
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Κρις Χέμσγουορθ, Μαρκ Ραφάλο, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζέρεμι Ρένερ, Τζέιμς Σπάντερ, Άαρον Τέιλρο - Τζόνσον, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Ντον Τσιντλ, Πολ Μπέτανι
Κατηγορία: Επιστημονικής Φαντασίας
Διάρκεια: 142'
Μετά την καταστροφή της S.H.I.E.L.D. , ο Tony Stark δημιουργεί τον Utron, ένα εξελιγμένο ρομπότ που, όμως, διακατέχεται από ιδέες μεγαλείου. Σύντομα, ο Ultron θα στραφεί εναντίον της ανθρωπότητας.
Αναρτήθηκε από ΝΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30/04/2015 - 10:41